• Tripsuggestie: Vogelspotten op de Marker Wadden

  Vogelspotten op de Marker Wadden

  Ook gek op vogels kijken en benieuwd welke vogels dit jaar hun weg vinden naar de Marker Wadden? Vaar met de driemaster Abel Tasman vanuit Lelystad naar het hoofdeiland en ontdek welke vogels er dit seizoen broeden. Vergeet vooral uw verrekijker niet!

 • Tripsuggestie: Stavoren, de oudste Elfstedenstad van Friesland

  Stavoren-700X300

  Het is de oudste stad van Friesland en wordt door het IJsselmeer aan drie kanten omsloten door water: Stavoren De stad heeft een rijke en intrigerende geschiedenis en is tegenwoordig vooral een mooi authentiek stadje met een fijne haven, lekkere restaurantjes, cafés en een gezellige winkelstraat. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor u op een rij.

 • Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Blog - Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer is Medemblik echt een aanrader. Het is een van de oudste stadjes aan het IJsselmeer en biedt naast een pittoresk centrum met gezellige restaurantjes en cafés, ook een aantal leuke musea. Zoals Kasteel Radboud, een burcht uit de 13e eeuw, en het Bakkerijmuseum met lekkernijen uit vervlogen tijden.Maar ook het Nederlands Stoommuseum, waar kinderen in het interactieve stoomlab zelf kunnen ontdekken hoe stoom werkt. Genoeg afwisseling en leuke activiteiten voor jong en oud, tijdens een trip over het IJsselmeer. En het mooie is, ze liggen allemaal op steenworp afstand van de gezellige en goed beschutte haven. Wij zetten de leukste activiteiten in Medemblik voor u op een rij.

 • Tip van NAUPAR: Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Geïnspireerd op de wereldberoemde schaatstocht hebben de inwoners van Friesland een nieuwe Elfstedentocht in het leven geroepen: een tocht langs 11 van de meest bijzondere fonteinen van de verborgen parel van Nederland. Deze tocht vergt geen barre temperaturen onder nul, it giet oan, wanneer u maar wilt.

 • Routesuggestie: Ontdek Friesland, de verborgen parel van Europa

  Blog - Friesland: de verborgen parel van Europa

  Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.

 • Bijzonder Arrangement: Beleef een onvergetelijk weekend op Texel

  Blog - Besonderes Arrangement: erleben Sie ein unvergessliches Wochenende auf Texel

  Op zoek naar dat vakantiegevoel, er even helemaal tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur, met familie en/of vrienden, maar is de zomervakantie nog te ver weg? Dat gevoel van lekker willen uitwaaien kennen wij maar al te goed. Het inspireerde ons team om een heerlijk weekendje weg naar Texel samen te stellen. En dat voor slechts 125,- euro p.p.! In deze blogpost leest u meer over wat Texel zo leuk maakt en sluiten we af met onze eigen vijf favorieten van dit prachtige Waddeneiland.

 • Tripsuggestie: Vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen

  Blog - Ausflugsvorschlag: 5 tolle Museen für Kinder, die Sie mit dem Schiff erreichen können

  Vertier en educatie in een, dat klinkt als een ideale dag uit met de kinderen. Helemaal als u dat kunt combineren met een zeiltocht over het IJsselmeer, Markermeer en/ of de Wadden. In deze blog delen wij informatie over vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen. Bij de selectie ervan stond beleving bovenaan ons lijstje. Uiteraard zijn deze plaatsen te bezoeken tijdens een vaartocht of weekendje weg met NAUPAR.

 • Tripsuggestie: ontdek VOC-stad Hoorn tijdens een zeiltocht

  Blog Routesuggestie Hoorn New

  Direct aan het Markermeer ligt Hoorn. Een bijzondere VOC-stad met een rijke geschiedenis. Alleen de havens, gezellige binnenstad met winkelstraatjes, vele terrasjes en de prachtige monumentale gebouwen zijn al een vaartocht naar deze stad waard. Maar Hoorn heeft veel meer te bieden voor jong en oud. Benieuwd wat dat is?