• Marker Wadden Expeditie I Mantelzorgers genieten samen van de Marker Wadden

    Marker Wadden
    Jacob en zijn vrouw, beiden mantelzorgers van hun gehandicapte zoon, gingen op expeditie naar de Marker Wadden. Over het algemeen kunnen ze er niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten in op de driemaster Abel Tasman.
  • Klantverhaal I Naar de Marker Wadden, het leukste uitje voor het hele gezin

    Blog Marker Wadden uitje
    Zijn jullie op zoek naar een uniek, leerzaam en leuk uitje voor het hele gezin? Dan is de expeditie naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan Henriëtte beamen, zij scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn zeven nieuwe eilanden in het Markermeer. Aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling wordt ruim gehaald. Zo zijn er al vele (zeldzame) vogelsoorten en bijzondere plantjes gespot. Zoals moerasandijvie, bijvoorbeeld. In het voorjaar kleurt dit pioniersplantje het hele eiland geel. Welke vogels en planten spot jij?
  • Marker Wadden Expeditie NAUPAR I Ontdek nieuw vogelparadijs in het Markermeer

    vogelparadijs de Marker Wadden

    Ontdek tijdens de bijzondere zeilcruise naar de Marker Wadden een nieuw vogelparadijs in wording. De eilanden liggen in het Markermeer, niet ver van de Houtribdijk, halverwege Lelystad en Enkhuizen. Tijdens de volledig verzorgde expeditie, maak je als een van de eerste kennis met dit nieuwe stukje Nederland. Ga je mee het hoofdeiland ontdekken?

  • De Marker Wadden I Broedsucces voor visdief

    Marker Wadden visdief

    De visdief heeft de eilanden van de Marker Wadden ontdekt. Na een lange tijd ploeteren, vlogen er afgelopen jaar veel jongen uit en groeide de populatie van de vogel aanzienlijk. Oorzaak? Er was genoeg spiering in het IJsselmeer om de jongen mee te voeden én de Marker Wadden hebben de keuzemogelijkheid in broedplekken sterk vergroot.

  • Flessenpost op de Marker Wadden

    Blog Marker Wadden Flessenpost school

    Vanaf 2018 zeilen de schepen van NAUPAR richting de nieuwste waddeneilanden van Nederland: de Marker Wadden. De zeven nieuwe eilanden vormen samen een prachtig natuurparadijs, waar het vanaf volgend jaar heerlijk recreëren is. Niet op alle eilanden, maar één van de eilanden is bestemd voor recreatie. De schippers van NAUPAR zeilen daar dan graag met scholen en voor bedrijfs- en familie-uitjes heen.

  • De eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

    Eerste expeditie naar de Marker Wadden met Natuurmonumenten

    In het weekend van 24 en 25 september in 2016 organiseerde Natuurmonumenten een expeditie naar de Marker Wadden. Bezoekers hebben toen voor het eerst een voet gezet op dit nieuwste stukje Nederland. Het eerste eiland van het Marker Wadden-project lag voor een groot gedeelte boven water. NAUPAR is blij met dit project: "Nieuwe natuur in ons vaargebied, een prachtige ontwikkeling!”, aldus algemeen directeur Pouwel Slurink.