In welke gemeente kan ik trouwen?

Antwoord:

Gemeente Lelystad: alle schepen
Gemeente Waterland (Monnickendam, Marken): Carpe Diem
Gemeente Enkhuizen: Willem Barentsz
Gemeente Almere: Willem Barentsz
Gemeente Hoorn: De Toekomst
Gemeente Súdwest Fryslân (Stavoren): Frisius van Adel
Gemeente Amsterdam: alle schepen
Gemeente Kampen: alle schepen
Gemeente Harlingen: alle schepen
Gemeente Lemmer: alle schepen
De Carpe Diem is een officiële trouwlocatie van de gemeente Waterland. U kunt aan boord van dit schip trouwen op open water of gelegen in de haven bij Monnickendam.
Het schip de Willem Barentsz is door de gemeente van Enkhuizen als officiële trouwlocatie aangewezen. In een pittoreske omgeving kunt u elkaar gelegen in de haven het ja woord geven. In de gemeente Almere, aan de steiger van Marina Muiderzand, is de Willem Barentsz een officiële trouwlocatie. De schipper van de Willem Barentsz, Jeroen Mohrman, kan zelf uw huwelijk sluiten. Hiervoor kunt u hem laten beëdigen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.
De Toekomst is een officiële trouwlocatie van gemeente Hoorn. De plechtigheid dient plaats te vinden in Hoorn gelegen in de historische haven.
Verder is de klipper Frisius van Adel officiële trouwlocatie van Stavoren in de gemeente Súdwest Fryslân.
Al onze schepen zijn officiële trouwlocaties van de gemeente Lelystad. Het is mogelijk om op open water de plechtigheid te laten voltrekken. Het schip dient dan in Lelystadse wateren te zijn. Een zeer groot deel van het IJsselmeer/Markermeer behoort tot de gemeente Lelystad.