• NAUPAR legt uit I Hoe bepaal je een mooie route?

    Hoe bepaal ik een route tijdens vaartocht

    Een mooie route varen heeft met meer dan alleen het gewenste vaargebied en de te bezoeken havensteden te maken. Zo is niet alleen het weer, maar ook de windrichting en koers bijvoorbeeld ontzettend belangrijk bij het uitstippelen van een route. Komt de wind schuin van voren, van de zijkant (halve wind) of vanachter (voor de wind)? En hoe stel je de zeilen hier correct op af? Al deze zaken zijn relevant bij het bepalen van een mooie route over het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee en een geslaagde zeiltrip

  • Schooluitje I Een werkweek op een schip door de ogen van twee veertienjarigen

    Werkweek IVKO interview leerlingen
    De tweedejaarsleerlingen van het Amsterdamse IVKO zeilden drie dagen over het IJsselmeer met 5 historische zeilschepen. Een van de begeleidende docenten noemde het ‘de meest gezellige en relaxte werkweek ooit’. Wij waren reuzebenieuwd of de leerlingen het ook zo hebben ervaren en interviewden Casey en Izzie. Twee vrolijke meiden, die elkaar voor de trip nog niet zo goed kenden en nu hele goede vriendinnen zijn.
  • Schooluitje I Bestaande bondjes verbreken gaat prima op een schip

    Klantverhaal Schooluitje Barlaeus Gymnasium
    Normaal gaan de tweedejaars klassen van het Barlaeus Gymnasium helemaal niet op reis. Maar de leerlingen hebben door corona zoveel uitjes en activiteiten gemist, dat ze elkaar veel minder goed hebben leren kennen. Om ze alsnog een kans te geven, zocht de school een setting waarin de leerlingen meer op elkaar aangewezen zouden zijn en zich niet makkelijk kunnen onttrekken aan de groep. Een zeiltocht op de Pouwel Jonas bleek de ideale omgeving om elkaar beter te leren kennen.
  • Schooluitje I 3 dagen zeilen over IJsselmeer: de meest gezellige en relaxte werkweek ooit

    Klantverhaal Werkweek IVKO
    Vroeger gingen de tweedejaars leerlingen van de Amsterdamse montessori kunstvakschool (het IVKO) op werkweek naar de Ardennen. De afgelopen jaren echter gingen de tweedejaars leerlingen niet meer op werkweek, totdat de docenten dit schooljaar anders besloten: de 125 leerlingen gingen drie dagen zeilen over het IJsselmeer. Iedere klas zat op een eigen schip, zodat ze een hechte groep konden vormen.
  • Schooluitje I Zeilen met 6 vwo: ‘deze dag herinneren ze zich over 20 jaar nog’

    Klantverhaal Comenius College schooluitje
    De 6 vwo-leerlingen van het Comenius College in Hilversum hebben met twee schepen een dag gezeild over het Markermeer. Ze hebben de Marker Wadden bezocht en gebarbecued ergens midden op het water. Jacqueline van Houten, decaan en coördinator van 6 vwo, was mee en vond het een fantastische dag: ‘dat één dag al zo verbroederend kan werken, prachtig om te zien, dit was precies wat we wilden.’
  • 4 redenen waarom een meerdaagse schoolreis op een schip zo leuk is

    Blog Werkweek of schoolreis op een schip in Nederland
    Niets zo spannend als het plannen van een uitje met de klas. Waar ga je heen? Wat wil je doen? En hoe zorg je ervoor dat het niet saai wordt? Wist je dat je niet ver hoeft te reizen om iets nieuws te ontdekken? Nederland heeft namelijk heel veel te bieden.

    En, met een schip kom je op plaatsen waar je anders niet komt. Wel eens op de zeebodem van de Waddenzee gewandeld? Of aangelegd bij een onbewoond eiland? Van een schip geslingerd in het IJsselmeer? Ontdek samen met je klasgenootjes Nederland vanaf het water en laat je verrassen door de mooie natuur en de vele leuke havenplaatsjes met elk een uniek verhaal en bijzondere geschiedenis. Wedden dat je verrast wordt en een onvergetelijke tijd beleeft?
  • Een schip is de perfecte groepsaccommodatie voor een uitje met de school

    Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor schoolreis

    Jongeren willen een leuke tijd, als leraar wil je er een educatieve en sociale draai aan geven en ouders zijn benieuwd of hun kind veilig is. De criteria voor de perfecte accommodatie tijdens een schoolreis of werkweek zijn nogal uiteenlopend, maar op een schip komen alle wensen mooi samen: het is een leuke én veilige plek voor de leerlingen, waar ze veel nieuwe (sociale) vaardigheden leren en kennis opdoen. Hoe? Dat leggen we hieronder uit.

  • Het meest afwisselende schoolreisje beleef je op een schip. Bekijk de video

    Beleef meest afwisselende schoolreis op een schip
    Tijdens een schoolreis met Julius Stursberg Gymnasium, bleek maar weer dat een traditioneel zeilschip de meest afwisselende en avontuurlijke accommodatie voor een schoolreisje of werkweek in Nederland is. De leerlingen ontdekten van alles, maakten vaartochten over het IJsselmeer & de Waddenzee en beleefden een bijzondere nacht midden op het water. Een ding was zeker. Ze verveelden zich niet! In deze blog zetten we op een rij waarom ze de tijd van hun leven hadden en kun je de video zien die we aan boord van de Klipper Ambiance maakten tijdens de tocht.
  • Nieuws I NAUPAR Gastheer van het landschap Nationaal Park Nieuw land

    Nationaal Park Nieuw Land
    NAUPAR mag zich als een van de eerste bedrijven ‘Gastheer van het Landschap’ noemen. En daar zijn ze trots op: ‘We zijn een mooie samenwerking aangegaan met Nationaal Park Nieuw Land en als Gastheer bieden wij onze gasten een prachtige én leerzame ervaring in dit veelzijdige natuurgebied’, aldus Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
  • Droogvallen en wandelen over de zeebodem van de Waddenzee

    droogvallen op de Waddenzee met de Linde

    Niets zo spannend, avontuurlijk en bijzonder als een wandeling over de zeebodem van de Waddenzee. De meeste traditionele zeilschepen van NAUPAR hebben een vlakke bodem. Hierdoor kunnen ze bij laag water droogvallen bij een zandplaat. Zodra het water rondom het schip verdwenen is, kun je een wandeling maken over de zeebodem. Een unieke ervaring die je een keertje wilt hebben meegemaakt. Voor deze blog stapten wij samen met een team van reismagazine Columbus Travel aan boord van de Linde om zelf te ervaren hoe droogvallen op het Wad in zijn werkt gaat.