Even voorstellen: de nieuwe schipper van de Auwe Neel: Deetleef

Deetlef is de nieuwe schipper op de Auwe Neel, een stoere klipper die uitstekend geschikt is voor dagtochten en meerdaagse tochten met grote groepen. Deetlef vaart het liefste met de tweemaster naar de Waddenzee, waar droogvallen en zeehonden spotten tot een van de vele mogelijkheden behoort. Maar hij kent ook hele mooie ankerplekken rond het IJsselmeer, zoals het Konijneneiland vlakbij Stavoren. Een idyllische plek, waar we als we zelf hout meenemen, een prachtig kampvuur kunnen bouwen op het onbewoonde eiland.

Over Deetlef

Zijn liefde voor het water is groot. Deetlef is begonnen op de binnenvaart, maar door het continue geronk van de motor besloot hij wat anders te gaan doen. Hij zeilde enkele jaren mee als maat op de bruine vloot. Dit beviel hem zo goed dat hij besloot de benodigde papieren te halen. En nu is hij deze zomer schipper op de Auwe Neel. Als we hem vragen wat hem zo trekt aan de bruine vloot, hoeft hij geen moment na te denken: “de gezelligheid van de mensen en de rust. Het is zo mooi op het water als je zeilt.”

Favoriete bestemming is het Wad

Deetlef vaart het liefste zo vanuit Enkhuizen naar de Waddenzee. “Dit gebied biedt zoveel mogelijkheden” vertelt hij enthousiast. “Heb ik een groep aan boord die de rust zoekt, dan zeil ik naar het oostelijke gedeelte van de Waddenzee. Ameland en Schiermonnikoog zijn prachtige bestemmingen, maar we kunnen ook droogvallen bij de Richel. Tijdens laag water wandelen we dan zo over de zeebodem, op zoek naar zeehonden, garnalen, kokkels of krabben. Een fantastische beleving. Maar zoeken ze meer vertier of zitten er kleine kinderen in de groep, dan zeil ik naar het levendige Terschelling. Vlak naast de gezellige haven ligt een mooi strand waar de allerkleinsten heerlijk kunnen spelen.”

Een ding staat vast, aan boord van de Auwe Neel hoeft u zich niet te vervelen. U kunt actief meezeilen, de Auwe Neel heeft zelfs als enig schip een uniek Wishbone-tuig. Maar als u liever wilt ontspannen, is dat ook mogelijk op het ruime dek. Er zijn spelletjes aan boord, een boordbibliotheek en als u voor anker ligt, kunt u zelfs bij goed weer zwemmen. Wat u ook wilt doen en waar u ook heen wilt met uw vriendengroep, collega’s of familie, Deetlef kent de mooiste plekken op het IJsselmeer, Markermeer of de Waddenzee en vaart u er graag heen.

Wilt u een keer meevaren? Neem contact op met de collega’s van NAUPAR om de mogelijkheden met dit schip te bespreken!