Even voorstellen: Wietske Schouten, schipper en eigenaresse van de Auwe Neel

Lelystad, 15 juli 2015 – Wietske Schouten is sinds 2004 schipper en eigenaresse van de Auwe Neel. Deze stoere klipper heeft de afgelopen jaren diverse groepen aan boord gehad: "Of het nu om schoolkinderen, directeuren, personeelmedewerkers, kerkgemeenschappen of een groep volwassen vrienden gaat; iedereen komt aan boord van de Auwe Neel volkomen tot rust”, aldus Wietske.

Elke dag is weer anders

"De weersverwachting heeft men helaas niet in eigen handen, het is daarom belangrijk dat we de weersomstandigheden accepteren en ermee overweg kunnen”, legt Wietske uit, "Dit maakt dat elke dag weer anders is. Dat maakt het zeilen zo leuk; varen wordt voor mij nooit saai.”

Rust aan boord van de Auwe Neel

"Wanneer het zeil gezet is en de motor uit staat, is het enige geluid aan boord van de Auwe Neel het ruisen van de wind en het kabbelen van het water”, vertelt ze gelukkig. "Het water en de wind hebben op het hele gezelschap aan boord een positief effect.” Wietske vindt dit prachtig: "Iedereen voelt dan hoe de kracht van de natuur op het schip inwerkt en ons voorwaarts brengt, soms snel en soms rustig.”