• Dagindeling I Hoe ziet een dag aan boord van een schip er uit met een groep jongeren

    Dagindeling aan boord van een schip jongerengroep
    Benieuwd hoe een dag aan boord van een zeilschip er uit ziet? Geen vaartocht is hetzelfde en plannen zijn geschreven in het zand bij laag water. Oftewel, ze kunnen elke dag veranderen omdat het weer en de wind jullie uiteindelijke route bepalen. Dat maakt het zeilen ook zo avontuurlijk, afwisselend en leuk. In deze blog beschrijven we hoe een gemiddelde dag aan boord van een traditioneel zeilschip met een groep jongeren er uit kan zien. 
  • Zeilen op de Waddenzee | Een week lang leren, ontdekken en groeien

    Zeilen op de Waddenzee | een week lang leren, ontdekken en groeien

    22 studenten en 6 docenten van 8 verschillende hbo’s en universiteiten uit het hele land scheepten samen in op de Utopia, onder de bezielende leiding van schipper Henri en zijn maat John. Doel van de reis: een week lang zeilen over de Waddenzee en heel veel leren over jezelf, de Waddenzee en de eilanden.

  • Met de kerk op zomervakantie | Op een schip vrienden binnen een week

    Klant interview EJEBC
    Een bonte groep veertien- tot zeventienjarigen van de EJEBC (Fusie van protestantse jongeren Epiphanias, Bethlehem, Caroline) in München, vertrok vanuit Harlingen voor een ontspannen zomervakantie op Nederlandse wateren. Hoewel veel van de 29 jongeren elkaar nog niet kenden, hadden ze een geweldige tijd aan boord van de Linde en gingen ze na een week als vrienden weer van boord.
  • Fantastische werkweek I Waddenzee Nederland I Scholengemeenschap Speyer

    Klantinterview school Speyer

    De zevende klassers van een Duitse scholengemeenschap uit Speyer hebben een fantastische week gehad op de Waddenzee en de eilanden. Ze gingen in Harlingen aan boord, iedere klas op zijn eigen traditionele zeilschip. Ze waren onderweg met de Linde, de Brandaris en de Amalia. Vanuit de Friese havenstad voeren ze eerst naar Texel, daarna naar Vlieland en als laatste deden ze Terschelling aan. Aan het einde van de week waren de groepen één geworden en hadden veel leerlingen een flinke stap in hun persoonlijke ontwikkeling gemaakt.

  • Tip van NAUPAR I Bescherming tegen de zon tijdens zeiltocht

    Zeilen en beschermen tegen de zon
    Ga je zeilen en schijnt het zonnetje? Vergeet dan niet je zonnebrandcrème mee te nemen en je tijdens de zeiltochten meerdere keren goed in te smeren. Een goede bescherming op het water is belangrijk, omdat de zonnestralen weerkaatsen op het water en de UV-straling daardoor nog sterker is. In deze blog een paar tips om je goed te beschermen tegen de zon.
  • Tip van NAUPAR I Zo houd je zeilherinneringen langer vast

    Zeilherinneringen langer vasthouden met deze 8 tips
    Gaan jullie een weekendje weg of op zeilvakantie naar de Wadden en wil je de mooie momenten niet vergeten? Zoals zoon of dochter achter het stuurwiel bij de kapitein. Een zeehondje dat met het schip meezwemt op het Wad. Of een avondje bij een kampvuur met ondergaande zon. Met deze tips leg je de herinneringen direct vast tijdens de zeiltrip en kunnen jullie bij thuiskomst nog langer nagenieten van de mooie tocht op een traditioneel zeilschip.
  • Tip van NAUPAR I Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

    Strand IJsselmeer Lemmer

    Is het lekker warm en zonnig weer? Tijd voor een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. De meeste stranden aan het IJsselmeer zijn kindvriendelijk liggen op loopafstand van een haven waar u met het schip ligt. Maar je kunt tijdens de zeiltocht natuurlijk ook de schipper vragen een tussenstop te maken in de buurt van een strandje. Succes verzekerd. Wij zetten alvast vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer op een rij.

  • Marker Wadden I Dit kun je er allemaal doen I Bekijk de video

    activiteiten Marker Wadden

    Elke keer als we op expeditie gaan naar het hoofdeiland van de Marker Wadden ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Een vlinderroute. En wist je dat je op het eiland met mooi weer ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk de video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.

  • Zo veel keuze, hoe kies ik het juiste schip?

    Welk schip moet ik kiezen
    Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
  • Tripsuggestie I Slow travel met een schip I De voordelen

    Voordelen van slow travel met een schip
    Stap deze keer niet op het vliegtuig naar een verre bestemming, maar doe het dit jaar eens anders. Kies voor een bestemming dichtbij, verklein je footprint en ga voor een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind. Natuurvriendelijk, én als je er voor kiest om lekker uit te waaien in Nederland, ondersteun je ook nog eens de lokale ondernemers en de bruine vloot. Die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Lees in deze blog nog meer voordelen van slow travel met een schip.