29 en 30 oktober: de Bontekoerace!

Bontekoerace01

Dit evenement is afgelopen. Op 29 en 30 oktober vindt de jaarlijkse Bontekoerace in Hoorn plaats. Deze wedstrijd voor klippers, tjalken, botters én klassieke jachten wordt ieder jaar ter afsluiting van het vaarseizoen georganiseerd. Tijdens deze 25e editie verwacht de organisatie veel toeschouwers langs de kade. Komt u ook kijken?

Alles over de race

De Bontekoerace wordt, net zoals de voorgaande jaren, in drie klassen gevaren; klippers, tjalken en botters. Op zaterdagochtend (circa 09.00 uur) starten deze verschillende klassen los van elkaar en na een lange dag racen gaat iedereen naar de welbekende "loods" waar een spetterend feest wordt georganiseerd. De meeste schippers maken het echter niet te bont, de volgende dag moeten zij namelijk wéér het water op. Aan het einde van die middag vindt de prijsuitreiking plaats.

Eén en al gezelligheid

De Bontekoerace staat bekend als een zeer gezellige race. Terwijl de vele verschillende schepen op het Markermeer een olympische baan zeilen, is er in en rond de haven van Hoorn ook van alles te doen. Met als hoogtepunt natuurlijk het eerder genoemde feest op de zaterdagavond! Niet gek dus dat dit evenement al jaren vele bezoekers trekt!