Voor elke gelegenheid een passend schip

Neem contact met ons op

Neem contact met ons op

Telefonisch / chat bereikbaar van maandag t/ m vrijdag 8:30 uur tot 17:30uur.

 
 

Weekend weg: Den Oever, Stavoren

  • Foto

  • Beschrijving

  • Prijzen

  • Specificaties

  • Beoordelingen

  • Offerte aanvragen

Sportief zeilen en door de sluis naar Stavoren. Een stadswandeling onder leiding van een gids en Het Ponthús (visserijmuseum) bezoeken. Zwemmen in het IJsselmeer en lekker eten. Een welbesteed weekend!

Als u een weekend gaat zeilen, komt u op vrijdagavond aan boord.  

1e dag: Den Oever - Stavoren
Nadat de schipper alles heeft uitgelegd over het reilen en zeilen aan boord wordt koers gezet naar het Simon Stevin sluizencomplex. 

Als het schip "geschut" is zeilt u het IJsselmeer op. Tijdens het zeilen wijdt iedereen zich vol overgave van zijn/haar taak en de vaart zit er goed in. Dit is pas genieten! 

Na de lunch wordt in Stavoren aangelegd. Een rondleiding met een gids door deze oudste stad van Friesland is zeer de moeite waard en ook Het Ponthús (visserijmuseum) mag u niet missen.

Lekker eten hoort bij zo'n ontspannen weekend en met elkaar brengt u de avond aan boord door. Een goed gesprek, spelletjes en wat lekkers te drinken doet de avond meer dan slagen.

2e dag: Stavoren - Den Oever
Na het ontbijt wordt er opgeruimd en het schip weer zeilklaar gemaakt. Dit keer naar het noorden, door de sluis bij het Kornwerderzand naar de Waddenzee.

Als het tij gunstig is wordt er bij eb drooggevallen en kunt u over de bodem van de Waddenzee wandelen. Een wel zeer aparte ervaring! Een eind verderop liggen wat zeehonden lui te zijn.

De vloed komt weer op en u zeilt voldaan terug naar Den Oever, waar u tegen 5 uur weer voet aan wal zet. Een weekend dat uw verwachtingen heeft overtroffen! Een evaluatie met een drankje levert al gauw plannen op voor een volgende keer.

Tip: Ook bij uw tweedaagse zeiltocht kunt u een voorovernachting reserveren. Iedereen slaapt op het schip en na een gezamenlijk ontbijt kan er meteen uitgevaren worden. Zo wint u de eerste ochtend van uw zeiltocht tijd en kunt u alvast wennen aan het schip.

Tijdsbestek
Dit arrangement is mogelijk in de volgende periodes:
Weekend: Vrijdag 20:00 uur t/m zondag 17:00 uur.
3 dagen/2 nachten doordeweeks: Eerste dag 20:00 uur t/m laatste dag 17:00 uur.
Kort weekend: Zaterdag 12:00 uur t/m zondag 17:00 uur *
2 dagen/ 1 nacht: Eerste dag 12:00 uur t/m tweede dag 17:00 uur *
* afhankelijk van weersomstandigheden.

Het arrangement kan naar wens verlengd worden. Wanneer u de tijdsduur van een programma verkort, bestaat de mogelijkheid dat een gedeelte van het programma niet uitvoerbaar zal zijn.

Het zeilschip
Dit arrangement wordt aangeboden op een exclusief, voor één gezelschap gereserveerd zeilschip. Alle schepen zijn voorzien van hedendaags comfort en beschikken over twee- tot zespersoonshutten, douches, toiletten en een ruim dagverblijf. De schepen worden verhuurd inclusief bemanning. Het schip waar u op gaat varen, wordt in overleg met u uitgekozen.

Catering
Afhankelijk van het gekozen schip heeft u de mogelijkheid zelf te koken. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze uitgebreide cateringarrangementen. Bij een aantal schepen is cateringafname verplicht. Tot 4 weken voor afvaart kunt u de catering bestellen.

Prijs
De prijs is afhankelijk van gewenste schip, aantal personen, gewenste catering, activiteiten en entertainment. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u. U kunt online meer informatie aanvragen of telefonisch contact met ons opnemen op werkdagen van 08.30 tot 17.30 op telefoonnummer 0031 (0)88 25 25 000.

Extra informatie

Arrangementen

Vaargebied IJsselmeer, Waddenzee
Duur Kort weekend, Weekend, Paas-, Hemelvaart-, Pinksterweekend
Opstapplek Den Oever
Havens op route Stavoren
Schip/schepen Traditioneel zeilschip

Uw beoordeling toevoegen


Schrijf uw eigen beoordeling

U beoordeelt nu: Weekend weg: Den Oever, Stavoren

Hoe waardeert u dit? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Algemene tevredenheid

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

* Verplichte velden

Vraag hier geheel vrijblijvend een offerte aan. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden

U kunt hier direct een offerte/beschikbaarheid aanvragen; uw reeds ingevulde wensen worden automatisch overgenomen op het offerteaanvraagformulier.

Uw gegevens

  • Graag willen we onze dienstverlening zo goed mogelijk afstemmen op uw wensen. Daarom willen we telefonisch contact met u opnemen.

* Verplichte velden