Zeilschepen in Zwartsluis openen deuren voor publiek

Wie altijd nieuwsgierig was naar wat de oude zeilschepen van NAUPAR in de haven van Zwartsluis eigenlijk doen, kan nu zijn kans grijpen. Tijdens de opendag op19 maart 2011, krijgt u niet alleen antwoorden, maar bovendien een flinke dosis gezelligheid. De scheepsluiken staan open tussen 10.00 en 17.00 aan de Handelskade.

Opendag

"Een open dag is nodig om iedereen nog maar eens te vertellen wat we doen. Dat wij met vakantiegasten zeiltochten maken was nog niet zo lang geleden voor heel Zwartsluis zichtbaar”, vertelt schipper Rob Peetoom. "Elk vaarseizoen ontvingen wij aan de Handelskade twee keer per week nieuwe gasten op de schepen en twee keer per week gingen er gasten van boord. In de tussentijd waren we aan het varen. Duidelijk toch? Tegenwoordig liggen we vooral in de winter in Zwartsluis en zijn we nauwelijks onderweg. Wat we doen is
daarom niet meer voor iedereen zo helder.”

Gevarieerd programma

Om iedereen opnieuw kennis te laten maken met de traditionele scheepvaart, is er een gevarieerd programma opgesteld. Natuurlijk zullen er een hapje en een drankje op het menu staan. De traditionele trekzak en het visroken zorgen voor de juiste sfeer. Er zijn rondvaarten en demonstraties op en om het water. Onder andere de Avondrood is te bezichtigen en men kan de schippers het hemd van het lijf vragen.