• Droogvallen en wandelen over de zeebodem van de Waddenzee

    droogvallen op de Waddenzee met de Linde

    Niets zo spannend, avontuurlijk en bijzonder als een wandeling over de zeebodem van de Waddenzee. De meeste traditionele zeilschepen van NAUPAR hebben een vlakke bodem. Hierdoor kunnen ze bij laag water droogvallen bij een zandplaat. Zodra het water rondom het schip verdwenen is, kun je een wandeling maken over de zeebodem. Een unieke ervaring die je een keertje wilt hebben meegemaakt. Voor deze blog stapten wij samen met een team van reismagazine Columbus Travel aan boord van de Linde om zelf te ervaren hoe droogvallen op het Wad in zijn werkt gaat. 

  • Expeditie Marker Wadden I Moerasandijvie op de nieuwe eilanden in het voorjaar

    Marker Wadden moerasandijvie
    In het Markermeer ligt een bijzondere groep eilanden: De Marker Wadden. Gebouwd door mensenhanden en zo groot als de binnenstad van Amsterdam. In het begin lagen er alleen hopen zand. Inmiddels zijn er verschillende wandelroutes waarlangs een strand, diverse vogelobservatiehutten en een uitkijktoren zijn gebouwd. Daarnaast neemt de natuur de eilanden langzaam over. Moerasandijvie is een van de 127 pioniersplanten die op deze nieuwe eilandenarchipel groeit. Waarschijnlijk overgewaaid vanuit de Oostvaardersplassen. Dat en meer ontdekten we tijdens de expeditie met NAUPAR naar de Marker Wadden. Het bleek een bijzondere ontdekkingsreis die we deze keer samen maakten met reismagazine Columbus Travel.
  • Routesuggestie I De leukste activiteiten op Vlieland

    Vlieland
    Zilte lucht, eindeloze vergezichten, de wind in je haren. Vlieland is een van de Waddeneilanden waar je heerlijk kunt uitwaaien op eindeloze zandstranden. Je komt er helemaal tot rust tijdens een weekendje weg of vakantie. Wij varen er dan ook graag naar toe met onze schepen. De haven is op loopafstand van het enige dorpje op het eiland en het hele eiland is praktisch autovrij. Daarnaast hebben ze de schoonste lucht, hoogste duin en maar liefst 26 kilometer aan fiets- en wandelpaden door vele uitgestrekte bossen en duinen. Dus alle ruimte om lekker offline te gaan in de mooie natuur. Maar er is meer te doen. In deze blog zetten we een paar leuke activiteiten op Vlieland op een rij.
  • Routesuggestie Edam I Een charmante havenstad met veel leuke bezienswaardigheden

    Routesuggestie Edam

    Slechts twintig kilometer van Amsterdam ligt Edam, een prachtig oud stadje met een rijk verleden, historisch centrum, oude verstilde grachten en een dam waar vroeger tol geheven werd. Daarnaast is Edam vooral bekend vanwege zijn Edammer kaas. Maar wist je dat ze er een drijvende kelder hebben? Plan tijdens jullie vaartocht met een schip van NAUPAR een bezoek aan de pittoreske haven van Edam en ontdek wat er nog meer te beleven valt.

  • Topdag op de Marker Wadden met twee dochters

    Marker Wadden dagje uit
    “Wat jammer dat het alweer voorbij is, gaan we volgende week weer?” Met deze woorden sloten de dochters van Olivier het dagje uit naar de Marker Wadden af. Dat het een geslaagd uitstapje zou worden had hij wel verwacht, want hij was er een eerder geweest met een paar vrienden. Maar dat het ook zo goed zou uitpakken bij zijn dochters, dat was boven verwachting. Natuurlijk hielp het mooie weer en de middag aan het strand ook mee.
  • Routesuggestie I De leukste activiteiten voor een tussenstop op Terschelling

    routesuggestie waddenzee terscheling

    Ga je op pad met je gezin, familie en/ of vrienden? Dan is Terschelling altijd een leuke bestemming. Vanuit Harlingen vaar je in een paar uur naar dit prachtige Waddeneiland en er is altijd wel iets leuks te doen voor iedereen. Wat voor weer het ook is. Wist je trouwens dat Terschelling maar liefst 20% meer zonuren heeft dan het vaste land van Nederland? En dat het Groene Strand op loopafstand van de gezellige haven ligt? Zet koers naar Terschelling en laat je verrassen door dit veelzijdige eiland. Wij zetten alvast een paar leuke activiteiten op een rij.

  • Tripsuggestie I Vijf leukste bestemmingen aan het IJsselmeer

    Vijf leukste bestemmingen aan IJsselmeer
    Een van de vaargebieden waar wij graag zeilen is het IJsselmeer. Op het grootste zoetwatermeer van Nederland kun je heerlijke lange, maar ook korte vaartochten maken en bij elke windrichting is er wel een leuke bestemming waar je heen kunt varen. Genoeg te ontdekken dus tijdens een leuke vakantie of zeilzwerftocht langs de vele gezellige havenstadjes. Benieuwd welke dat zijn?
  • Tripsuggestie I Vijf bijzondere bestemmingen in Nederland

    5 bijzondere bestemmingen met schip in nederland
    Ga je dit jaar op vakantie in Nederland en wil je wel eens iets anders? Je hoeft echt niet in het vliegtuig te springen voor een onbewoond eiland, mooi natuurgebied of bijzondere belevenis. Nederland heeft zoveel te bieden. Van onbewoonde eilandjes, tot een bijzonder Waddengebied dat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst. En ben je al eens op de Marker Wadden geweest, de nieuwe eilandengroep tussen Lelystad en Enkhuizen? In deze blog vijf bijzondere plekken in Nederland, die je gezien moet hebben.
  • Expeditie Marker Wadden I Welke vogels ontdek jij op de Marker Wadden?

    Vogelspotten op de Marker Wadden

    Tien kilometer ten westen van Lelystad liggen De Marker Wadden. Een nieuw natuurgebied dat bestaat uit zeven eilanden, die gebouwd zijn door mensenhanden, en alleen bereikbaar zijn per schip. Een bijzonder nieuw natuurgebied in het Markermeer, waar al meer dan 180 verschillende vogelsoorten hun weg naar toe hebben gevonden. Grote kans dat je tijdens een expeditie naar het hoofdeiland zelf veel verschillende vogels spot. Benieuwd welke dat zijn?

  • Vier vakantie op een schip, dit zijn de voordelen

    Familievakantie Nederland
    Op zoek naar een vakantie, waar jullie heerlijk kunnen ontspannen, waar kinderen zich niet vervelen, weg van de massa? Een schip is de ideale accommodatie voor een gezinsvakantie in Nederland.

    Lekker dichtbij, het is voor iedereen leuk en jullie liggen elke dag op een andere locatie. Hoe afwisselend is dat? Maar dit drijvende vakantiehuisje biedt meer voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rij.