• Tripsuggestie I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden

    Tripsuggestie I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden
    Even behoefte om lekker uit te waaien? Een beetje quality-time, maar jullie willen liever niet te ver reizen en eens wat anders? Ga de natuur in. Met een schip zeil je naar de meest bijzondere en afgelegen plekjes rond het IJsselmeer en de Friese meren. Of je gaat lekker uitwaaien, fietsen en wandelen op een van de Waddeneilanden. Lekker dichtbij, niet te druk en je krijgt nog voldoende vitamine-D ook. Wij zetten de vijf leukste tips voor een weekendje weg of (korte) vakantie in Nederland op een rij.
  • Marker Wadden I Dit kun je er allemaal doen I Bekijk de video

    activiteiten Marker Wadden

    Elke keer als we op expeditie gaan naar het hoofdeiland van de Marker Wadden ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Een vlinderroute. En wist je dat je op het eiland met mooi weer ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk de video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.

  • Zo veel keuze, hoe kies ik het juiste schip?

    Welk schip moet ik kiezen
    Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
  • Tripsuggestie I De 4 leukste weekendjes weg in Nederland

    4 leukste weekendjes weg

    Nederland is een dichtbevolkt landje en soms heb je gewoon de behoefte om je op te laden. Even weg van de drukte en lekker uitwaaien tijdens een weekendje weg. Met een comfortabel traditioneel schip zeil je in een weekend al naar een afgelegen plek midden in de natuur, de Waddeneilanden, Taka Tuka eiland of een gezellige havenstad. Wij zetten alvast de leukste weekendjes weg op een rij.

  • Tripsuggestie I Slow travel met een schip I De voordelen

    Voordelen van slow travel met een schip
    Stap deze keer niet op het vliegtuig naar een verre bestemming, maar doe het dit jaar eens anders. Kies voor een bestemming dichtbij, verklein je footprint en ga voor een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind. Natuurvriendelijk, én als je er voor kiest om lekker uit te waaien in Nederland, ondersteun je ook nog eens de lokale ondernemers en de bruine vloot. Die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Lees in deze blog nog meer voordelen van slow travel met een schip.
  • NAUPAR legt uit I Hoe bepaal je een mooie route?

    Hoe bepaal ik een route tijdens vaartocht

    Een mooie route varen heeft met meer dan alleen het gewenste vaargebied en de te bezoeken havensteden te maken. Zo is niet alleen het weer, maar ook de windrichting en koers bijvoorbeeld ontzettend belangrijk bij het uitstippelen van een route. Komt de wind schuin van voren, van de zijkant (halve wind) of vanachter (voor de wind)? En hoe stel je de zeilen hier correct op af? Al deze zaken zijn relevant bij het bepalen van een mooie route over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee en een geslaagde zeiltrip

  • Routesuggestie I De 5 leukste activiteiten in Harderwijk

    Routesuggestie Harderwijk leuke activiteiten
    Aan het Veluwemeer en op steenworp afstand van het natuurgebied de Veluwe ligt Harderwijk. Een charmante havenstad met een rijke geschiedenis en een beschermd stadscentrum met vele unieke monumenten, meer dan 50 restaurants en het Dolfinarium dat kinderharten sneller doet kloppen. Deze Hanzestad is een fantastische bestemming en wij hebben een aantal tips voor Harderwijk op een rijtje gezet.
  • Tip van NAUPAR I Hoe maak je de zomervakantie leuk voor het hele gezin

    Zomervakantie met gezin
    Yes, het is zomer. Dat betekent quality-time met de hele familie. Maar hoe houd je iedereen happy tijdens de vakantie? De een is gek op avontuur en wil liever iets doen. De ander leest graag een boek of wil lekker chillen op het strand.

    Of er nu avonturiers, actievelingen of zonaanbidders in jullie familie zitten, met een zeilschip kun je ècht alle kanten op. Met als extra bonus dat geen dag hetzelfde is, al is het alleen maar vanwege het uitzicht dat elke dag veranderd. Wij zetten een paar ideeën voor de zeilvakantie op een rij.
  • Nieuws I NAUPAR Gastheer van het landschap Nationaal Park Nieuw land

    Nationaal Park Nieuw Land
    NAUPAR mag zich als een van de eerste bedrijven ‘Gastheer van het Landschap’ noemen. En daar zijn ze trots op: ‘We zijn een mooie samenwerking aangegaan met Nationaal Park Nieuw Land en als Gastheer bieden wij onze gasten een prachtige én leerzame ervaring in dit veelzijdige natuurgebied’, aldus Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
  • Verrassend weekendje weg naar Edam

    Familie weekendje weg Zorg met Vlijt Edam
    Op de Zorg met Vlijt varen ze momenteel met groepen die passen binnen het RIVM beleid. Dat betekent dat ze vaak met één groep of een familie varen. Een van de opstappers was Cora. Samen met haar man, kinderen en aanhang stapten ze voor een weekendje weg aan boord van de Zorg met Vlijt. Het doel was droogvallen op het Wad. Echter, door de harde wind werd het Edam. Ook leuk, vertelde Cora ons na het weekend. De meesten waren er nog niet eerder geweest en de winrichting was perfect. En dat er in Edam meer te ontdekken valt dan kaas, bleek al snel tijdens een struintocht door het idyllische stadje.