Tripsuggestie: bezoek de Open Monumentendagen 2017!

Blog-Open_Monumentendag_klein

Lelystad, 8 september 2017 – Het tweede weekend van september is het weer zo ver: menig landhuis, loods, kasteel en boerderij opent dan haar deuren. Voor heel het land! Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september heeft u de kans om plekken te bezoeken die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. Het thema van 2017 is "Boeren, burgers en buitenlui".

 

Open Monumentendagen 2017

Van een geheime tuin achter kloostermuren tot een gesloten villa of een monumentaal grachtenpand; tijdens de Open Monumentendagen gaan de mooiste deuren voor u open. Letterlijk! Meer concreet: dat weekend zijn meer dan 4.000 bijzondere monumenten gratis en voor iedereen toegankelijk. Ook worden er diverse rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Tip: alle monumenten die met de Open Monumentendagen meedoen, zijn eenvoudig te herkennen aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Hier vindt u alle monumenten die meedoen.

 

Boeren, burgers en buitenlui

Het thema van de Open Monumentendagen 2017 is "Boeren, burgers en buitenlui". Hiermee legt de organisatie de nadruk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Van de stadsbewoners tot plattelandsbewoners en mensen die de wereld rondtrekken; iedereen wordt met dit thema met elkaar verbonden. Vroeger was "Boeren, burgers en buitenlui" de kreet waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek trok; met drie woorden was iedereen genoemd.

 

Combineren met een vaartocht

Ook in Noord-Holland en in Flevoland zijn monumenten tijdens de Open Monumentendagen te bezoeken. Dit maakt het voor geïnteresseerden dus mogelijk om een vaartocht van NAUPAR te combineren met een bezoek aan een gezellige havenstad én een bijzonder monument.

Boek nog snel met vrienden en/of familie een vaartocht aan boord van één van onze zeilschepen voor het weekend van 9 september en bezoek direct een monument!