Routesuggestie I Beleef Kampen, de oude Hanzestad aan de IJssel, een bijzondere bestemming

Gelegen aan de IJssel die uitmond in het IJsselmeer ligt de oude Hanzestad Kampen met een rijk historisch verleden en veel cultuur. Maar wist u dat u nog steeds meer dan honderd monumenten kunt bezichtigen? Vaar met de schepen van NAUPAR naar Kampen en ontdek wat er nog meer te beleven is in deze stad.

De belangrijke handelsstad

De historische stad Kampen is ontstaan in de tweede helft van de 12e eeuw. Het is een van de negen Hanzesteden aan de IJssel. Tussen de 13e en 16e eeuw ontwikkelde Kampen zich zelfs tot één van de machtigste Hanzesteden en de drie nog te bezoeken stadspoorten herinneren nog aan deze tijd.

Wat is er te doen in Kampen

Kampen bruist en heeft een sfeervol centrum vol historische gebouwen dat u gemakkelijk te voet kunt ontdekken. De schepen van NAUPAR liggen op slechts een minuut loopafstand. Zo kunt u heerlijk rondwalen in de oude binnenstad en genieten van de oude architectuur. Maar u kunt ook naar het stedelijk museum, gevestigd in het oude raadshuis. Met zijn prachtige vaste collectie verdeeld over vier thema's: water, geloof en rechtspraak. Verder is er ook de oude Koggewerf, waar de Kamper Kogge ligt, het oudste nog varende schip van Nederland en een exacte reconstructie van een handelsschip uit de 14e eeuw. Of beklim de Nieuwe Toren, het bekendste monument van Kampen en geniet van het prachtige uitzicht over de stad en de IJssel.

Hanzestad Kampen is een van de bestemmingen van onze schepen. Bezoek deze prachtige stad met uw familie of een groep vrienden en u bent verzekerd van een bijzonder weekendje weg. Of maak kennis met Kampen en de vele schepen van NAUPAR tijdens SAIL Kampen, het grootste Paasevenement van Nederland.

Wilt u meer informatie?

Neem contact op met een van onze collega’s of doe geheel vrijblijvend een aanvraag en wij informeren u graag over de mogelijkheden.