Bezoek het Radboud in Medemblik

Kom aan boord van een traditioneel zeilschip voor een tocht naar het verleden. Een dag op het water, zeilend naar Medemblik. In Medemblik wacht kasteel Radboud op u voor een indrukwekkende tocht. Dwaal door de dwangburcht die Graaf Floris V gebruikte om wraak te nemen op het West-Friese volk.

 • Bezoek kasteel Radboud
 • Varen en genieten
 • Vele havens

Havens

Opstaphaven
Den Oever
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Makkum
Medemblik
Stavoren
Volendam

U wordt in de haven aan boord ontvangen waarna de bemanning u onder het genot van een kopje koffie of thee vertelt over het reilen en zeilen aan boord. De zeilen worden gehesen en er wordt koers gezet richting Medemblik.

U komt aan in Medemblik. In dit gezellige stadje kunt u zich prima vermaken. Maar natuurlijk wordt er vooral uitgekeken naar het bezoek aan Kasteel Radboud.

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud diende in de 13e eeuw als verdedigingswerk van Graaf Floris V. Een groot deel van het kasteel is nog steeds in perfecte staat en de historische tentoonstelling nodigt uit tot een tocht door dit middeleeuwse bouwwerk.

Al veel te snel is het weer tijd om aan boord te gaan en de terugreis in te zetten. Onderweg naar de thuishaven heeft u de tijd om met een lekker drankje gezellig na te praten aan dek.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Leuk voor jong en oud

  Geplaatst op

  Mijn man en ik wilden er graag met onze kids een dagje op uit. Nou, dat is gelukt! We hebben enorm genoten van de zeiltocht en ook het bezoek aan kasteel Radboud was geweldig. Niet alleen voor ons, maar ook zeker voor de kinderen! We hebben onze ogen uitgekeken.

  Anoniem
 2. Heerlijke dag

  Geplaatst op

  Een heerlijke dag op het water! De kids vonden het kasteel helemaal super.

  Sarah
 3. geweldig!

  Geplaatst op

  Het is een tijdje geleden dat we voor de laatste keer in Medemblik waren. De stad is nog steeds mooi! Tijdens deze reis hebben we voor de eerste keer het kasteel bezocht, dat zeker een reis waard is. Aansluitend zijn we aan de andere kant van de haven op een steiger gaan zitten met onze neus in de wind. We vonden het geweldig!

  Melanie Liebel
 4. Verhaal in een prachtige stad

  Geplaatst op

  Het kasteel Radboud was iets heel bijzonders. Ik heb ook geleerd van Medemblik te houden. Winkelen, ijs en wat geschiedenis waren een geweldige mix.

  Anoniem
 5. Wij waren enthousiast

  Geplaatst op

  Als aanvulling op het slot Muiden hebben wij ook een bezichtinging gedaan in slot Radboud. Ook dit slot heeft ons wat gedaan!

  G√ľnther und Erika Hoffmann
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.