Avondrood klaar voor nieuw vaarseizoen

Hoewel het winter is en het nieuwe vaarseizoen pas in het voorjaar weer begint, wordt er door de meeste schippers hard gewerkt. Want de winterperiode betekent voorbereiden op het nieuwe vaarseizoen, de schepen controleren en repareren waar nodig en verbeteringen doen.

Winterwerkzaamheden voor Avondrood

Ook aan de Avondrood van schipper Rob Peetoom, is de afgelopen tijd het één en ander gebeurd. Zo wordt het schip voorzien van een nieuwe lik verf, zijn er technische verbeteringen gedaan en worden er ook aanpassingen gedaan die het verblijf nog comfortabeler maken.

Nieuwe douche-toiletcombinaties op de Avondrood

De Avondrood is deze winter het water uit geweest en op de werf helemaal geïnspecteerd. Aan boord worden er twee nieuwe douche-toiletcombinaties gebouwd, die aangepast zijn aan de wensen van de klant. De keuken van de Avondrood zal een zeer krachtige afzuiginstallatie in RVS krijgen, met verlichting boven de potten en pannen. Achter de schermen, wordt voor de Avondrood het project BSB afgerond, waarmee het schip aan het begin van het seizoen voldoet aan de nieuwste eisen die zijn opgesteld voor de hedendaagse chartervloot.

Klaar voor het nieuwe seizoen!

De Avondrood ligt tijdens de winter in Zwartsluis, waar het schip een paar maanden geleden nog dienst deed als pakjesboot tijdens de Sinterklaasintocht. Het weer is er nog niet naar, maar het schip is weer helemaal klaar voor het nieuwe vaarseizoen. De Avondrood zal dan vanuit Kampen weer met vele gasten langere en kortere tochten maken over de Nederlandse binnenwateren.