Komt dat zien: de 43e Harlingen - Terschelling Sloepenrace!

Blog-Harlingen_klein

vindt de 43e Harlingen - Terschelling Sloepenrace plaats. Dit is één van de grootste sloepenraces van het land. Heeft u op die vrijdag al een kruis in uw agenda gezet? Slim! Dit is namelijk dé dag om dat welverdiende bezoekje aan Harlingen of Terschelling te maken. Tijdens dit geliefde evenement is het namelijk altijd extra gezellig in de havensteden.

De 43e editie van de Sloepenrace

De Sloepenrace is niet "zomaar" een race; deze circa 34 kilometer lange oversteek tussen de haven van Harlingen en die van Terschelling wordt door een stuk of 130 sloepen gevaren en staat bekend als één van de zwaarste roeitochten van Nederland. Ook bij minder mooi weer stappen de fanatieke roeiers vol enthousiasme in hun boot om de strijd aan te gaan met de golven, wind en getijdestroom. Het is dan ook niet gek dat er tijdens het roeien van deze race regelmatig groepen "uitvallen". Al met al is één ding zeker: de 43e editie van de Sloepenrace belooft een enorm spektakel te worden! Foto"s en video"s van de vorige editie vindt u hier.

Een stukje geschiedenis

De allereerste oversteek van Harlingen naar Terschelling werd in 1975 geroeid door twee roeisloepen. Deze eerste editie van de Harlingen - Terschelling Sloepenrace werd ter ere van het 100-jarig bestaan van het Maritiem Instituut Willem Barentsz georganiseerd. Het legde de grondslag voor de HT Sloepenrace zoals wij die vandaag de dag kennen. Een jaar later vond de tweede editie plaats en sindsdien was de traditie een feit. Vanaf 1977 deden er voor het eerst ook sloepen van buiten Terschelling mee aan de roeitocht. Sinds dat moment is het deelnemersaantal alleen maar gegroeid!

Maak het mee!

Het is mogelijk om de HT Sloepenrace van dichtbij mee te maken. Iets wat onwijs leuk is om eens te zien! Ook in de havens van Harlingen en Terschelling is er tijdens de race van alles te doen.

Aarzel niet langer en breng een bezoek aan de 43e editie van de Harlingen - Terschelling Sloepenrace!