• Routesuggestie: ontdek VOC-stad Hoorn tijdens een zeiltocht

  Blog Routesuggestie Hoorn New

  Hoorn is een leuke bestemming om met een schip te bezoeken. Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud. En het is ook nog eens “De stad van de Gouden Eeuw”.  Zo kunnen jullie bijvoorbeeld een heerlijke stadswandeling maken door de historische binnenstad, virtueel rondlopen in het Batavia van 1627 of neerstrijken op een gezellig terrasje aan de haven met oude pakhuizen. Het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én jullie komen gelijk aan in hartje centrum. 

 • Marker Wadden Expeditie NAUPAR I Ontdek nieuw vogelparadijs in het Markermeer

  vogelparadijs de Marker Wadden

  Ontdek tijdens de bijzondere zeilcruise naar de Marker Wadden een nieuw vogelparadijs in wording. De eilanden liggen in het Markermeer, niet ver van de Houtribdijk, halverwege Lelystad en Enkhuizen. Tijdens de volledig verzorgde expeditie, maak je als een van de eerste kennis met dit nieuwe stukje Nederland. Ga je mee het hoofdeiland ontdekken?

 • Routesuggestie: Harlingen 'Het schoonst juweel der Vriezen’

  Harlingen, ‘het schoonst juweel der Vriezen’

  Zo omschreef dichter en Harlinger arts Simon Stijl deze bijzondere havenstad tweehonderd jaar geleden. Het is niet voor niks dat Harlingen tot een van de meest populaire bestemmingen van de schepen van NAUPAR behoort. Het is de ideale vertrekhaven voor een vaartocht vol avontuur over de Waddenzee. Maar ook het historisch stadscentrum van Harlingen biedt voldoende cultuur, vermaak en sfeer voor een onvergetelijke tijd.

 • De Marker Wadden I Broedsucces voor visdief

  Marker Wadden visdief

  De visdief heeft de eilanden van de Marker Wadden ontdekt. Na een lange tijd ploeteren, vlogen er afgelopen jaar veel jongen uit en groeide de populatie van de vogel aanzienlijk. Oorzaak? Er was genoeg spiering in het IJsselmeer om de jongen mee te voeden én de Marker Wadden hebben de keuzemogelijkheid in broedplekken sterk vergroot.

 • Een schip van NAUPAR: de ideale groepsaccommodatie op het water

  35% korting bij niet varen

  Wist u dat u de zeilschepen van NAUPAR ook kunt boeken als een stilliggende groepsaccommodatie? Uw korting kan wel oplopen tot 35% als u niet gaat varen. De groep stapt aan boord in een haven naar keuze en blijft gedurende een paar dagen in diezelfde haven liggen. Dit is handig, want alle mogelijke havens liggen op een centrale plek binnen diverse steden. Denk aan een (meerdaags) bedrijfsevenement, een vrijgezellenfeest in Volendam, een bruiloft of een weekendje weg met de familie.

 • Routesuggestie: bezoek Forteiland Pampus!

  Forteiland Pampus wordt al jarenlang door de schepen van NAUPAR bezocht. Of het nu in de vorm van een bedrijfsuitje is, of met een groep vrienden en/of familie aan boord van een eigen schip; het bijzondere eiland is zeer populair. Hier ziet u hoe soldaten vroeger leefden en werkten.

 • De eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

  Eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

  In het weekend van 24 en 25 september in 2016 organiseerde Natuurmonumenten een expeditie naar de Marker Wadden. Bezoekers hebben toen voor het eerst een voet gezet op dit nieuwste stukje Nederland. Het eerste eiland van het Marker Wadden-project lag voor een groot gedeelte boven water. NAUPAR is blij met dit project: "Nieuwe natuur in ons vaargebied, een prachtige ontwikkeling!”, aldus algemeen directeur Pouwel Slurink.