Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Trouwen en dineren onder volle zeilen

 • Foto

 • Beschrijving

 • Prijzen

 • Specificaties

 • Beoordelingen

 • Offerte aanvragen

Voor een bijzondere huwelijksdag op het water gaat u aan boord van een traditioneel zeilschip. Op een bijzondere plek, namelijk midden op het IJsselmeer geeft u elkaar het Ja-woord. Na de huwelijksvoltrekking snijdt u de taart aan en wordt er getoost. Ook is er tijd om prachtige bruidsfoto's te maken in de bijzondere setting van het schip op open water.

Genieten aan boord
's Middags worden u en uw gasten aan boord welkom geheten door de bemanning van het schip. Nadat de ambtenaar aan boord is gekomen, gaan de trossen los. Alle gasten worden voorzien van een vers kopje koffie of thee en bonbons, terwijl het schip koers zet richting open water. Aan boord mag iedereen helpen met zeilen, maar kan er ook lekker aan dek ontspannen worden.

Ceremonie op het water
Midden op het IJsselmeer aangekomen wordt de huwelijksplechtigheid voltrokken. Wat een mooi moment, elkaar het Ja-woord geven onder volle zeilen, met al uw vrienden en familie om u heen.

Toosten en taart
Na de huwelijksplechtigheid is het tijd voor een toost met een heerlijk glas champagne. Vervolgens snijdt u als kersvers echtpaar de bruidstaart aan.

Een culinaire afsluiter
Aan het begin van de avond staat een buffet voor u klaar in de lounge. Na afloop van het diner meert het schip aan in de haven. Hier gaan u en uw gasten na een bijzondere huwelijksdag van boord. U kunt terugkijken op een onvergetelijke huwelijksdag.

Tip: blijf aan boord overnachten voor een extra lang feest. Niemand hoeft de Bob te zijn vanavond en uw feest is pas afgelopen na een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en beste vrienden!

Voor dit arrangement is geen maatwerk mogelijk; het schip en de catering staan vast en elk arrangement heeft zijn eigen prijs. Deze prijs is gebaseerd op de lengte van de dag en de invulling van de catering.

Prijs arrangement

25-46 daggasten: € 137,- p.p.
Meer dan 46 daggasten: € 127,- p.p.

Leeftijd 0 tot en met 3 jaar gratis.
Leeftijd 4 tot en met 12 jaar voor 50%.

Prijs voor de daggasten is inclusief: Koffie/thee en bonbons, glas Cava, bruidstaart, hapjes, koud/ warm buffet, dessert en koffie of thee na, voorschot drankjes gebaseerd op gemiddeld 8 drankjes p.p. en huur en services van het schip.

De prijzen zijn exclusief reserveringskosten à € 20,66 per schip, de kosten voor een volgbootje (als u stilliggend in de haven trouwt is dit niet van toepassing) en het entertainment.

De leges (gemeentelijke kosten) bij het bruiloftsarrangement worden door de gemeente in rekening gebracht. Indien de ambtenaar in een andere haven aan boord komt en/of van boord gaat, dient u rekening te houden met taxi kosten voor het vervoer van de ambtenaar.

Tijdsbestek
Dit arrangement heeft een duur van 14:00 uur tot 19:30 uur. Verlenging van het arrangement is in overleg mogelijk.

Dranken
In de arrangementsprijs zijn we uitgegaan van een voorschot drankjes gebaseerd op gemiddeld 8 drankjes p.p. De uiteindelijke kosten worden op basis van nacalculatie verrekend. Indien u voor minder heeft gedronken krijgt u van ons het verschil terug. Is de rekening echter hoger dan het voorschot, dan ontvangt u een aanvullende factuur. 

U kunt er desgewenst voor kiezen om dranken uit te kopen. Prijzen zijn op aanvraag.

Schepen en afvaarthaven
Dit arrangement wordt aangeboden op een exclusief, voor één gezelschap gereserveerd zeilschip. De schepen worden verhuurd inclusief bemanning. Al onze schepen zijn officiële trouwlocaties in de gemeente Lelystad. Het grondgebied van de gemeente Lelystad beslaat ook een groot gedeelte van het IJsselmeer en Markermeer, wat inhoudt dat u bijvoorbeeld tot voor de kust van Enkhuizen kunt trouwen. U kunt dan ook vanuit een groot aantal havens uitvaren, zolang de huwelijksvoltrekking maar in Lelystadse wateren plaatsvindt.

Daarnaast kunt u op een aantal schepen ook stilliggend in een andere haven trouwen. Dit geldt voor: Java eiland Amsterdam (schepen op aanvraag), de Willem Barentsz in Enkhuizen en Almere, de Toekomst in Hoorn, de Frisius van Adel in Stavoren en de Carpe Diem in de gemeente Waterland (Monnickendam). In Monnickendam kunt u ook op open water trouwen.

Het schip waar u op gaat varen, wordt in overleg met u uitgekozen. De prijzen zijn op basis van de vaste thuishaven(s)  van het schip.

Volgbootje huwelijk
Volgens de wet is een huwelijksplechtigheid een openbare aangelegenheid. Aangezien een huwelijk bereikbaar moet  zijn, zijn wij door de wet verplicht de kosten voor een volgbootje, niet voor verlate gasten, in rekening te brengen. Dit wordt u niet geoffreerd indien u voor een huwelijksvoltrekking stilliggend in de haven heeft gekozen.

Entertainment
Er zijn diverse mogelijkheden om het geheel in gepaste stijl aan te kleden. U kunt divers entertainment aan boord laten komen. Denkt u bijvoorbeeld aan een dj of een akoestisch duo. De prijzen hiervan zijn op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen zelf uw entertainment aan boord te regelen.

Extra informatie

Arrangementen

Vaargebied IJsselmeer, Markermeer, Kop van Overijssel
Duur 6 tot 10 uur
Opstapplek Enkhuizen
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad
Lemmer
Makkum
Marken
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Schip/schepen Traditioneel zeilschip
 1. Mooiste ervaring van mijn leven Geplaatst op 11-10-16

  Absoluut 5 sterren waard! Op een prachtig zeilschip (Stedemaeght) en onder volle zeilen hebben mijn man en ik elkaar het ja-woord gegeven. En vervolgens ook nog heerlijk met onze gasten genoten van een uitgebreid diner! Het was de mooiste ervaring van mijn leven.

  Marianne


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Trouwen en dineren onder volle zeilen

Hoe waardeert u dit? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene tevredenheid

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw voorkeuren

 • In welke periode of op welke datum wilt u het schip huren? Graag zo specifiek mogelijk aangeven welke week, maand en jaar. Mocht de datum al bekend zijn, deze a.u.b. opgeven.

Uw gegevens

 • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw voorkeuren

 • In welke periode of op welke datum wilt u het schip huren? Graag zo specifiek mogelijk aangeven welke week, maand en jaar. Mocht de datum al bekend zijn, deze a.u.b. opgeven.

Uw gegevens

 • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden