Muziekfestival Hoornse Havenconcerten

Dit evenement is afgelopen. Op zaterdag 3 september is het tijd voor de dertiende editie van de Hoornse Havenconcerten. Tijdens dit muziekfestival worden bezoekers getrakteerd op een gevarieerd muziekprogramma. En wat het extra bijzonder maakt: het ruime dek van de Abel Tasman dient als podium voor de vele artiesten!

De Hoornse Havenconcerten

Om vier uur "s middags starten de Hoornse Havenconcerten. Jonge talenten uit Hoorn mogen het spits afbijten. Onder andere de Hoornse legende Tim Knol zal te zien zijn. Het avondprogramma begint om 20.00 uur. Zorg dat u een mooi plekje langs de kade vindt en bereid u voor op het strijkkwartet Matangi Quartet en singer-songwriter Sabina Starke. Zowel het middag- als het avondprogramma van de Hoornse Havenconcerten zijn gratis toegankelijk.

Start van het muziekfestival

De Hoornse Havenconcerten ontstonden in 2004. De bewoners van het havengebied wilden destijds de Karperkuilhaven, waar het muziekfestival plaatsvindt, onder de aandacht brengen. Ook leek het de bewoners goed om jong Westfries talent de kans te bieden zichzelf aan een groot publiek te presenteren. En waar beter dan bij de Karperkuilhaven? Door zijn unieke architectuur, oogt deze haven als een natuurlijk openluchttheater!

De Abel Tasman

De indrukwekkende Abel Tasman is een lust voor het oog. Niet gek dus dat juist dit zeilschip als "podium" is aangewezen tijdens de Hoornse Havenconcerten. Op het grote dek is meer dan voldoende ruimte voor de diverse optredens. Tijdens dit muziekfestival wordt het schip omgetoverd tot heus partyschip! Vanaf de kade zijn de optredens goed te bekijken, maar u bent ook van harte welkom met een boot(je). Mits deze onder de brug door kan.