• Gek op wandelen? Op de Marker Wadden zijn twee bijzondere wandelroutes

  Marker Wadden
  Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit twee verschillende routes; een korte (2,5 km) en een lange (6 km). En het leuke is, beide routes lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelhutten. Genoeg te zien dus, terwijl u de eerste stappen op dit bijzondere eiland zet. Vanuit Lelystad of Hoorn vaar je er met de driemaster Abel Tasman in ongeveer een uur heen en je hebt alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
 • Routesuggestie I Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

 • Tripsuggestie I Ontdek het sfeervolle vissersdorp Volendam

  Volendam overview 700X300

  Benieuwd welke havenplaatsen u kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht u van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kunt u heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl u meezingt met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Wij zetten vijf leuke activiteiten in Volendam op een rij.

 • Tripsuggestie I Ontdek Kampen, een bijzondere stad met een groot verleden

  kampen-routesuggestie-kamper-kogge

  Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

 • Tripsuggestie: Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet

  Blog Texel bucketlist

  Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad bent u er even helemaal tussenuit. En er valt voor iedereen wel iets leuks te beleven als u de vaartocht wilt afwisselen met een activiteit op het eiland. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. U kunt er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd?

 • Tripsuggestie I Ontdek Hoorn in de tijd van de Gouden Eeuw

  Schip uit de gouden eeuw varend in Hoorn

  Hoorn is altijd leuk om te bezoeken. Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud. En deze zomer is een bezoek extra leuk, want Hoorn is “De stad van de Gouden Eeuw” en dat vieren ze met heel veel leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken langs de historische gebouwen in de binnenstad, virtueel rondlopen in het Batavia van 1627, de replica van het oude VOC-schip De Halve Maen bekijken of een van de vele openluchtspektakels bezoeken. Het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én u komt gelijk aan in hartje centrum. Van daaruit kunt u de volgende hoogtepunten meepakken:

 • Klantverhaal I naar de Marker Wadden, een leuk uitje voor het hele gezin

  Blog Marker Wadden uitje
  Als u op zoek bent naar een uniek, leerzaam en leuk uitje, dan is een zeiltocht naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan onze klant Henriëtte beamen, want die scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn vijf nieuwe eilanden in het Markermeer. Ze zijn aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling lijkt ruim gehaald te worden. Er zijn al vele (zeldzame) vogelsoorten gespot en ook bijzondere plantjes doen er hun intrede. Moerasandijvie, bijvoorbeeld.
 • De Marker Wadden I Pionieren op de nieuwe eilanden in het Markermeer

  Marker Wadden moerasandijvie
  In het Markermeer ligt een bijzondere groep eilanden: De Marker Wadden. Gebouwd door mensenhanden en zo groot als de binnenstad van Amsterdam. In het begin lagen er alleen hopen zand. Inmiddels liggen er twee wandelpaden waarlangs een strand, vogelhutten en een uitkijktoren zijn gebouwd. Daarnaast neemt de natuur de eilanden langzaam over. Moerasandijvie is een van de 127 pioniersplanten die op deze nieuwe eilandenarchipel groeit. Waarschijnlijk overgewaaid vanuit de Oostvaardersplassen. Dat en meer ontdekten we tijdens de expeditie met de Abel Tasman naar de Marker Wadden. Het bleek een bijzondere ontdekkingsreis!
 • Tripsuggestie I Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

  Blog Routesuggestie Lelystad

  Zodra u Lelystad nadert wordt u begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens uw vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

 • Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Regent het tijdens uw zeiltrip in Nederland? Maak een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam. Daar valt genoeg te beleven, zelfs tijdens een regenachtige dag. Amsterdam heeft meer dan 50 musea, een paar fantastische foodhallen waar u zonder last te hebben van de regen kunt genieten van het lekkerste eten of u duikt in een van de vele overdekte rondvaartboten voor ontdekkingstocht langs de grachten. Genoeg alternatieven! Wij zetten er een paar voor u op een rij.