Maak kennis met Chrissi, de nieuwe schipper van de Amalia

Sinds kort heeft de Amalia een nieuwe schipper: Chrissi Frombgen. Een vrouwelijke schipper dus, iets wat volgens Chrissi steeds vaker voorkomt in de van oorsprong maritieme mannenwereld. En een ervaren schipper, die al zeven jaar vaart, waarvan de laatste drie jaar als schipper. Hoewel de Amalia niet haar eigen schip is, voelt Chrissi zich er al helemaal thuis. Het is een mooi schip en ze vind het fantastisch om achter het roer van deze snelle klipper te staan. Het varen met gasten bevalt haar eveneens erg goed. Ook Duitse gasten zijn aan boord van de Amalia van harte welkom, want als geboren en getogen Duitse schakelt zij voor haar gasten weer moeiteloos terug naar haar moedertaal.

Zetschipper

Op veel schepen van Naupar is de schipper ook de eigenaar. Bij de Amalia is dat niet het geval. De eigenaren van dit schip hebben ook nog een aantal andere schepen, en kunnen dus niet op al hun schepen zelf aan het roer staan. Daarom hebben zij op de Amalia Chrissi als zetschipper aangenomen: zij zeilt in opdracht van de eigenaren met het schip over de Nederlandse wateren. De komende jaren zal Chrissi nog met heel veel plezier blijven varen op de Amalia. En daarna? Misschien een eigen schip, misschien ook niet. De tijd zal het leren, maar voorlopig ‘vliegt’ ze nog met de wind in de zeilen over het IJsselmeer, het Markermeer en – als ze tijd genoeg heeft en de wind gunstig staat – over de Waddenzee.

De Amalia zeilt voorlopig nog wel door

Aan de Amalia zal het in ieder geval niet liggen: die vaart al meer dan honderd jaar rond en kan nog heel wat jaren mee. Ze is in 1900 gebouwd en in 1995 helemaal omgebouwd. Voordat ze Amalia gedoopt werd, voer ze onder de warme naam Zuiderzon. In 2016 is het schip echter van eigenaar én van naam veranderd. Vanaf dat moment zeilde ze verder onder de naam Amalia; een prachtige naam voor deze sierlijke klipper. En niet alleen een mooie naam, maar ook een naam die in vele talen goed uit te spreken is. En dat is fijn, want de Amalia wordt ook regelmatig geboekt door buitenlandse gasten. Meer weten over de Amalia? Bekijk het schip online of doe direct geheel vrijblijvend een aanvraag!