Tjalkenrace Medemblik

De Tjalkenrace Medemblik wordt niet meer georganiseerd. Op zaterdag 27 en zondag 28 september 2013 vond de laatste editie plaats. Tijdens dit spetterende evenement in het IJsselmeer zeilden tientallen schepen voor eeuwige roem! Het was een prachtig gezicht om al deze authentieke zeilboten over de golven te zien stuiven.

Meedoen

Het was mogelijk om als wedstrijdbemanning mee aan boord te gaan van een van onze schepen. Ook een optie: met een compleet gezelschap een heel zeilschip huren en daarop meedoen aan de Tjalkenrace Medemblik 2013. Gezien het feit dat de Tjalkenrace Medemblik niet meer georganiseerd wordt, is het als vanzelfsprekend ook niet meer mogelijk voor publiek om mee te varen.

Populaire schepen met opstaphaven Medemblik

Arrangementen en ideeën voor zeilwedstrijden

Tjalkenrace Medemblik

Het programma

De Tjalkenrace Medemblik startte in 2013 om 10.00 uur voor de IJsselmeerkust langs Medemblik. Om ongeveer 12.00 uur was de finish; de eerste race was daarmee ten einde. Om 14.00 uur startte de tweede race van deze dag en rond 16.00 uur was ook hiervan de finish. Op zondag mocht er een beetje worden uitgeslapen; de start was om circa 10.30 uur. Deze laatste race was wel langer en duurt tot 14.00 uur. Het was een prachtige race, waar veel liefhebbers op af kwamen.

De racedagen

Zowel de zaterdag als zondag van de Tjalkenrace Medemblik 2013 stonden in het teken van flink de handen uit de mouwen en strijden om de winst. Maar naast een gezonde dosis fanatisme, betekende meedoen met de Tjalkenrace Medemblik 2013 vooral ook veel gezelligheid! En dan met name na de race, als alle schepen bij elkaar liggen in de haven. Een uitbundige menigte bestaande uit veel soorten zeilliefhebbers die allemaal langs kwamen voor een mooi zeilevenement. Of zoals de organisatie het zegt, voor ‘skoftig’ mooi zeilen! 

Gerelateerde pagina's 

Bonte Koe Race
Brandarisrace
Delf Sail
Klipperrace
Pieperrace
Sail Amsterdam
Sail de Ruyter Vlissingen
Sail Den Helder
Sail Kampen
Tall Ship Race Harlingen​
Volvo Ocean Race
Zeilwedstrijden IJsselmeer