Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Weekendje weg: Enkhuizen, Medemblik

  • Foto

  • Beschrijving

  • Prijzen

  • Specificaties

  • Beoordelingen

  • Offerte aanvragen

Een zeiltocht naar Stavoren is een reis terug in de tijd. Ouderwets zeilen en het vissersdorp Stavoren met het visserijmuseum bezoeken, geeft een nostalgisch gevoel. Slenteren langs de oude huisjes en daarna weer door naar Makkum, waar het aardewerkcentrum van oudsher een bezoek meer dan waard is. Een welbesteed weekend!

Als u een weekend gaat zeilen, komt u op vrijdagavond aan boord. 

Dag 1: Enkhuizen-Stavoren
De kapitein heet u welkom aan boord en de koffie wordt in geschonken. Natuurlijk is uitleg over het schip en hoe alles werkt noodzakelijk om de tocht spoedig te laten verlopen. Dan wordt er uitgevaren en iedereen kwijt zich van zijn taak. De zeilen zetten, overstag gaan, gijpen, aan het roer staan: het hoort er allemaal bij.

Na aankomst in Stavoren wordt er geluncht en dan gaat u aan wal. Een mooie en verrassende wandeling en het museumbezoek zijn zeer de moeite waard en terug aan boord met een lekker drankje is het gezellig napraten en plannen smeden voor de avond. Aan boord blijven of de stad in?

Dag 2: Stavoren- Medemblik-Enkhuizen
Een lekker scheepsontbijt staat klaar en het smaakt iedereen voortreffelijk. Water en wind maken hongerig!

Dan is het weer tijd om te vertrekken en op Medemblik af te koersen. Eigenlijk is de overtocht te kort, want iedereen geniet met volle teugen van het spel van zon, wind en water. Er is veel te doen in Medemblik: Sommigen willen misschien naar het bakkerijmuseum, terwijl anderen het stoommachinemuseum willen bezoeken of het Radboud kasteel bezichtigen. Terug aan boord worden belevenissen uitgewisseld en steekt u weer van wal voor de tocht terug naar Enkhuizen.

In de namiddag, als u weer in veilige haven bent wordt er met een borreltje nog druk nagepraat en plannen geopperd voor een volgende tocht naar weer een andere bestemming.

Tip: Ook bij uw tweedaagse zeiltocht kunt u een voorovernachting reserveren. Iedereen slaapt op het schip en na een gezamenlijk ontbijt kan er meteen uitgevaren worden. Zo wint u de eerste ochtend van uw zeiltocht tijd en kunt u alvast wennen aan het schip.

Tijdsbestek
Dit arrangement is mogelijk in de volgende periodes:
Weekend: Vrijdag 20:00 uur t/m zondag 17:00 uur.
3 dagen/2 nachten doordeweeks: Eerste dag 20:00 uur t/m laatste dag 17:00 uur.
Kort weekend: Zaterdag 12:00 uur t/m zondag 17:00 uur *
2 dagen/ 1 nacht: Eerste dag 12:00 uur t/m tweede dag 17:00 uur *
* afhankelijk van weersomstandigheden.

Het arrangement kan naar wens verlengd worden. Wanneer u de tijdsduur van een programma verkort, bestaat de mogelijkheid dat een gedeelte van het programma niet uitvoerbaar zal zijn.

Het zeilschip
Dit arrangement wordt aangeboden op een exclusief, voor één gezelschap gereserveerd zeilschip. Alle schepen zijn voorzien van hedendaags comfort en beschikken over twee- tot zespersoonshutten, douches, toiletten en een ruim dagverblijf. De schepen worden verhuurd inclusief bemanning. Het schip waar u op gaat varen, wordt in overleg met u uitgekozen.

Catering
Afhankelijk van het gekozen schip heeft u de mogelijkheid zelf te koken. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze uitgebreide cateringarrangementen. Bij een aantal schepen is cateringafname verplicht. Tot 4 weken voor afvaart kunt u de catering bestellen.

Prijs
De prijs is afhankelijk van gewenste schip, aantal personen, gewenste catering, activiteiten en entertainment. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. U kunt online meer informatie aanvragen of telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen van 08.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0031 (0)88 25 25 000.

Extra informatie

Arrangementen

Vaargebied IJsselmeer
Duur Kort weekend, Weekend, Paas-, Hemelvaart-, Pinksterweekend
Opstapplek Enkhuizen
Havens op route Medemblik
Stavoren
Schip/schepen Traditioneel zeilschip

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Weekendje weg: Enkhuizen, Medemblik

Hoe waardeert u dit? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene tevredenheid

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

* Verplichte velden

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

U kunt hier direct een offerte/beschikbaarheid aanvragen; uw reeds ingevulde wensen worden automatisch overgenomen op het offerteaanvraagformulier.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden