Bezoek Makkum op je gemak!

Maak kennis met de rijke historie van vissersplaatsje Makkum. Een bezoek aan het voormalige waaggebouw en de aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar in het mooie Makkum behoren tot de mogelijkheden.

  • Maak kennis met Makkum
  • Vele havens

Havens

Opstaphaven
Harlingen
Stavoren

U wordt door de bemanning welkom geheten aan boord. De trossen gaan los en het schip kiest het ruime sop. Onderweg naar Makkum kunt u uw zeilkwaliteiten laten zien of lekker genieten van een kopje koffie of thee aan dek.

Het fraaie oude vissersplaatsje Makkum komt in zicht.

Historisch Makkum

Wanneer u door Makkum wandelt, ziet u de getuigen van haar rijke historie. Makkum heeft een stedelijke structuur die dateert uit de 17e eeuw. Vooral bij de sluis vinden we fraaie koopmanshuizen met prachtige gevels en indrukwekkende ornamenten. Een bezoekje waard zijn het voormalig waaggebouw en de aardewerkfabriek Koninklijke Tichelaar Makkum, het oudste bedrijf van Nederland waar het wereldberoemde Makkumer aardewerk vandaan komt.

Als iedereen terug aan boord is, worden de zeilen weer gehesen voor de terugreis. Onderweg kunt u napraten met een lekker hapje en drankje. Aan het begin van de avond meert het schip af in de haven van vertrek.

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
  1. Bezienswaardig voormalig eiland

    Geplaatst op

    Met mijn vrouw en een paar vrienden hebben we twee mooie dagen doorgebracht in Makkum. U kunt o.a. bezoek het aardewerk en eet goede vis.

    Eberhard Lange
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.