Dagtocht I De zeilende veerdienst van Enkhuizen naar Urk gaat weer van start!

Veerdienst Enkhuizen Urk Willem Barentsz

Vanaf zaterdag 11 juli is het weer mogelijk om aan boord van de Willem Barentsz van Enkhuizen naar Urk, en vice versa, te varen! Deze prachtige driemaster vaart voor de 12e keer als veerdienst in de zomermaanden tot en met 5 augustus tussen deze twee havenstadjes. Het leukste dagje uit voor het hele gezin.

Benieuwd wat je kunt doen op Urk?

Eenmaal aangekomen in de haven van Urk is er voldoende tijd voor een of meerdere leuke activiteiten. Zoals een wandeling door de Ginkies (steegjes) naar de Ommelebommelestien, de steen waar alle Urker kindjes vandaan komen, of de mooie vuurtoren uit 1844 die je kunt beklimmen: 

Liever relaxen in Urk

Pak dan een terrasje aan de haven of eet een visje in een van de vele viswinkels. Is het heel mooi weer? Dan is het strand van Urk een aanrader. Een heerlijke plek waar je even lekker kunt pootje baden en genieten van het mooie uitzicht, voor je weer terug aan boord van de Willem Barentsz stapt.

Neem de fiets mee aan boord

Wil je er een sportief dagje van maken? Neem dan de fiets mee aan boord van de Willem Barentsz. Vanuit Urk kun je een leuke fietstocht langs de kust via Lemmer naar Stavoren fietsen.En aan het einde van de middag pak je dan in Stavoren de Bep Glasius, de veerboot van Stavoren naar Enkhuizen, terug naar Enkhuizen.

De tijden van de veerdienst Enkhuizen - Urk

  • De Willem Barentsz vaart van 11 juli t/m 5 augustus iedere maandag tot en met zaterdag één keer per dag van Enkhuizen naar Urk, en weer terug.
  • Het schip vertrekt om 10.45 uur van Enkhuizen en komt om 13.30 uur aan in Urk.
  • Iedereen die een retourtocht heeft gereserveerd heeft ongeveer twee uur de tijd om Urk te verkennen en de gezellige straatjes met de typische Urker huisjes te bezoeken.
  • De terugweg vanuit Urk start om 15.15 uur, zodat de topzeilschoener om 18.00 uur de haven van Enkhuizen weer binnen vaart. 

De driemaster Willem Barentsz

De driemaster Willem Barentsz is dankzij haar spierwitte romp, de vele zeilen en het teakhouten interieur een opvallende verschijning op het water. Aan dek kunnen de passagiers in luxe genieten van een ontspannende vaartocht. De bijna drie uur durende veerdienst tussen Enkhuizen en Urk biedt een mooie kans om voor een vriendelijk bedrag te ervaren hoe het er aan boord van een traditioneel zeilschip aan toe gaat.

Praktische informatie

  • Je kunt een enkeltje of een retourtje kopen voor de Willem Barentsz en het kaartje koop je aan boord van het schip of bij de plaatselijke VVV in Enkhuizen of Urk.
  • Voor informatie over de tocht, of om te reserveren voor groepen groter dan 20 personen, kun je het beste direct contact opnemen met de schipper van de Willem Barentsz (06 - 514 919 43).
  • Zowel in Enkhuizen als op Urk kun je dichtbij de haven  waar de Willem Barentsz vertrekt, parkeren. 
  • Tijdens de vaartocht serveren ze op de Willem Barentsz indien gewenst eenvoudige catering en voor groepen is het ook mogelijk om een complete lunch of diner te reserveren.