Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Trouwen op het water, feest in de haven

 • Foto

 • Beschrijving

 • Prijzen

 • Specificaties

 • Beoordelingen

 • Offerte aanvragen

Uw trouwdag, de mooiste dag uit uw leven, en een bijzondere dag voor jullie naasten. Aan boord van een zeilschip kunt u onder volle zeilen, met uw naasten om u heen elkaar het Ja-woord geven.

Welkom aan boord
Het schip ligt in de haven op u en uw gasten te wachten voor een bijzondere dag. U wordt aan boord welkom geheten met koffie of thee en bonbons. Nadat de ambtenaar aan boord is gekomen vaart het schip uit.

Huwelijksvoltrekking
Midden op het IJsselmeer aangekomen vindt de huwelijksvoltrekking plaats. Onder volle zeilen geeft u elkaar het Ja-woord. Na de ceremonie wordt de lunch geserveerd.

Bruidsfoto’s maken in havenstadje
Tegen het eind van de middag meert het schip af in één van de havenplaatsjes rondom het IJsselmeer. Hier kunnen de bruidsfoto’s gemaakt worden. Terug aan boord worden er hapjes en drankjes geserveerd en wordt de tocht op het water hervat.

Het diner gezamenlijk met alle daggasten
Aan het begin van de avond wordt het buffet geserveerd. In het dagverblijf is voor alle gasten voldoende ruimte om te genieten van de heerlijke gerechten. Na het diner is het tijd voor het bruidspaar om de taart aan te snijden! Het schip zet koers naar de haven, waar de avondgasten aan boord zullen komen.

Het feest
De avondgasten worden aan boord welkom geheten met een drankje naar keuze. Tijdens het feest worden er hapjes geserveerd en zorgt het entertainment voor de perfecte sfeer. Aan het eind van de avond neemt de bemanning afscheid van u en uw gasten.

Tip: blijf aan boord overnachten voor een extra lang feest. Niemand hoeft de Bob te zijn vanavond en uw feest is pas afgelopen na een uitgebreid champagneontbijt met uw familie en beste vrienden!

Voor dit arrangement is geen maatwerk mogelijk; het schip en de catering staan vast en elk arrangement heeft zijn eigen prijs. Deze prijs is gebaseerd op de lengte van de dag en de invulling van de catering.

Prijs arrangement

25-46 daggasten: € 192,- p.p.
Meer dan 46 daggasten: € 182,- p.p.
Extra avondgasten: € 50,- p.p.

Leeftijd 0 tot en met 3 jaar gratis.
Leeftijd 4 tot en met 12 jaar voor 50%. 

Prijs voor de daggasten is inclusief: Koffie/thee/bonbons, lunch, glas Cava, bruidstaart, hapjes middag, koud/ warm buffet, dessert en koffie of thee na, hapjes avond, voorschot drankjes gebaseerd op gemiddeld 8 drankjes p.p. en huur en services van het schip. Voor de extra avondgasten zijn scheepshuur, hapjes en gemiddeld 4 drankjes p.p. inbegrepen.

De prijzen zijn exclusief reserveringskosten à € 20,66 per schip, de kosten voor een volgbootje (als u stilliggend in de haven trouwt is dit niet van toepassing) en het entertainment.

De leges (gemeentelijke kosten) bij het bruiloftsarrangement worden door de gemeente in rekening gebracht. Indien de ambtenaar in een andere haven aan boord komt en/of van boord gaat, dient u rekening te houden met taxi kosten voor het vervoer van de ambtenaar.

Tijdsbestek
Dit arrangement heeft een duur van 12:00 uur tot 24:00 uur. Verlenging van het arrangement is in overleg mogelijk.

Dranken
In de arrangementsprijs zijn we uitgegaan van een vooraf te betalen voorschot dranken en worden de uiteindelijke kosten op basis van nacalculatie verrekend. Indien u voor minder heeft gedronken krijgt u van ons het verschil terug. Is de rekening echter hoger dan het voorschot, dan ontvangt u een aanvullende factuur. 

