Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

NAUPAR news

Met de Abel Tasman naar de Marker Wadden, een nieuw stukje Nederland in het Markermeer

Lelystad 17 mei 2018 - Samen met Natuurmonumenten organiseerde NAUPAR een bijzonder zeilcruise naar de Marker Wadden. Dit nieuwe natuurgebied in wording ligt in het Markermeer, halverwege Lelystad en Enkhuizen. Tijdens deze bijzondere vaartocht op de driemaster Abel Tasman maakte een grote groep ‘ontdekkers’ als eerste kennis met het hoofdeiland en gaf een boswachter van Natuurmonumenten tekst en uitleg over het bijzondere project.

Teambuilding tijdens een gemeenschappelijke zeiltocht met collega's

Lelystad, 16 mei 2018 - “Onze directeur is een fervent zeiler en wilde ons ook eens kennis laten maken met het zeilen, vertelt Irina Heer, als we haar vragen hoe dit bijzondere bedrijfsuitje tot stand gekomen is. En zo snoven de collega’s van het ingenieursbureau B-I-B uit Bonn niet alleen frisse wind op, maar maakten ze ook nog eens kennis met de basis van het zeilen tijdens een gezamenlijk weekendje weg op het IJsselmeer. Voor de meesten was het de eerste keer aan boord van een zeilschip.

Reistip: Batavialand, een van de watericonen langs het Markermeer

Lelystad, 11 mei 2018. Bij de naam Batavia in combinatie met Lelystad denkt u wellicht als eerste aan het winkelwalhalla Bataviastad, maar op een steenworp afstand ervan ligt daar Batavialand. Deze prachtige plek in Nederlands jongste provincie neemt u mee op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. U leert over de prehistorie in Flevoland tot aan de waterbeheersing van de toekomst. Het is de plek om intensief te ervaren waar de Nederlanders wereldwijd om bekend staan, hun relatie met het water. Batavialand biedt een rijk aanbod aan activiteiten; u kunt het museum, het Cornelis Lelycentrum en de werf bezoeken.

Dweilorkest viert tienjarig jubileum op schip van NAUPAR

Lelystad, 09 mei 2018 – Het Helmondse dweilorkest Navenant vierde haar tienjarige jubileum in stijl, op de topzeilschoener Grietje. Het hele orkest scheepte in de haven van Enkhuizen vrolijk in. Zonder hun instrumenten, dat wel: ‘we kwamen met de trein, dus al onze instrumenten meenemen was wat te veel van het goede, maar we hadden wel een keyboard mee. Konden we toch nog muziek maken!’ Want een weekendje weg of niet, bij een dweilorkest hoort toch muziek.

Tripsuggestie: Terschelling, altijd een goede keuze

Lelystad, 4 mei 2018. Denk voor een echte eilandervaring eens aan het prachtige Terschelling. Vanuit het goed bereikbare Harlingen vaart u het Nederlandse Waddeneiland met zo’n 40 kilometer strand tegemoet. Wat voor weer u ook treft: vakantiegevoel is op dit eiland gegarandeerd. Of u nu voor een weekend, midweek of zelfs meerdere weken gaat, met het gezin, familie en/ of vrienden, er is altijd en voor iedereen genoeg te doen.

Romantisch trouwen op een van de grootste driemasters van Nederland

Lelystad, 01 mei 2018 - Verliefd en inmiddels ook verloofd, oftewel hoog tijd voor de voorbereidingen van de grote dag van jullie leven. Deze bijzondere dag verdient een evenzo unieke trouwlocatie. Wat dacht u van trouwen midden op het water? Op de schepen van NAUPAR kunt u elkaar onder volle zeilen officieel het ja-woord geven. Niet zulke zeebenen? U hoeft niet uit te varen om toch de nautische sfeer tot in detail te beleven. Beleef uw trouwceremonie en -feest in een van de zestien havens, zonder uit te varen en bespaar met dank aan de stilligkorting.

Zwitserse studenten op architectuur-reis door Nederland

Lelystad, 25 april 2018 – Dat de schepen van NAUPAR voor de meest uiteenlopende doeleinden verhuurd worden, bleek een paar weken geleden maar weer: een aantal Zwitserse studenten scheepten, samen met hun docenten, in op het ‘t Wapen fan Fryslân. Het schip was hun onderkomen én vervoersmiddel, tijdens de studiereis die langs een aantal architectonische Nederlandse hoogstandjes ging.

De Abel Tasman als catwalk voor het trendy kinderkledingmerk nOeser

Lelystad, 20 april 2018. Voor de lancering van de nieuwe Spring / Summer collectie van het oer-Nederlandse kinderkledingmerk nOeser veranderde de Abel Tasman voor 1 dag in heus piratenschip en catwalk. Het werd een feestje voor jong en oud. Benieuwd hoe dat er uit zag?

Met de klipper Pouwel Jonas even afgezonderd van de wereld

Lelystad, 17 april 2018 – In februari stapten zo’n 25 mensen op uitnodiging van het bedrijf Mindmeeting aan boord van de klipper Pouwel Jonas. Het werd een vaartocht via Volendam, inclusief twee overnachtingen in de middle of nowhere. Daarmee ontdekten zij hoe het is om even volledig afgezonderd te zijn van de hectiek van het dagelijks leven. Twee dagen aan boord van een schip bleek de ideale manier om samen te zijn.

Tripsuggestie: Ontdek het bijzondere verleden van Schokland

Lelystad, 11 april 2018. Schokland is een van de dertien watericonen die Nederland rijk is. Net als Urk is het een eiland wat sinds de inpoldering op het droge ligt. Een unieke plek, vol archeologische vondsten waarvan sommige wel meer dan 10.000 jaar oud. Het is niet voor niks dat UNESCO in 1995 besloot Schokland en de omgeving uit te roepen tot werelderfgoed. Schokland levert het bewijs dat vanaf de prehistorie tot aan de drooglegging van de Noordoostpolder mensen op Schokland hebben gewoond. Meer dan genoeg redenen om eens een bezoekje te brengen aan deze bijzondere plek!

© Developed by CommerceLab