• Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen

    Leuke activiteiten voor jongeren in Kampen
    Kampen is een gezellige Hanzestad met een rijk verleden en boordevol historische gebouwen. Het is tevens de thuisbasis van vele traditionele zeilschepen. Maar is het ook een leuke bestemming of vertrekhaven met een groep jongeren? Wij vinden van wel. Er valt in deze boeiende stad van alles te ontdekken En de leukste manier om dat te doen is te voet, met een selfietoer of Photohunt. Ga je mee op ontdekking?
  • Verjaardagsfeest met de hele familie op de driemastschoener Grietje

    blog-grietje300x700
    Een verjaardagsfeest vieren met de hele familie is altijd weer spannend. Waar vind je als gastheer een geschikte accommodatie die groot genoeg is voor dertig personen? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft, als de jongste in de groep een half jaar is en de oudste zeventig? Driemastschoener Grietje bleek de perfecte oplossing. Plaats voor iedereen en voor de kleintjes had de bemanning een kinderprogramma samengesteld. Het werd een geslaagd weekend. Lekker ontspannen en het bracht de hele familie uiteindelijk nog dichter bij elkaar.
  • Wandelen op de Marker Wadden I 3 wandelroutes, een strand, vogelobservatiehutten en klimtoren

    Marker Wadden
    Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende routes. En het leuke is, de routes beginnen direct in de haven en lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelobservatiehutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere hoofdeiland zet. Vanuit Lelystad vaar je met NAUPAR in ongeveer een uur naar de Marker Wadden en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
  • Tripsuggestie I Vijf leuke bestemmingen voor een zeiltocht over het Markermeer

    Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

    Het Markermeer is een van mooie vaargebieden die Nederland rijk is en wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor stond het vooral bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2 en kreeg het de naam Markermeer. Sinds de bouw van de eilandenarchipel de Marker Wadden krijgt het Markermeer steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. Je kunt er niet alleen heerlijk zeilen, maar ook leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij je graag meer in deze blog.

  • Routesuggestie Volendam I Ontdek het sfeervolle vissersdorp aan het Markermeer

    Blog - Routesuggestie Volendam

    Benieuwd welke havenplaatsen je kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht  je van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kun je heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl jullie meezingen met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Bekijk de vijf leukste activiteiten in dit sfeervolle vissersdorp.

  • Routesuggestie I Ontdek Kampen, een bijzondere stad met een groot verleden

    kampen-routesuggestie-kamper-kogge

    Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

  • Routesuggestie I Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet tijdens een zeiltocht

    Texel bucketlist

    Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad zijn jullie er even helemaal tussenuit. En op het eiland valt voor iedereen wel iets leuks te beleven, als jullie besluiten een dagje te blijven liggen in de haven. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. Jullie kunnen er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.

  • Marker Wadden Expeditie I Mantelzorgers genieten samen van de Marker Wadden

    Marker Wadden
    Jacob en zijn vrouw, beiden mantelzorgers van hun gehandicapte zoon, gingen op expeditie naar de Marker Wadden. Over het algemeen kunnen ze er niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten in op de driemaster Abel Tasman.
  • Klantverhaal I Naar de Marker Wadden, het leukste uitje voor het hele gezin

    Blog Marker Wadden uitje
    Zijn jullie op zoek naar een uniek, leerzaam en leuk uitje voor het hele gezin? Dan is de expeditie naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan Henriëtte beamen, zij scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn zeven nieuwe eilanden in het Markermeer. Aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling wordt ruim gehaald. Zo zijn er al vele (zeldzame) vogelsoorten en bijzondere plantjes gespot. Zoals moerasandijvie, bijvoorbeeld. In het voorjaar kleurt dit pioniersplantje het hele eiland geel. Welke vogels en planten spot jij?
  • Routesuggestie Lelystad I De hoofdstad van de provincie Flevoland

    Blog Routesuggestie Lelystad

    Zodra je Lelystad nadert word je begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens jullie vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten in Lelystad voor jullie op een rijtje gezet.