Toelichting op de prijzen

Bij NAUPAR bieden we meer dan alleen een vaartocht met schip en bemanning.

Lees op deze pagina de toelichting op de prijzen voor een dagtocht, weekend, midweek en weektocht en van welke aanvullende services u gebruik kunt maken.

Plan en boek

Toelichting op de prijzen

Toelichting op de prijzen

De prijs van een vaartocht wordt bepaald door uw keuze voor een schip, de duur van de vaartocht, de op- en afstaptijd, of u wel of geen catering afneemt en het arrangement. 

Hoe weet ik wat de prijs is?

Op de het tabblad prijsinformatie bij het arrangement en op het tabblad specificaties bij een schip kunt u zien wat wel en niet inbegrepen is bij de vaartocht. Bij het schip kunt u zelfs zien wat de eventuele kosten zijn als iets niet inbegrepen is. Vraagt u een offerte aan of gaat u online boeken, dan krijgt u precies te zien wat wel en niet inbegrepen is. Hieronder geven we korte beschrijving waar u aan kunt denken.

Bij de prijs van een vaartocht is standaard inbegrepen:

  • het schip
  • twee bemanningsleden
  • toeristenbelasting
  • bijkomende zaken zoals brandstof, haven-, brug-, sluis- en loodsgeld

Hier komt nog € 25,- reserveringskosten per schip bij.

Kosten voor extra motoruren

Tijdens uw vaartocht proberen de schippers zoveel mogelijk te zeilen en wordt de motor in principe alleen gebruikt om de havens en sluizen in- en uit te varen. Mocht u in overleg met de schipper bepaalde vaardoelen willen bereiken waarvoor extra gemotord moet worden, betaalt u € 30,- per motoruur meer. Deze kunt u contant aan boord aan de schipper betalen.

De duur van de vaartocht

De prijs van de vaartocht wordt mede bepaald door de duur van uw vaartocht. Een dagtocht, midweek, weekend, week of een paar uurtjes, het is allemaal mogelijk. Bij het schip of arrangement ziet u de verschillende mogelijkheden voor het desbetreffende schip of arrangement met de bijbehorende prijs. Bekijk alle mogelijkheden op de pagina met op- en afstaptijden.

Afvaarthaven

Daarnaast wordt de prijs van uw vaartocht bepaald door de vertrekhaven van uw keuze. Kiest u voor de thuishaven van het schip of een van de vaste alternatieve havens, dan zijn hier geen meerkosten aan verbonden. U vindt de havens op de pagina van het schip of arrangement. In overleg is het ook mogelijk om vanuit een andere haven te vertrekken. In dat geval worden overvaarkosten berekend. Wilt u uit een andere haven vertrekken, geef dit dan door aan een medewerker van NAUPAR.

Extra steigerkosten voor unieke locaties

In een enkel geval wordt, indien u kiest voor een unieke locatie zoals bv. De Marker Wadden, extra steigergeld berekend. Deze kosten zijn niet standaard bij de prijs van de vaartocht inbegrepen en worden automatisch toegevoegd tijdens het online boekingsproces en in de offerte.

Seizoenskorting

Voor bepaalde periodes (bv. voorjaar, najaar en winter) ontvangt u aantrekkelijke seizoenskortingen op de prijs van uw vaartocht. Deze periode kan per schip verschillen en de korting wordt standaard verrekend in het overzicht van schepen en prijzen op de pagina van het schip of arrangement.

Indicatie perioden seizoenskorting:

  • 1 jan – 31 mrt 20%
  • 1 april – 1 mei 10%
  • 24 september - 10 oktober 10%
  • 11 oktober – 31 december 20%

Eindreiniging, dekbedden, badgoedsets en basisservicepakket

Meer weten over eindreiniging, dekbedden, badgoedsets of het basisservicepakket? Bekijk de pagina scheepsservices voor alle informatie.   

Eten en drinken

Eten en drinken is, tenzij nadrukkelijk bij een arrangement aangegeven, niet inbegrepen. Wilt u zelf koken, dan kunt u eten en drinken meenemen en staat de volledig ingerichte keuken op de schepen tot uw beschikking (*). U kunt ook gebruik maken van de speciaal voor groepen samengestelde boodschappenpakketten van NAUPAR. Wilt u liever niet zelf koken, dan kunt u gebruik maken van de vele cateringmogelijkheden bij NAUPAR. Uitgebreide informatie over de boodschappenpakketten en catering vindt u op de pagina eten en drinken. 

*) Dit geldt voor groepsboekingen. Op enkele (dagtocht)schepen kunt u niet uw eigen eten en drinken meenemen. Dit wordt verzorgt door een cateraar op het schip zelf. Bekijk hier welke schepen dat zijn. 

Biertap

Op een aantal schepen staat een biertap aan boord. Bij het schip, kunt u op het tabblad specificaties zien of het schip is uitgerust met een biertap. U kunt in overleg met de schipper bij hem een bierfust bestellen of deze zelf meenemen. Houd er wel rekening mee dat voor gebruik van de tap extra kosten kunnen worden berekend.