Even voorstellen: Sven, schipper van de Admiraal van Kinsbergen

sven is de trotse schipper van de Admiraal van Kinsbergen. Dit schip uit 1882 is begin deze eeuw omgebouwd tot een luxe en comfortabel driemastbarkentijn. Met zijn lengte van 50 meter is het een opvallende verschijning. En door zijn 15 tweepersoonshutten met eigen douche en toilet biedt het ook groepen veel privacy aan boord.

Over Sven

Het varen zit Sven in het bloed. Reeds van kleins af aan ging hij met zijn vader mee en zo is hij zelf uitgegroeid tot schipper van een enorm zeilschip. “Mijn vader kocht het in 1999, toen ik nog een mannetje van 10 of 12 was. Dus ik ben als het ware opgegroeid met dit schip,” vertelt Sven.

De Admiraal van Kinsbergen, verbouwd tot ruim en luxe zeilcharterschip

Na de aanschaf van het schip is deze grondig verbouwd. “Eerst werd hij volledig gestript, tot er echt alleen nog een ‘badkuip’ over was. Daarna is alles volledig opnieuw opgebouwd. Helemaal naar de wensen van de gasten die al jaren met mijn vader meevoeren,” aldus Sven. “En alles zo ruim mogelijk. Benedendeks bevinden zich de 15 twee persoonshutten met eigen douche en toilet. Een trap leidt naar de opbouw: het dagbverblijf met keuken. Vanuit die opbouw kun je door de patrijspoorten geweldig naar buiten kijken. Dat komt doordat het schip een kiel heeft en geen zwaarden die het zicht ontnemen. Het dek is heel ruim, zonder schoten, waardoor je niet hoeft te bukken als we overstag gaan. Daardoor kun je er dus heel comfortabel met een grote groep op verblijven.”

Mooiste ervaring

Vanuit thuishaven Kampen vaart Sven het liefst waar de wind hem brengt. ’s Morgens weggaan en nog niet weten waar ik ’s avonds zal zijn vind ik het mooist. Dat we een mooi rondje kunnen zeilen en het van de wind af laten hangen. Dat is het avontuurlijkst voor de gasten en voor mij ook.” En tot slot: “Hoe kleiner de havens hoe leuker, dat is des te uitdagender om het schip erin te krijgen.” 

Wilt u ook met uw vriendengroep, collega’s of familie met de Admiraal van Kinsbergen zeilen naar waar de wind u brengt? NAUPAR heeft meer informatie over de mogelijkheden van dit schip, onze medewerkers adviseren u graag.