• Tip van NAUPAR I Maak tijdens de zeiltrip een logboek met de kids

    Logboek maken met de kids
    Gaan er kinderen mee op jullie zeiltrip en zoek je nog een leuke activiteit om ze bezig te houden tijdens het varen of in de haven? Maak samen met de kids een logboek. Dit is een soort reisdagboek voor schepen. Natuurlijk zijn er online varianten, maar nog leuker is het om het direct te schrijven, plakken en knippen tijdens jullie zeiltrip. Zo vervelen de kids zich niet, krijgen ze meer mee van de zeiltocht, vergeet je niets en hebben jullie ook nog een leuk aandenken om mee naar huis te nemen ook.
  • Weekendje weg Nederland I Leuke activiteiten met kinderen

    Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

    Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje en zoek je een leuke accommodatie waar kleine kinderen zich ook kunnen vermaken? Een weekendje weg of vakantie op een traditioneel zeilschip is misschien niet je eerste keuze, maar wel een aanrader. Je hebt namelijk het comfort van een vakantiehuis, het is afwisselend en je ligt elke dag op een andere locatie en iedereen kan zich goed vermaken. Op het schip en aan de wal. Van jong tot oud. Er is voor iedereen wel wel iets leuks te verzinnen en zeker ook voor kleine kinderen. Benieuwd naar de mogelijkheden?

  • Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

    Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

    Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!

  • Zeilen over het IJsselmeer om een nieuwe koers in je leven te bepalen

    Duitse hospice vereniging Neuwied aan bord
    De Duitse Hospicevereniging Neuwied bracht met vijftien mensen een lang weekend door op het traditionele zeilschip Pouwel Jonas. Vanuit Lelystad vertrokken ze: een paar gezinnen en een team van rouwbegeleiders. Het doel van deze bijzondere reis was om de gezinnen te helpen het verlies van een ouder te verwerken en ze te helpen om letterlijk een nieuwe koers te uit te zetten.
  • Vriendenuitje I Met een zeilschip beleef je Nederland op een bijzondere manier

    Klantverhaal Dronevideo Wad Droogvallen Taka Tuka eiland
    Samen met een groep vrienden en collega’s stapte Alexander Straka in Enkhuizen aan boord van de Pelikaan. Een bewuste keuze, omdat de meeste al eerder een zeiltocht hadden gemaakt en ze het als heel leuk hebben ervaren. Ze zeilden op de tjalk een afwisselende route die verrassend lang was en maakten onderweg prachtige dronebeelden op een vrijwel verlaten Wad en Taka Tuka eiland.
  • Challenge I Plasticvrije tips voor aan boord

    Plasticvrije tips voor aan boord
    Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open. Alleen al in Amerika worden er meer dan 30 miljoen plastic waterflesjes per minuut gekocht en elke minuut worden er wereldwijd meer dan een miljoen plastic tasjes gebruikt, voor gemiddeld 12 minuten. Het is dus tijd voor actie. Lukt het jou om minder plastic afval te produceren?
  • Tip van NAUPAR I 4 bijzondere plekken voor een picknick tijdens je zeiltrip

    Bijzondere plekken voor een picknick
    Een weekendje weg, vakantie of dagtocht wordt pas echt bijzonder als je tijdens de zeiltrip een picknick voor de hele groep organiseert op een bijzondere locatie. Heerlijk genieten van elkaars gezelschap, lekkere hapjes en drankjes en natuurlijk het mooie uitzicht over het water. Als je hier niet instant relaxed van wordt.

    Maak jij tijd voor een gezellige picknick met z’n allen? Neem alle ingrediënten voor een picknick mee aan boord. In de keuken heb je alle ruimte om alles goed voor te bereiden. En daarna kies je samen met de schipper een mooie locatie. Wij zetten er alvast een paar op een rij.
  • Tip van NAUPAR I Bescherming tegen de zon tijdens zeiltocht

    Zeilen en beschermen tegen de zon
    Ga je zeilen en schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet je zonnebrandcrème mee te nemen en je tijdens de zeiltochten meerdere keren goed in te smeren. Een goede bescherming op het water is belangrijk, omdat de zonnestralen weerkaatsen op het water en de UV-straling daardoor nog sterker is. In deze blog een paar tips om je goed te beschermen tegen de zon.
  • Tip van NAUPAR I Zo houd je zeilherinneringen langer vast

    Zeilherinneringen langer vasthouden met deze 8 tips
    Gaan jullie een weekendje weg of op zeilvakantie naar de Wadden en wil je de mooie momenten niet vergeten? Zoals zoon of dochter achter het stuurwiel bij de kapitein. Een zeehondje dat met het schip meezwemt op het Wad. Of een avondje bij een kampvuur met ondergaande zon. Met deze tips leg je de herinneringen direct vast tijdens de zeiltrip en kunnen jullie bij thuiskomst nog langer nagenieten van de mooie tocht op een traditioneel zeilschip.
  • Tip van NAUPAR I Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

    Strand IJsselmeer Lemmer

    Is het lekker warm en zonnig weer? Tijd voor een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. De meeste stranden aan het IJsselmeer zijn kindvriendelijk liggen op loopafstand van een haven waar u met het schip ligt. Maar je kunt tijdens de zeiltocht natuurlijk ook de schipper vragen een tussenstop te maken in de buurt van een strandje. Succes verzekerd. Wij zetten alvast vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer op een rij.