Terug naar resultaten

Verken de mooiste plekjes van Hoorn

Kom aan boord van het traditionele zeilschip en vaar naar Hoorn, het prachtige historierijke stadje aan het Markermeer. In het historisch centrum van Hoorn is van alles te zien, te doen en te beleven. U kunt er bijvoorbeeld een stadswandeling maken en meer ontdekken over het beroemde verleden van deze stad. Ook een bezoek aan het Westfries Museum, het Museum van de Twintigste Eeuw, het Affichemuseum, het Stoomtram Museum en Speelgoedmuseum de Kijkdoos zijn echte aanraders. Houdt u van actie? Speel dan het GPS-spel!

 • Ontdek het mooie Hoorn
 • Stadswandeling of liever GPS-spel
 • Vele havens mogelijk

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Volendam

Onder het genot van een kop koffie of thee maakt u kennis met de bemanning. Hierna wordt het schip gereedgemaakt voor een aangename vaartocht over het Markermeer. Wie wil, mag meehelpen met het hijsen van de zeilen. Ontspannen aan dek en fijn bijkletsen met uw gasten kan natuurlijk ook.

Zodra het schip aanmeert bij de Hoofdtoren in de haven van Hoorn proeft u gelijk de sfeer van vervlogen tijden. De prachtige panden in het historische hart van de stad nemen u mee naar de 16e en 17e eeuw, toen de Verenigde Oost-Indische Compagnie haar bloeiperiode doormaakte. Natuurlijk zijn er ook hedendaagse attracties, zoals de levendige winkelstraten met terrassen van vele barretjes en restaurants.

Maakt u in Hoorn een rondwandeling met een gids, bezoekt u een van de vele interessante musea, of gaat u de strijd aan met uw medezeilers tijdens een spannend gps-spel. U hoeft niet per se te kiezen uit deze activiteiten, een combinatie van meerdere excursies is ook mogelijk. Op deze manier ziet u alle hoogtepunten van Hoorn.

Na een uitvoerige verkenning van Hoorn wordt het weer tijd om aan boord te gaan. Het schip zet koers naar de afvaarthaven terwijl u met een hapje en een drankje nog gezellig napraat over dit historierijke uitstapje!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
25
 1. Unieke ervaring

  Geplaatst op

  Een heerlijk dagje weg! Alleen de vaartocht naar Hoorn was al een unieke ervaring, eenmaal in de havenstad maakte de stadswandeling het helemaal af. Perfect!

  Flo
 2. Prachtig Hoorn!

  Geplaatst op

  Ik was al wel ooit in Hoorn geweest, maar deze stad vanaf een schip aanschouwen was ook voor mij de eerste keer. Prachtig! Daarna samen met de familie aan wal een hapje gegeten.

  Lo߯s
 3. Prachtige stad

  Geplaatst op

  prachtige stad en zeilen was geweldig!

  Lydia M.
 4. Unieke ervaring

  Geplaatst op

  Samen met de collega's een dagje naar Hoorn geweest. Niet alleen deze karakteristieke havenstad was mooi, ook de zeiltocht zelf was absoluut bijzonder! Veel van de collega's waren dan ook nog nooit aan boord van een groot zeilschip geweest. Een unieke ervaring!

  Romé
 5. Gave ervaring

  Geplaatst op

  Wij hebben altijd al van Hoorn gehouden en we zijn hier ook al regelmatig geweest. Maar nog nooit per luxe zeilschip! Wat een gave ervaring. Ook het GPS-spel is zeker aan te raden, de kinderen vonden het geweldig.

  Antoine
 6. Super tevreden

  Geplaatst op

  We zijn zeer tevreden met het boekingsproces bij Naupar. Onze reis bracht ons ook naar Hoorn, waar ik vooral onder de indruk was van de haven!

  Armin Bierstedt
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor meer prijsinformatie. U kunt ook bellen of chatten met een van onze medewerkers.