Willem Barentsz vaart voor de 9e keer veerdienst Enkhuizen – Urk

Vanaf 22 juli vaart de Willem Barentsz voor het 9e jaar op rij de veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. De veerdienst is een mooie kans voor eenieder die altijd al eens aan boord van een authentiek zeilschip wilde varen. Goed om te weten: u kunt deze zomer óók aan boord van de Abel Tasman stappen en diezelfde ervaring meemaken; tijdens een compleet verzorgde vaartocht naar Hoorn of Volendam!

Veerdienst Willem Barentsz

Op de zondagen na, vaart de Willem Barentsz van 22 juli tot 26 augustus iedere dag de veerdienst tussen Enkhuizen en Urk. Het is zowel voor gezinnen als voor vriendengroepen een ideale dag weg. Eenmaal in de haven van Urk heeft men een goede vier uur om deze mooie havenstad te ontdekken. Bijvoorbeeld per fiets of met een gids. Maar het is ook mogelijk om pas in Urk op te stappen en mee terug te varen naar Enkhuizen.

Vertrek en kosten

De veerdienst van Enkhuizen naar Urk vertrekt om 10.45 uur, rond 13.30 komt u aan in de haven van Urk. De veerdienst van Urk naar Enkhuizen vertrekt vervolgens om 15.15 uur en rond 18.00 uur komt het schip aan in de haven van Enkhuizen.

Een enkele reis voor volwassenen kost € 20,- en voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud € 16,-. Een retourticket is daarentegen slechts € 30,- voor volwassenen en € 24,- voor de kinderen. Wilt u een fiets mee aan boord nemen, dan wordt daar een extra toeslag voor gerekend. Groepen vanaf drie personen die vooraf reserveren, ontvangen 10% korting. Meer over de veerdienst leest u op de website.

Willem Barentsz

De prachtige Willem Barentsz staat bekend om haar vele zeilen, spierwitte romp en luxe, teakhouten opbouw. Het is een schip met historie; in 1931 is de Willem Barentsz voor het eerst te water gelaten en in 1988 heeft het vaartuig een flinke verbouwing ondergaan.

Om mee te varen met de Willem Barentsz, kunt u hier uw kaarten online bestellen en eenvoudig betalen met iDeal. Of wordt het toch de Abel Tasman die koers zet richting het gezellige Hoorn of Volendam? Hoe dan ook: veel plezier!