U kunt er desgewenst voor kiezen om dranken uit te kopen. Prijzen zijn op aanvraag.

Schepen en afvaarthaven
Dit arrangement wordt aangeboden op een exclusief, voor één gezelschap gereserveerd zeilschip. De schepen worden verhuurd inclusief bemanning. Al onze schepen zijn officiële trouwlocaties in de gemeente Lelystad. Het grondgebied van de gemeente Lelystad beslaat ook een groot gedeelte van het IJsselmeer en Markermeer, wat inhoudt dat u bijvoorbeeld tot voor de kust van Enkhuizen kunt trouwen. U kunt dan ook vanuit een groot aantal havens uitvaren, zolang de huwelijksvoltrekking maar in Lelystadse wateren plaatsvindt.

Daarnaast kunt u op een aantal schepen ook stilliggend in een andere haven trouwen. Dit geldt voor: Java eiland Amsterdam (schepen op aanvraag), de Willem Barentsz in Enkhuizen en Almere, de Toekomst in Hoorn, de Frisius van Adel in Stavoren en de Carpe Diem in de gemeente Waterland (Monnickendam). In Monnickendam kunt u ook op open water trouwen.

Het schip waar u op gaat varen, wordt in overleg met u uitgekozen. De prijzen zijn op basis van de vaste thuishaven(s)  van het schip.

Volgbootje huwelijk
Volgens de wet is een huwelijksplechtigheid een openbare aangelegenheid. Aangezien een huwelijk bereikbaar moet  zijn, zijn wij door de wet verplicht de kosten voor een volgbootje, niet voor verlate gasten, in rekening te brengen. Dit wordt u niet geoffreerd indien u voor een huwelijksvoltrekking stilliggend in de haven heeft gekozen.

Entertainment
Er zijn diverse mogelijkheden om het geheel in gepaste stijl aan te kleden. U kunt divers entertainment aan boord laten komen. Denkt u bijvoorbeeld aan een dj of een akoestisch duo. De prijzen hiervan zijn op aanvraag. U kunt er ook voor kiezen zelf uw entertainment aan boord te regelen.

Extra informatie

Arrangementen

Vaargebied IJsselmeer, Markermeer, Kop van Overijssel
Duur 2 tot 5 uur, 6 tot 10 uur
Opstapplek Enkhuizen
Harlingen
Hoorn
Kampen
Lelystad
Lemmer
Makkum
Marken
Medemblik
Monnickendam
Muiden
Stavoren
Urk
Volendam
Schip/schepen Traditioneel zeilschip
 1. Een prachtig plaatje Geplaatst op 28-01-17

  Een paar maanden terug hebben mijn partner en ik elkaar aan de hand van dit arrangement het ja-woord gegeven. En daar hebben we geen spijt van! Het was een prachtig plaatje, zo op het water. Ook de gasten vonden het super, want hoe vaak trouwt er nou iemand op een zeilschip? Wij hebben ook gebruik gemaakt van de overnachting, super romantisch!

  Iara

 2. Wat een ervaring! Geplaatst op 19-07-16

  Mijn dochter en haar partner hebben onlangs elkaar het ja-woord gegeven aan boord van een prachtig zeilschip; wat een ervaring! De bruidsfoto's aan land zijn prachtig geworden en ook de huwelijksvoltrekking is perfect verlopen. Vervolgens met het hele gezelschap stilliggend in de haven gefeest, wij hebben het enorm naar ons zin gehad.

  Diane


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Trouwen op het water, feest in de haven

Hoe waardeert u dit? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene tevredenheid

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw voorkeuren

 • In welke periode of op welke datum wilt u het schip huren? Graag zo specifiek mogelijk aangeven welke week, maand en jaar. Mocht de datum al bekend zijn, deze a.u.b. opgeven.

Uw gegevens

 • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw voorkeuren

 • In welke periode of op welke datum wilt u het schip huren? Graag zo specifiek mogelijk aangeven welke week, maand en jaar. Mocht de datum al bekend zijn, deze a.u.b. opgeven.

Uw gegevens

 • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden