Bezoek aan Bataviawerf in Lelystad

Stap in een tijdmachine en laat u terugvoeren naar de 17e eeuw. Op scheepswerf de Bataviawerf neemt u een kijkje aan boord van replica VOC schip 'de Batavia' en ziet u hoe de replica van het vlaggenschip van Michiel de Ruyter 'de Zeven Provinciën' wordt nagebouwd.

 • Ontdek replica VOC schip 'de Batavia'
 • Vele havens mogelijk
 • Varen en ontspannen

Havens

Opstaphaven
Urk
Volendam

In de haven wordt u aan boord verwelkomd. Terwijl u geniet van een kopje koffie of thee vaart het schip uit. Aan dek kunt u meehelpen met de verschillende taken aan boord of lekker genieten van het varen. Er wordt koers gezet richting Lelystad voor een bezoek aan de

Bataviawerf

Na de lunch komt de haven in zicht! Op de Bataviawerf doe je een stap terug in het verleden, naar de 17e eeuw, de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Hier kunt u de replica's van de VOC-schepen 'de Batavia' en 'de Zeven Provinciën' bezichtigen en zien hoe zo'n zeevaarder gebouwd werd. Op de werf worden de schepen daadwerkelijk gebouwd.

Terug aan boord gaan de trossen los en wordt het ruime sop weer gekozen. Aan dek kunt u napraten over deze bijzondere dag. U geniet van een hapje en een drankje terwijl er koers wordt gezet terug naar de thuishaven.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
10
 1. Zeer interessant

  Geplaatst op

  Gave middag met de collega's! Eerst een stuk gevaren, vervolgens in de Bataviahaven (Lelystad) aan wal en de Bataviawerf bezocht. Perfect! En zeer interessant.

  Bobbie
 2. Prachtige werf!

  Geplaatst op

  Alsof onze reeds geplande familietocht op het IJsselmeer nog niet genoeg was, besloten we nog naar iets extra's te zoeken. Al snel kwamen we op de Bataviawerf; dß¡t leek ons leuk! En ja hoor: eenmaal daar hebben we enorm genoten. Je waant je echt even in de 17e eeuw, wat een prachtige werf! Dit was een leuke toevoeging op onze vaartocht.

  Anniek
 3. Erg leuk om naar te kijken

  Geplaatst op

  De scheepswerf van Batavia vond ik echt leuk. Alleen de tijd moet je meebrengen

  Manuel P.
 4. erg interessant

  Geplaatst op

  We waren gefascineerd! Het schip, dat van een afstand te zien is, kon bezocht worden en men kreeg een compleet nieuw gevoel voor de scheepvaart. Ik kan aan iedereen een bezoek aanraden.

  Linda
 5. Geschiedenis, maar dan anders

  Geplaatst op

  Dit was mijn tweede keer op de scheepswerf van Batavia. Het is altijd een ervaring.

  Jenni Lehmann
 6. Een van de mooiste reizen

  Geplaatst op

  Ik vond de Batavia-werf in Lelystad erg leuk. Het schip is zeer, zeer indrukwekkend en echt gerestaureerd met aandacht voor detail.

  Ann-Kathrin Schönenberg
 7. De charme van de 17e eeuw

  Geplaatst op

  Het Batavia-Werf Museum biedt echt een prachtig inzicht in de geschiedenis van de Nederlandse scheepvaart. Maar het hoogtepunt is de replica van het historische Batavia. Op dit schip kun je je echt in de positie van de zeilers van de 17e eeuw plaatsen.

  Jan Beitlich
 8. Zeer leerzaam

  Geplaatst op

  Om wat wachttijden in Lelystad te overbruggen, hebben we de Bataviawerf bezocht. Alles daar is zeer liefdevol uitgedacht en we hebben veel geleerd. Het enige belangrijke is dat je van tevoren op de hoogte bent van de duur, we dachten niet dat we daar zolang bezig zouden zijn en uiteindelijk onder enige tijdsdruk stonden. Dat heeft de ervaring niet afgetrokken. Duim omhoog!

  Kathrin Nöske
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.