• Zo veel keuze: Hoe kies ik het juiste schip?

  Welk schip moet ik kiezen
  Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
 • Tophost Jonathan Wahlers | Ik heb zo’n plezier in mijn werk, dat breng ik over op mijn gasten

  Tophost 2019 Jonathan Wahlers Summertime
  Ken je Jonathan al? Hij is schipper en sinds een jaar ook eigenaar van de Summertime, de enige viermaster in Nederland. Hij doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Daarnaast is er op de Summertime meer te doen dan alleen zeilen. Zo staat er een jacuzzi aan dek, hebben ze een rubberboot met 100PK mee, waarachter ze een bananenboot kunnen knopen. En er zijn nog veel meer attributen om mee in het water en aan boord te spelen. Met zo’n instelling is het niet gek dat je Tophost wordt, toch? 
 • Een duurzame dag: zeilen door een windmolenpark

  zeilen door windmolenpark

  Stap samen met uw collega's of relaties aan boord van de driemaster Abel Tasman of Willem Barentsz en maak uw borst alvast maar nat; vandaag beleeft u een intensieve (en gezellige!) dag. Midden op het water! Sterker nog: dwars door het windmolenpark in de Noordoostpolder! Tijdens het zeilen leert u veel over de werking van windmolens en duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

 • Tophost Henri van Dijk I Relax, laat de gasten lekker hun ding doen

  Blog Tophost Henri van Dijk
  Henri van Dijk is één van de dertien Tophosts van NAUPAR en hij is maar liefst met twee schepen in de prijzen gevallen! Zelf vaart hij op de Utopia en er vaart een zetschipper op de Pouwel Jonas. Allebei maken ze hun gasten superblij. Wil je weten hoe? En wat kajaks, filosofische gesprekken en gekoelde watersystemen daarmee te maken hebben? Je leest het in deze blog.
 • Inspiratie I Dit zijn de best gelezen blogs van het afgelopen jaar

  Best gelezen blogs 2019
  Op zoek naar een leuk uitje of bijzondere bestemming dichtbij? Kom alvast in de stemming met de best gelezen blogs van het afgelopen jaar. Het jaar van prachtige klantverhalen, mooie reviews, een nieuwe eigenaar en schipper op de Sterrenwind en maar liefst 13 schippers die zijn uitgeroepen tot Tophost door onze gasten. De Waddeneilanden stonden bij veel gasten op de bucketlist, vaak in combinatie met een magische droogvalsessie op het Wad. Maar ook de Marker Wadden deden een serieuze gooi naar de meest populaire bestemming. Wij zetten de best gelezen artikelen van 2019 nog een keertje voor je op een rij.