Terug naar resultaten

Verrassingsarrangement – genieten zonder keuzestress

Bij dit verrassingsarrangement hoort u pas waar u heen gaat, als u op het schip staat! Waarbij dan ook het schip nog een verrassing is. Geen keuzestress, geen eindeloos gegoogle, maar een prettige spanning als voorpret. Eenmaal aan boord is het lekker uitwaaien, actief meezeilen of ontspannen achteroverleunen met een versnapering. Geheel verzorgd of zelf geregeld. Die keuze heeft u wel. Daarnaast kunt u ook aangeven als u iets echt niet wilt. Verder is het enige wat gelukkig wel zeker is: na twee fijne dagen keert u weer veilig terug in de haven van vertrek.

De voordelen van dit arrangement:

 • Alleen mogelijk voor groepen
 • Een vaste prijs per persoon
 • Gemakkelijk aantal personen wijzigen
 • Cateringafname niet verplicht

Havens

Opstaphaven
Enkhuizen
Harlingen
Kampen
Lelystad Bataviahaven

Omdat alles zoveel mogelijk een verrassing moet blijven, verklappen we niet al te veel. Maar van alle weekendvaartochten zijn hierna genoemde onderdelen heel gebruikelijk. Hoe de verdere invulling zal zijn, hoort u pas bij aankomst aan boord.

Dag 1

Aan het begin van de middag komen u en uw gasten aan boord in de afvaarthaven die u van ons een aantal dagen voor vertrek doorkrijgt. Na een welkomstwoord van de schipper hoort u welke route u gaat varen.

Daarna is het tijd voor vertrek: help de bemanning met het hijsen van de zeilen of ga lekker luieren aan dek. Dan is het al weer tijd voor de lunch! Afhankelijk van de route en eindbestemming, kan er onderweg wellicht nog een bezoek worden gebracht aan een havenplaatsje. Met eventueel daarbij een museumbezoek of het bezichtigen van een andere bezienswaardigheid.

Na het afmeren is het tijd voor het traditionele ‘aanlegbiertje’ of een ander aangenaam drankje met iets lekkers. De rest van de middag kunt u het centrum in voor een bezoek aan de plaatselijke musea, winkels en/of horeca, of maak een stadswandeling onder begeleiding van een gids of met een gps. Het avondeten wordt aan boord geserveerd en daarna kunt u weer van boord voor een kroegentocht of gezellig terras. Op het schip blijven mag natuurlijk ook.

Dag 2

Na het gezond en flink ontbijt gooien we de trossen weer los. Op open water zetten we de zeilen en wordt er koers gezet richting vertrekhaven. Als u wilt, en weer en wind laten het toe, dan kunt u onderweg nog een bezoek brengen aan een ander gezellig havenstadje.

Geniet tijdens de vaartocht van de wind in uw haren, de zon – daar gaan we maar gewoon van uit – op uw gezicht en de rust op het water. Lekker met een boek aan dek of bijpraten met een van de gasten. Als het écht mooi weer is, dan kan er misschien wel worden gezwommen! Wie het wil leren, kan van de bemanning een spoedcursus scheepsknopen en andere maritieme weetjes krijgen.

Aan alles komt een einde, dus zodra de haven in zicht komt, maakt iedereen zich klaar voor vertrek. De kapitein en bemanning nemen afscheid met een welgemeend: tot ziens!

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
15
 1. Absolute aanrader

  Geplaatst op

  Wat was het heerlijk! We zijn aangenaam verrast. Niets te klagen, een absolute aanrader.

  Vivian
 2. Hele mooie ervaring

  Geplaatst op

  Samen met de familie een erg leuk weekend gehad aan boord van een prachtig zeilschip! 'Welk schip zal het worden' en 'waar varen we heen' waren vragen waar we ons de weken voorafgaand aan de vaartocht dagelijks mee bezig hielden. Een hele mooie ervaring!

  Sandra
 3. Verrassing is gelukt

  Geplaatst op

  Ik kende het IJsselmeer alleen van foto's voor onze zeiltocht. Mijn vriend en ik wilden het ook een keer verkennen en besloten met een paar vrienden een verrassingsreis te maken. We hadden geen idee waar het het mooiste was en van het internet kun je het niet altijd goed lezen.
  We hebben er echt van genoten. De zee, de wind, het zeilen ... alles was geweldig.

  Hildegard Resch
 4. Leuk uitje

  Geplaatst op

  Leuk uitje met de collega's. Op het water waai je écht even uit. Helemaal weg van de alledaagse werkzaamheden op het kantoor, perfect dus. Wij zijn uiteindelijk naar Volendam gevaren, leuke verrassing van de schipper!

  Roel
 5. Zeker 0,0 stress!

  Geplaatst op

  De titel spreekt voor zich: wij hebben 0,0 stress ervaren. Gewoon boeken en je ziet wel waar je naartoe vaart en aan boord van welk schip, ideaal! Samen met mijn gezin een leuk weekend gehad.

  Sander
 6. Pure spanning en dan ontspanning

  Geplaatst op

  Toen mijn man me verraste met een verrassingsreis, was ik eerst sceptisch. Als een fan van plannen, dacht ik dat was niet voor mij. Maar zodra ik op de boot stapte, kon ik ontspannen. De schippers waren super vriendelijk en onze reis naar Enkhuizen was geweldig! Zeker het mooie weer speelde een rol, dus we konden genieten van het bezoek aan het Zuiderzeemuseum.

  Angelika Windmüller
 • 2 dagen € 80,19 (€ 85,00 Incl. BTW)

 • 3 dagen € 102,83 (€ 109,00 Incl. BTW)

 • Kort weekend € 80,19 (€ 85,00 Incl. BTW)

 • Weekend € 102,83 (€ 109,00 Incl. BTW)

 • Hemelvaartweekend € 178,30 (€ 189,00 Incl. BTW)

 • Paasweekend € 102,83 (€ 109,00 Incl. BTW)

 • Pinksterweekend € 136,79 (€ 145,00 Incl. BTW)

 • Sacramentsweekend € 187,74 (€ 199,00 Incl. BTW)

 

Prijs per persoon (op basis van minimaal 15 personen) inclusief:

 • BTW
 • huur schip
 • bemanning
 • compleet ingerichte keuken
 • onderlakens, kussens en kussenslopen
 • gebruik van alle extra's aan boord
 • noodzakelijke brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Comfort upgraden

U verblijft met max 4 personen per hut. U kunt uw comfort upgraden door te kiezen voor max 2 personen per hut, ongeacht het aantal slaapplekken per hut.

 • Max 2 personen per hut +€ 18,87 (€ 20,00 Incl. BTW)