Ga terug naar de Gouden Eeuw in Hoorn

Schip uit de gouden eeuw varend in Hoorn

Hoorn is altijd leuk om te bezoeken. Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud en staat bekend als “De stad van de Gouden Eeuw”. Er zijn genoeg leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken door de historische binnenstad of virtueel rondlopen in het Batavia van 1627. En het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én u komt gelijk aan in hartje centrum. In deze blog beschrijven we een aantal ideeën die u tijdens een bezoek kunt meepakken.

Ontdek Batavia uit 1627 met een VR bril in het Westfries Museum

Jan Pietersz Coen, een Nederlandse koopman die werd geboren in Hoorn, stichtte op 30 mei 1619 het VOC-kantoor in India, en daarmee de stad Batavia (nu Jakarta). In 1918 werd een geschilderde kaart van deze stad uit het jaar 1627 teruggevonden. De kaart werd gerestaureerd en kunt u nu zien in het Westfries Museum in Hoorn. Ter gelegenheid van het 400-jarig jubileum van Batavia kunt u deze zomer de stad van wel heel dichtbij meemaken. Met een VR-bril op maakt u een virtuele tocht door het Batavia van 1627, onder leiding van kaartenmaker Floris van Berkenrode. Terug naar de tijd van de VOC, dat wilt u niet missen!

Ervaar de Gouden Eeuw tijdens de Gouden Eeuw Tour

Wilt u de Gouden Eeuw ten volle ervaren? Het hele jaar door kunt u de geschiedenis van de Gouden Eeuw ervaren tijdens de Gouden Eeuw Tour. Met een boekje en een kaart ontdekt u de mooiste plekken die herinneren aan de Gouden Eeuw in Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. U komt meer te weten over de geschiedenis van 35 historische iconen in West-Friesland. Deze route kunt u te voet of per fiets volgen. Bovendien toont de kaart u drie wandelroutes en drie fietsroutes en geeft u tips voor een historische maaltijd. Vanaf begin juni kunt u ook een app downloaden. Hoe speciaal is dat?

Ook op ontdekkingsreis naar VOC stad Hoorn?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met een van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over de diverse mogelijkheden.
 

Meer lezen?

5 leuke activiteiten in Hoorn