Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een klein en veelzijdig eiland met prachtige natuur. Vanuit het westen gerekend, is Schiermonnikoog het vijfde bewoonde Nederlandse Waddeneiland en het ligt in de provincie Friesland. Met 938 inwoners is Schiermonnikoog de kleinste gemeente van Nederland qua inwoneraantal. Het gelijknamige dorp Schiermonnikoog is de enige plaats in de gemeente en is de noordelijkste plaats van Nederland. Het mooie dorpje valt onder de beschermde stads- en dorpsgezichten in Friesland.

Autoluw eiland
Vooral het oostelijk deel van het eiland is mooi, het dorp met zijn vele winkeltjes en cafés is gezellig. Het eiland wordt geprezen om zijn rust, die onder andere in stand wordt gehouden doordat bezoekers hun auto op de vaste wal moeten achterlaten. De natuur van Schiermonnikoog is zeer rijk en heeft gevarieerde landschappen, zoals bos, duinen, strand, kwelder, polder, wad en plassen.

Nationaal Park
Sinds 1989 is Schiermonnikoog een Nationaal Park. Er komen meer dan 300 vogelsoorten op het eiland voor, er groeien vele honderden plantensoorten, waaronder negen soorten orchideeën, en aan het strand kunt u meer dan 100 verschillende schelpensoorten vinden. De natuurgebieden op Schiermonnikoog zijn bijna allemaal vrij toegankelijk. Door de vele wandel-, ruiter- en fietspaden kunt u volop genieten van de vele bijzondere planten en dieren.

Het breedste strand van Europa
Schiermonnikoog heeft het breedste strand van Europa: het is 16 kilometer lang en 4 kilometer breed. Het leent zich daarom heel goed voor diverse strandsporten, zoals paardrijden. Dit is de ideale plek om heerlijk uit te waaien, eindeloze strandwandelingen te maken, of in alle rust te genieten van de zomerse zon.

per pagina
4 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
 1. Haven

  Schiermonnikoog

  De gemeentelijke jachthaven van Schiermonnikoog ligt aan de oude Veerdam op ongeveer 500 meter ten zuiden van het dorp. Het eiland is zeer rustig en heeft een prachtige natuur.
 2. Disco

  Schiermonnikoog

  De Tox Bar wordt wel de 'huiskamer van Schiermonnikoog' genoemd. Geniet van een cappuccino op het terras, een aperitief in de loungehoek of een glas wijn bij de gashaard. Simpel en lekker eten voor een lage prijs en de d...
 3. Restaurant

  Schiermonnikoog

  In de keuken van het restaurant van Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog worden met liefde en toewijding de heerlijkste gerechten bereid. Dagelijks wisselende menu's en een met zorg samengesteld wijnassortiment bied...
 4. All inclusive actie
 5. Restaurant

  Schiermonnikoog

  Aan het strand op Schiermonnikoog ligt Restauant de Zeester. In het knusse restaurant worden pannenkoeken en diverse andere smakelijke gerechten geserveerd. Er is een open keuken, zodat u ziet hoe uw pannenkoek wordt gem...
per pagina
4 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren