Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

NAUPAR news

NAUPAR legt uit: wat is een schoener?

Lelystad, 18 oktober 2017 – Het wordt ons vaak gevraagd: wát is een schoener? Het antwoord: een schoener is een sierlijk gevormd zeilschip, dat ver onder water steekt. Het voordeel daarvan is dat schoeners ook zonder zwaard tegen de wind in kunnen zeilen. En wat betreft dat sierlijke… Bekijk onze Brandaris, Vrijheid en Zuiderzee en u weet precies wat we bedoelen!

Hoe maak ik een hielingsteek? NAUPAR legt het uit!

Lelystad, 12 oktober 2017 – De hielingsteek is een zeer sterke knoop die juist in de zeilwereld veel gebruikt wordt. De knoop is bijzonder goed geschikt voor het verbinden van twee touwen waar veel kracht op wordt uitgeoefend, bijvoorbeeld in een sleeptros (scheepstouw). De knoop wordt ook vaak de ‘karaaksteek’ genoemd. Maar… Hoe maakt u deze knoop? NAUPAR legt het graag aan u uit.

Met 100 man op 5 schepen het IJsselmeer over

Lelystad, 11 oktober 2017 – Voor een weekend weg met al het personeel en aanhang bedacht LBP|Sight om met schepen van Lelystad naar Enkhuizen te zeilen. Voor NAUPAR was het geen probleem om hiervoor vijf van hun klippers beschikbaar te stellen.   

Waddenrace 2017: authentieke schepen strijden om de Wadwimpel

Lelystad, 6 oktober 2017 – In het weekend van 4 en 5 november vindt de 23e editie van de Waddenrace plaats. De Stichting Nationale Waddenrace organiseert deze zeilwedstrijd speciaal voor traditionele charterschepen. Onze Overwinning, Lauwerszee en Dageraad hebben zich al ingeschreven. 

Toekomstige bruidsparen opgelet: de populairste trouwdata in 2018!

Lelystad, 5 oktober 2017 – Uit nationaal onderzoek is gebleken dat verloofden al elf maanden voor de daadwerkelijke bruiloft bezig zijn met het vinden van een geschikte trouwlocatie. De kans is daarom ook groot dat veel van de koppels die elkaar in 2018 het ja-woord geven nu al aan het rondkijken zijn. Tip van NAUPAR: wat dacht u van een authentiek zeilschip, midden op het water? Wees er snel bij, want de populairste trouwdata van 2018 vliegen de deur uit! 

Terugblik vaartocht klipper Avanti met voormalig volleybalteam

Lelystad, 2 oktober 2017 – Een (voormalig) volleybalteam, bestaand uit extra lange mannen. Gelukkig heeft NAUPAR ook daar de schepen voor. Maak kennis met de Scharneklappers, die begin september een vaartocht ondernamen met zeilschip de Avanti. 

Het is weer bijna zover: de jaarlijkse krachtmeting tussen de ‘klipperschippers’

Lelystad, 21 september 2017 - Ieder jaar vindt in het tweede weekend van oktober de jaarlijkse Enkhuizer Klipperrace plaats (dit jaar 14 en 15 oktober). Een spectaculair evenement, waarbij de schippers van klippers en aanverwante schepen strijden om zo hoog mogelijk te eindigen. Het liefste op de eerste plaats, natuurlijk.

Tripsuggestie: bezoek de paardenreddingboot-demonstratie op Ameland!

Lelystad, 14 september 2017 – Een tip voor iedereen die zich op 21 oktober op de Waddenzee bevindt óf simpelweg zin heeft in een leuk dagje weg: breng een bezoek aan de paardenreddingboot- demonstratie op Ameland! Tijdens deze demonstratie trekken 10 paarden de reddingsboot over het strand, zo de zee in. Een spectaculair gezicht!

Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity

Lelystad, 13 september 2017 – Goed nieuws voor onze schipper Ruud Stam; het door hem opgezette Sailing Kids is verkozen tot hét goede doel van de DAME Award Charity. Deze ‘prijs’ wordt ieder jaar uitgereikt aan een stichting of organisatie die verbonden is aan de watersport en dit jaar is het de beurt aan Sailing Kids én de V.O.K.K.; twee Nederlandse organisaties die er alles aan doen om het leven van jonge, chronisch zieke kinderen – en hun omgeving – te verbeteren.

Zeldzame vogelsoorten broeden op Marker Wadden en u kunt ze zien!

Lelystad, 12 september 2017 - Goed nieuws voor alle vogelaars! De nieuwe Marker Wadden blijken nu al een vogelparadijs te zijn, en aan meer dan 2000 broedparen een veilig plaatsje te bieden. Natuurmonumenten is hier heel blij mee, want het gaat niet alleen over enorme aantallen vogels, maar ook over soorten die elders in Nederland bijna niet meer broeden. Zo zijn de dwergstern en drie verschillende soorten plevieren al neergestreken in het gebied.

© Developed by CommerceLab