• Benieuwd wat er te doen is op de Marker Wadden? Bekijk de video

    blog-aktivitaeten-marker-wadden300x700
    Niet ver van Lelystad liggen de Marker Wadden. Een bijzonder natuurgebied op vijf verschillende eilanden, dat nog niet zo lang geleden met slib, zand en klei uit het Markermeer is aangelegd. Daarna nam de natuur het over. Het is bijzonder om te zien hoe snel de eilanden zich ontwikkelen. En op elke expeditie naar de Marker Wadden valt er wel iets nieuws te ontdekken. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Maar wist je dat je er op mooie warme dagen ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk onze video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.
  • Klantverhaal I Shantykoor kookt sterren van de hemel in kombuis Eenhoorn

    blog-eenhoorn-chor
    Onder het motto ‘Zingen tijdens het zeilen’ brachten zesentwintig koorleden zeven dagen door op de Eenhoorn. Ze doorkruisten niet alleen het IJsselmeer, de Waddenzee en het Markermeer, maar zongen ook nog de sterren van de hemel in de havens van Texel en Hoorn. Daarnaast kookten ze elke avond een fantastisch driegangenmenu aan boord van deze tweemastklipper. Het werd een onvergetelijke muzikale en culinaire zeiltocht, die de groepsleden dichter bij elkaar bracht.
  • Routesuggestie I De zes leukste plaatsen aan het IJsselmeer met jongeren

    blog-bestemmingen-jeugd-770x300
    Of u nu een schoolreisje, werkweek of uitstapje voor een vereniging organiseert, een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een reis met jongeren. Op een schip staan teambuilding en fun centraal, zijn er dagelijks wisselende activiteiten te doen én kun u iedere avond met de groep in een andere havenplaats aanleggen. De meeste historische plaatsen liggen direct aan het IJsselmeer en lenen zich perfect voor een stadswandeling, speurtocht of museumbezoek. Sommige havens hebben zelfs een strand waar je een duik kunt nemen in het grootste zoetwatermeer van Europa. Benieuwd over welke bestemmingen wij het hebben? Wij zetten er zes voor u op een rij.
  • Gek op wandelen? Op de Marker Wadden zijn twee bijzondere wandelroutes

    Marker Wadden
    Wist je dat je heerlijk kunt wandelen op de Marker Wadden? Je kunt zelfs kiezen uit twee verschillende routes; een korte (2,5 km) en een lange (6 km). En het leuke is, beide routes lopen langs het strand, moeras, slibvelden, de 12.5 meter hoge uitkijktoren Steltloper en diverse vogelhutten. Genoeg te zien dus, terwijl u de eerste stappen op dit bijzondere eiland zet. Vanuit Lelystad of Hoorn vaar je er met de driemaster Abel Tasman in ongeveer een uur heen en je hebt alle tijd om dit nieuwe stukje Nederland te ontdekken.
  • Routesuggestie I Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

    Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

    Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

  • Tripsuggestie I Ontdek het sfeervolle vissersdorp Volendam

    Volendam overview 700X300

    Benieuwd welke havenplaatsen u kunt bezoeken tijdens een zeiltocht? Wat dacht u van Volendam, het bekendste vissersdorp van Nederland. Het middelpunt is de gezellige dijk met uitkijk op de haven. Daar kunt u heerlijk shoppen, een terrasje pakken, een lekker visje eten in een van de vele restaurants of een biertje pakken in het café, terwijl u meezingt met de plaatselijke palingsound. Maar er valt nog meer te beleven. Wij zetten vijf leuke activiteiten in Volendam op een rij.

  • Tripsuggestie I Ontdek Kampen, een bijzondere stad met een groot verleden

    kampen-routesuggestie-kamper-kogge

    Kampen is een oude Hanzestad waar vroeger vissers, ambachtslui en kooplieden zorgden voor een bruisende sfeer. Veel van deze oude stad aan de IJssel is bewaard gebleven en zeker een bezoekje waard. Vraag uw schipper koers te zetten naar deze bijzondere bestemming en laat u verrassen door het oude stadsfront, de prachtig bewaard gebleven panden in de historische binnenstad of de monumentale brug over de IJssel. Vergeet ook vooral sigarenfabriek De Olifant niet, waar ze nog sigaren maken zoals honderd jaar geleden. Of bezoek het handelsschip de Kamper Kogge. Wij zetten alvast vijf interessante bezienswaardigheden voor u op een rij.

  • Maak kennis met de Sterrenwind, een luxe tweemaster met fantastische zeileigenschappen

    Sterrenwind
    Voortaan vaart ze verder onder de naam Sterrenwind. Vernoemd naar de passie die de eigenaar heeft voor sterren. Oneindig kijken en wegdromen onder de sterrenhemel, terwijl de wind je de volgende dag naar je bestemming voert. De nieuwe eigenaar was meer dan bijzonder enthousiast over de vorm van het schip: “stoer van voren, een prachtige romp met een mooi elegant achtersteven. Van binnen ziet het schip er best chique uit. Het is mooi afgewerkt en overal zijn prachtige materialen gebruikt. Door zijn comfort en luxe is het schip bijzonder geschikt voor bedrijven. Door haar stabiele ligging, degelijkheid en de gemakkelijke bediening bij het zeilen, voelen ook jeugdgroepen zich op het schip thuis.
  • Tip van NAUPAR: Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

    Strand IJsselmeer Lemmer

    Heeft u het ook zo warm? Vraag de schipper aan te leggen of te ankeren bij een van de vele strandjes en neem een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. Ook fijn als er kinderen mee op reis gaan. Wist u dat de meeste strandjes kindvriendelijk zijn en op loopafstand liggen van de havens? Wij zetten onze vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer voor u op een rij.

  • Klantverhaal: Jubileumfeest op de Stedemaeght

    Blog Post Customer story igepa
    Sinds tien jaar zijn ze in Nederland gevestigd: Igepa, de van oorsprong Duitse groothandel in papier, (grootformaat) printers, banner- en plaatmateriaal, verpakkingsmaterialen en innovatieve producten op het gebied van visuele communicatie. 

    Zo’n tienjarig jubileum is natuurlijk een feestje waard, dus zochten ze naar een bijzondere feestlocatie, met genoeg ruimte voor alle medewerkers én met mogelijkheden voor een aantal activiteiten. Via NAUPAR vonden ze hun droomlocatie: de Stedemaeght: een prachtig, statig schip waarvan iedereen gelijk onder de indruk is. Zo ook de directeur van Igepa. Toen hij deze imposante driemaster zag, was hij meteen verkocht en wist hij dat hij een locatie met wauw-factor gevonden had. Precies wat ze zochten voor een feest in stijl!