Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Zeeland

Zeeland, de provincie met de meeste zonuren, fraaie natuur en het schone zoute water. Wanneer u gaat zeilen bij Zeeland hebt u grote kans om zeehonden en bruinvissen te zien. Langs de Westerschelde, Oosterschelde en het Haringvliet vindt u diverse pittoreske stadjes zoals Veere, Zierikzee, Middelburg, Brouwershaven, Willemstad en Hellevoetsluis. Breng een bezoek aan de Deltawerken, bezichtig de vele bezienswaardigheden en slenter door de Middeleeuwse straatjes. Aan het eind van de dag stapt u weer aan boord van uw authentieke klipper.

Zeilen op de Oosterschelde

Vroeger stond de Oosterschelde in directe verbinding met de zee, maar de komst van de Oosterscheldekering veranderde dit. De verbinding met de zee is gebleven, waardoor het verschil in hoog- en laagwater en de stroming ook zijn gebleven. De schippers van NAUPAR hebben allen ruime ervaring om op de Oosterschelde te kunnen zeilen. Belangrijk, omdat bij Yerseke bijvoorbeeld het getijdenverschil tussen hoog- en laagwater meer dan drie meter bedraagt.

Varen op de Westerschelde

Jaarlijks varen er bij Zeeland tienduizenden schepen over de Westerschelde. Waarschijnlijk hebben de plaatsen Vlissingen, Terneuzen, Gent en Antwerpen zoveel aantrekkingskracht, dat drukte niet uitmaakt. Het manoeuvreren tussen kleine scheepjes en langs imposante zeeschepen vergt een goede kennis van stromingen en navigatiekunst. Echter, daar hoeft u zich tijdens uw zeiltocht bij Zeeland geen zorgen over te maken. De schipper doet zijn werk, zodat u alleen hoeft te genieten van het zeilen en van het prachtige uitzicht. U ziet er onderweg diverse zandbanken in de Westerschelde. Deze zijn een ideale rustplaats voor zeehonden en zeevogels die veel voorkomen in de wateren rondom Zeeland.

Geniet tijdens uw zeiltocht van het Haringvliet

Sinds de open verbinding met de Noordzee werd afgesloten is het grote binnenmeer, de Haringvliet, een walhalla voor schippers en passagiers die gaan varen bij Zeeland. De stadjes Hellevoetsluis en Middelharnis bieden bezoekers de authentieke sfeer van een vissersplaats. Naast deze leuke plaatsjes heeft het Haringvliet meer te bieden, het is namelijk tevens een prachtig natuurgebied. Zo heeft zeilen bij Zeeland zowel liefhebbers van de Zeeuwse cultuur als bewonderaars van pure natuur iets te bieden.