Even voorstellen: Sven, schipper van de klipper Ambiance

Even voorstellen: Schipper Sven Klipper Ambiance
De bijzonder ruime klipper Ambiance is eigendom van Sven Timmann. Een stoere zeebonk die graag met grote groepen jongeren zeilt. Maar zeilen met kinderen is niet alleen zijn grote passie. Hij weet ook ontzettend veel over de Nederlandse natuur en geschiedenis en deze kennis deelt hij het allerliefste met zijn gasten, terwijl hij naar de mooiste plekken rond het IJsselmeer en de Waddenzee zeilt.

Ervaren schipper

Sven is een ervaren schipper en zeilt al van kinds af aan. In 1998 is hij op de Oostzee begonnen als schipper op grote schepen. In 2007 werd hij zetschipper op de Ambiance en een jaar later zelfs eigenaar van deze robuuste klipper. Sven heeft veel ervaring op de Nederlandse wateren en is een echte verhalenverteller. Hij weet veel van de natuur en heeft over elke stad wel een mooie anekdote. Hij vertelt prachtige verhalen over de oude Zuiderzee, de watersnoodramp of bijvoorbeeld de geschiedenis van een oud gebouw of vuurtoren. Deze behulpzame schipper neemt zijn groepen dan ook graag op sleeptouw in een historische stad of museum. Daarnaast kan hij geweldig koken en is zijn favoriete recept het traditionele zeemansgerecht ‘labskaus’. Een typisch Noord-Duitse zoetzure stamppot, die scheurbuik moest voorkomen bij de vroegere zeelieden.

De behoefte van de klant is belangrijk

De bijzonder ruime driemaster biedt plaats aan groepen tot 34 personen. "Omdat we een 3- mast tuigage hebben, kunnen er na uitleg op dek 25 mensen tegelijkertijd meehelpen bij het hijsen van de zeilen. Naast zeilen is teambuilding ook belangrijk” vertelt Sven in de buik van zijn knusse dagverblijf. “Als een groep aan boord stapt, kijk ik wat ze nodig hebben en stem daar het programma op af. Zo kunnen we zeilen naar een historisch Zuiderzeestadje om daar een museum te bezoeken. Maar we kunnen ook ankeren bij een strand, zwemmen en schelpen zoeken. Of we zeilen naar de Waddenzee, vallen droog op een zandplaat en gaan op zoek naar wadwormen of we hengelen met een stuk worst op kreeften” vertelt Sven enthousiast. Het draait aan boord van de Ambiance vooral om de belevenis. “En deze moet perfect zijn” vult Sven aan. “Met kinderen werken is mijn passie en ik geef ze graag op een leuke manier iets mee, in de hoop dat ze er wat van leren maar vooral ook dat ze er jaren later nog steeds met plezier aan terugdenken. Als de kinderen van boord stappen met de woorden dat ze graag terugkomen, is voor mij de tocht geslaagd!” beëindigt Sven zijn verhaal enthousiast.

Geschiedenis van de Ambiance

In 1908 werd de Ambiance als ‘Novalis’ geboren op de werf bij Paans en begon zijn carrière als zeilend vrachtschip. Alles wat maar in het grote vrachtruim paste werd getransporteerd. Ze zeilden van haven naar haven en bij te weinig wind werd het schip vanaf de kant voortgetrokken of met een boom vanaf het schip vooruit geduwd. In de loop van de tijd werden motoren steeds belangrijker en zeilende vrachtvaarders verdwenen. De Novalis kreeg ook een motor en werd in 1999 omgebouwd tot trotse zeilende driemaster en passagierschip Ambiance. Dit goed onderhouden schip heeft zowel binnen als buiten veel ruimte. De gezellige inrichting en ruime keuken nodigen uit om samen te koken en te genieten van een lekkere maaltijd. De slaaphutten zijn comfortabel, het schip schommelt haast niet en is vooral veilig. Ze hebben zelfs een AED aan boord. Of u nu voor uw zeiltocht met een groep op zoek bent naar avontuur, teambuilding of gewoon lekker wilt zeilen; aan boord van de Ambiance worden uw verwachtingen overtroffen en wordt het zeker een onvergetelijke beleving!

Meer weten over de Klipper Ambiance?

Bekijk het schip en de beschikbaarheid online of neem contact op met een van de medewerkers van NAUPAR, zij vertellen graag meer over deze bijzondere klipper. 

Meer lezen

Zippi, schipper van de AllureLucas Knol, de schipper van de Pelikaan | Sander, schipper van de Medusa I Luca, schipper op de Hester