• Zeemannen en bijgeloof aan boord van een schip

  Bijgeloof op een schip
  Vrijdag de dertiende, niet onder een ladder doorlopen, een zwarte kat, even afkloppen… Allemaal vormen van bijgeloof, die we nog regelmatig tegen komen. Maar wist je dat bijgeloof ook een grote rol speelde in het vroegere leven van een stoere zeeman? Zo moest een zeeman bijvoorbeeld eerst met zijn rechtervoet aan boord stappen voor hij naar zee vertrok, waren vrouwen en katten verboden aan boord en mocht hij zeker niet gaan fluiten tijdens een zeiltocht. Waarom? Lees het hele blog.
 • Zeilen, BBQ en avondje stappen I De ingrediënten voor een afwisselend mannenweekend

  mannenweekend
  Wanneer heb jij je vrienden voor het laatst gesproken? Of spreken jullie elkaar alleen nog maar via de WhatsApp groep? Dan wordt het zeker tijd voor een weekendje weg. Even mannen onder elkaar. De drukte achter je laten. Gewoon zeilen, biertje drinken, BBQ en stappen. De ingrediënten voor een geslaagde trip met vrienden. Maar waar varen jullie heen? Wordt het een grote stad, kleine stad of gaan jullie de natuur in? Het maakt eigenlijk niet uit. Op een schip zijn jullie heel flexibel en kunnen jullie alle kanten op. Wij zetten de mogelijkheden op een rij.
 • Tophost Wilfred Spaargaren | Als ik niet vaar, mis ik de gezelligheid en diversiteit van mijn gasten

  Blog Tophost Willi Sudwester
  Schipper Wilfred van de Sudwester kan niet wachten tot het vaarseizoen weer begint. De gezelligheid van zijn gasten, de diversiteit van de mensen die hij tegenkomt, het buiten zijn en de vrijheid, voor Wilfred is het allemaal leuk. En om het zijn gasten nog meer naar de zin te maken, heeft hij afgelopen winter de keuken en de badkamers flink onder handen genomen. Nieuwsgierig wat hij precies gedaan heeft? Lees het in onze blog.
 • Topzeilschoener Brandaris | Een stijlvol schip, met veel ruimte en een gezellig interieur

  Brandaris
  Sommige schepen hebben een bijzonder boeiende geschiedenis. De stijlvolle Brandaris is daar een voorbeeld van. Als je haar ziet varen, zou je niet zeggen dat ze ooit met kanonnen aan boord de haven van Brest heeft verdedigd. En ook niet dat ze eigenlijk als tweemaster is gebouwd, dat ze ‘gered’ is door twee voortvarende Friezen en misschien ook niet dat ze vanbinnen prachtig afgetimmerd is. Stijlvol, luxe én gezellig. Nieuwsgierig naar het hele verhaal van de schoener Brandaris?
 • Zo veel keuze: Hoe kies ik het juiste schip?

  Welk schip moet ik kiezen
  Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
 • Tophost Jonathan Wahlers | Ik heb zo’n plezier in mijn werk, dat breng ik over op mijn gasten

  Tophost 2019 Jonathan Wahlers Summertime
  Ken je Jonathan al? Hij is schipper en sinds een jaar ook eigenaar van de Summertime, de enige viermaster in Nederland. Hij doet er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Daarnaast is er op de Summertime meer te doen dan alleen zeilen. Zo staat er een jacuzzi aan dek, hebben ze een rubberboot met 100PK mee, waarachter ze een bananenboot kunnen knopen. En er zijn nog veel meer attributen om mee in het water en aan boord te spelen. Met zo’n instelling is het niet gek dat je Tophost wordt, toch? 
 • Een duurzame dag: zeilen door een windmolenpark

  zeilen door windmolenpark

  Stap samen met uw collega's of relaties aan boord van de driemaster Abel Tasman of Willem Barentsz en maak uw borst alvast maar nat; vandaag beleeft u een intensieve (en gezellige!) dag. Midden op het water! Sterker nog: dwars door het windmolenpark in de Noordoostpolder! Tijdens het zeilen leert u veel over de werking van windmolens en duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

 • Tophost Henri van Dijk I Relax, laat de gasten lekker hun ding doen

  Blog Tophost Henri van Dijk
  Henri van Dijk is één van de dertien Tophosts van NAUPAR en hij is maar liefst met twee schepen in de prijzen gevallen! Zelf vaart hij op de Utopia en er vaart een zetschipper op de Pouwel Jonas. Allebei maken ze hun gasten superblij. Wil je weten hoe? En wat kajaks, filosofische gesprekken en gekoelde watersystemen daarmee te maken hebben? Je leest het in deze blog.