In het lentezonnetje: Jeroen Mohrmann, schipper van de Willem Barentsz

De enthousiaste schipper Jeroen Mohrmann vaart al jaren op de prachtige Willem Barentsz. Iets wat hem eigenlijk als kleine jongen al duidelijk was: vanaf zijn 10e bevond hij zich al op het
water! "Inmiddels ben ik ruim 38 jaar schipper”, aldus Jeroen.

Van toen naar nu

Zoals gezegd begon Jeroen al met zeilen toen hij slechts 10 jaar oud was. Eerst met zijn ouders en later ook alleen. Daarna ging hij als vakantieschipper aan de slag: "Ik voer op botters vanuit Muiden”, licht hij toe. Inmiddels kennen we Jeroen als schipper van de authentieke Willem Barentsz; één van de paradepaartjes van de vloot.

Over de Willem Barentsz

Verjaardagen, jubilea en zelfs bruiloften; de Willem Barentsz wordt voor allerlei verschillende dagtochten ingezet. Er is plaats voor wel 100 personen en juist dát sprak Jeroen zo aan toen hij voor het eerst over dit schip hoorde. "De Willem Barentsz is een schip voor grote groepen en vaart de mooiste tochten. De nadruk van deze tochten ligt op het "buiten zijn". Heerlijk!” Met haar spierwitte romp, de talloze zeilen de adembenemende teakhouten opbouw, is het schip absoluut een majestueuze verschijning te noemen.

De mooiste ervaring van Jeroen

Wanneer we Jeroen vragen naar zijn mooiste ervaring, heeft hij zijn antwoord al snel klaar. "Op een avond genoot ik op het wad van een prachtige zonsondergang. Plotseling merkte ik dat er achter ons een moederzeehond met een jong opdook. Deze twee dieren hebben ons lange tijd gevolgd.” Hoewel Jeroen de rust en natuur van de Waddenzee enorm waardeert, heeft het IJsselmeer wat hem betreft ook zo haar voordelen. "Op het IJsselmeer heb je lekker veel ruimte om te zeilen”, legt Jeroen uit.