Sinterklaas komt weer aan!

Op zaterdag 12 november 2011 is het weer zo ver, dan komt Sinterklaas samen met zijn pieten aan in de Bataviahaven van Lelystad. Aan boord van de Abel Tasman, die voor de gelegenheid dienst doet als pakjesboot, zal hij rond 11.00 uur aankomen. In de haven worden de Sint en zijn pieten door burgermeester mw. M. Horselenberg feestelijk verwelkomd.

Druk programma voor de Sint

Nadat Sint Nicolaas en zijn knechten zijn aangekomen in de haven vertrekken zij naar het Stadshart, waar hij om 13.30 uur op het plein bij de Rabobank bij het busstation aankomt. Sint Nicolaas maakt via de Promesse een wandeling richting de Jumbo om vervolgens via de Wissel richting de Albert Heijn te gaan. Daarna zal Sint Nicolaas via het Stadhuisplein en de Kroonpassage weer terug keren naar de bus om te vertrekken naar het Agora-theater, waar hij om 14.30 uur aankomt. Hier zal de Sint een bezoek brengen aan het "Feest van Sinterklaas".

Sint op Abel Tasman

Ook dit jaar komt de Sint weer aan op één van de traditionele zeilschepen van NAUPAR. Omdat Pakjesboot 12 niet beschikbaar was, zal de barkentijn Abel Tasman met schipper Gerhard Veldhuizen aan het roer, Sinterklaas en zijn pieten naar Lelystad brengen. Op deze indrukwekkende verschijning komt de Sint in ieder geval in stijl aan!