• Tip van NAUPAR I Maak je zeiltrip nog leuker met deze handige apps

    Handige apps tijdens zeiltrip
    Ga je op stap met de familie, een groep vrienden of een stel collega’s? Maak jullie verblijf aan boord van een traditioneel schip nog leuker met deze handige apps. Of je nu benieuwd bent wat je moet pakken, wat voor weer het wordt, lekker wilt wandelen in een havenplaats of een pubquiz in elkaar wilt knutselen. Ze hebben er een handige app voor! Dit zijn gratis apps waar je echt wat aan hebt tijdens jullie zeiltrip.
  • Tripsuggestie I Vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen

    Ausflugsvorschlag: 5 tolle Museen für Kinder, die Sie mit dem Schiff erreichen können

    Zeilen op een traditioneel zeilschip en een museumbezoek combineren? Dat klinkt toch wel als het ideale uitje met kinderen. In deze blog vijf leuke musea die jullie na de vaartocht kunnen bezoeken, nadat jullie hebben aangelegd in een haven rond het IJsselmeer, Markermeer en / of de Wadden. Zo houd je jong en oud tevreden in het de familie. Mooi toch? Bij de selectie van de musea stond beleving bovenaan ons lijstje.

  • Routesuggestie I De vijf leukste activiteiten op Urk

    Urk de vijf leukste activiteiten

    Een bezoek aan Urk, het mooiste dorpje in Flevoland, is de moeite zeker waard. Hoewel het geen eiland meer is, is het typische karakter van dit voormalige eiland in de Zuiderzee bewaard gebleven. Ontdek het unieke dialect, eigen volkslied, de ginkies en de geschiedenis van de bewoners en de visserij op Urk.

  • Routesuggestie I Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

    Blog - Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

    Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer is Medemblik echt een aanrader. Het is een van de oudste stadjes aan het IJsselmeer en biedt naast een pittoresk centrum met gezellige restaurantjes en cafés, ook een aantal leuke musea. Zoals Kasteel Radboud, een burcht uit de 13e eeuw, en het Bakkerijmuseum met lekkernijen uit vervlogen tijden.Maar ook het Nederlands Stoommuseum, waar kinderen in het interactieve stoomlab zelf kunnen ontdekken hoe stoom werkt. Genoeg afwisseling en leuke activiteiten voor jong en oud, tijdens een trip over het IJsselmeer. En het mooie is, ze liggen allemaal op steenworp afstand van de gezellige en goed beschutte haven. Wij zetten de leukste activiteiten in Medemblik voor jullie op een rij.

  • Tip van NAUPAR I Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

    Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

    Geïnspireerd op de wereldberoemde schaatstocht hebben de inwoners van Friesland een nieuwe Elfstedentocht in het leven geroepen: een tocht langs 11 van de meest bijzondere fonteinen. Deze tocht vergt geen barre temperaturen onder nul, it giet oan, anneer je maar wilt en een aantal van de bijzondere fonteinen liggen in een bestemming die je ook makkelijk met een per schip kunt bezoeken. Twee vliegen in een klap!

  • Routesuggestie I Ontdek Friesland, de verborgen parel van Europa

    Friesland: de verborgen parel van Europa

    Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.

  • Tips voor organiseren uitje met familie of groep vrienden op een schip

    Tips voor organiseren uitje met de familie of groep vrienden
    Ben jij de gelukkige die een uitje met de familie of een groep vrienden mag organiseren? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Met deze handige tips en apps organiseer je in een handomdraai een leuke dagtocht met de familie, een weekendje weg met opa en oma en de kleinkinderen of een zwerftocht over het IJsselmeer en de Waddenzee met een groep vrienden. Dus prik samen een datum en laat de voorpret maar beginnen.
  • Bijzonder Arrangement: Beleef een onvergetelijk weekend op Texel

    Blog - Besonderes Arrangement: erleben Sie ein unvergessliches Wochenende auf Texel

    Op zoek naar dat vakantiegevoel, er even helemaal tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur, met familie en/of vrienden, maar is de zomervakantie nog te ver weg? Dat gevoel van lekker willen uitwaaien kennen wij maar al te goed. Het inspireerde ons team om een heerlijk weekendje weg naar Texel samen te stellen. In deze blogpost leest u meer over wat Texel zo leuk maakt en sluiten we af met onze eigen vijf favorieten van dit prachtige Waddeneiland.

  • Routesuggestie I Ontdek VOC-stad Hoorn tijdens een zeiltocht

    Blog Routesuggestie Hoorn New

    Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud. En het is ook nog eens “De stad van de Gouden Eeuw”.  Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een heerlijke stadswandeling maken door de historische binnenstad, virtueel rondlopen in het Batavia van 1627 of neerstrijken op een gezellig terrasje aan de haven met oude pakhuizen. Het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én jullie komen gelijk aan in hartje centrum. 

  • Marker Wadden Expeditie I 6 tips voor een expeditie met kinderen

    marker wadden expeditie met kinderen
    Tijdens de expeditie naar de Marker Wadden is er van alles te beleven op een traditioneel schip van NAUPAR. “Maar is er ook genoeg te doen voor kinderen op de Marker Wadden?” krijgen we vaak als vraag. Ja hoor, ook op het eiland zijn hele leuke dingen te beleven met kinderen. Lees onze zes tips voor een bezoek aan de Marker Wadden met kinderen.