• Vier vakantie op een schip, dit zijn de voordelen

  Familievakantie Nederland
  Op zoek naar een vakantie, waar jullie heerlijk kunnen ontspannen, waar kinderen zich niet vervelen, weg van de massa? Een schip is de ideale accommodatie voor een gezinsvakantie in Nederland.

  Lekker dichtbij, het is voor iedereen leuk en jullie liggen elke dag op een andere locatie. Hoe afwisselend is dat? Maar dit drijvende vakantiehuisje biedt meer voordelen. Wij zetten de belangrijkste op een rij.
 • Routesuggestie Urk: de vijf leukste activiteiten

  Urk de vijf leukste activiteiten

  Een bezoek aan Urk, het mooiste dorpje in Flevoland, is de moeite zeker waard. Hoewel het geen eiland meer is, is het typische karakter van dit voormalige eiland in de Zuiderzee bewaard gebleven. Ontdek het unieke dialect, eigen volkslied, de ginkies en de geschiedenis van de bewoners en de visserij op Urk.

 • Weekendje weg met kleine kinderen

  Weekendje weg op het water; ook met kleine kinderen

  Druk bezig met het plannen van het jaarlijkse familie- en/of vriendenuitje? En stappen er dit jaar jonge kids aan boord? Geen probleem, ook kleine kinderen zullen zich tijdens de vaartocht optimaal vermaken. Droogvallen op het Wad, zandkastelen bouwen op het strand van Stavoren, of het Zuiderzeemuseum bezoeken in Enkhuizen. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden en onze schepen zijn vanwege de hoge reling ook nog eens heel veilig!

 • Vijf leuke activiteiten voor jongeren in Kampen

  Leuke activiteiten voor jongeren in Kampen
  Kampen is een gezellige Hanzestad met een rijk verleden en boordevol historische gebouwen. Het is tevens de thuisbasis van vele traditionele zeilschepen. Maar is het ook een leuke bestemming of vertrekhaven met een groep jongeren? Wij vinden van wel. Er valt in deze boeiende stad van alles te ontdekken En de leukste manier om dat te doen is te voet, met een selfietoer of Photohunt. Ga je mee op ontdekking?
 • Verjaardagsfeest met de hele familie op de driemastschoener Grietje

  blog-grietje300x700
  Een verjaardagsfeest vieren met de hele familie is altijd weer spannend. Waar vind je als gastheer een geschikte accommodatie die groot genoeg is voor dertig personen? En hoe zorg je ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft, als de jongste in de groep een half jaar is en de oudste zeventig? Driemastschoener Grietje bleek de perfecte oplossing. Plaats voor iedereen en voor de kleintjes had de bemanning een kinderprogramma samengesteld. Het werd een geslaagd weekend. Lekker ontspannen en het bracht de hele familie uiteindelijk nog dichter bij elkaar.
 • Wandelen op de Marker Wadden I 3 wandelroutes, een strand, vogelobservatiehutten en klimtoren

  Marker Wadden
  Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit drie verschillende routes. En het leuke is, de routes beginnen direct in de haven en lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelobservatiehutten. Genoeg te zien dus, terwijl je de eerste stappen op dit bijzondere hoofdeiland zet. Vanuit Lelystad vaar je met NAUPAR in ongeveer een uur naar de Marker Wadden en heb je alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
 • Vijf leuke bestemmingen voor een zeiltocht over het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van mooie vaargebieden die Nederland rijk is en wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor stond het vooral bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2 en kreeg het de naam Markermeer. Sinds de bouw van de eilandenarchipel de Marker Wadden krijgt het Markermeer steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. Je kunt er niet alleen heerlijk zeilen, maar ook leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij je graag meer in deze blog.

 • Routesuggestie: Ontdek het sfeervolle vissersdorp Volendam

  Volendam overview 700X300

  Benieuwd welke havenplaatsen u kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht u van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kunt u heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl u meezingt met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Wij zetten vijf leuke activiteiten in Volendam op een rij.

 • Ontdek Kampen, een bijzondere stad met een groot verleden

  kampen-routesuggestie-kamper-kogge

  Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

 • Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet tijdens een zeiltocht

  Texel bucketlist

  Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad zijn jullie er even helemaal tussenuit. En op het eiland valt voor iedereen wel iets leuks te beleven, als jullie besluiten een dagje te blijven liggen in de haven. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. Jullie kunnen er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd? Lees dan vooral verder.