• Klantverhaal: Zeiltocht en BBQ op de Willem Barentsz

  Blog bedrifsuitje BOMA op de Willem Barentsz
  Met uw team of het hele bedrijf een dag(deel) varen is altijd een goed idee. Dat vonden de mannen en vrouwen van BOMA ook en dus boekten zij voor hun jaarlijkse bedrijfsuitje de Willem Barentsz. Deze majestueuze topzeilschoener leende zich prima voor het 45-koppige gezelschap. Vrijwel alle medewerkers van het bedrijf waren mee: van de salesafdeling tot de technische dienst, de chauffeurs en de magazijnmedewerkers. Een uiteenlopend gezelschap dat een hele leuke dag heeft gehad.
 • Een milieuvriendelijk alternatief voor stedentrips: een schoolreis op een traditioneel schip

  Blog milieuvriendelijk schooluitje

  De jongere generatie is erg milieubewust en veel jongeren willen geen korte afstanden meer afleggen met het vliegtuig. Een schoolreisje op een traditioneel zeilschip is daarom het perfecte alternatief. Tijdens een zeiltrip komen pedagogische aspecten, educatie en fun mooi bij elkaar. Daarnaast kunt u tijdens de trip aandacht schenken aan thema’s zoals de ecologische voetafdruk, duurzaamheid en de impact van leven op een milieuvriendelijke manier. En dat is nog niet alles, er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een schoolreisje op een schip.

 • Routesuggestie: Ontdek Hoorn in de tijd van de Gouden Eeuw

  Schip uit de gouden eeuw varend in Hoorn

  Hoorn is altijd leuk om te bezoeken. Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud. En deze zomer is een bezoek extra leuk, want Hoorn is “De stad van de Gouden Eeuw” en dat vieren ze met heel veel leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken langs de historische gebouwen in de binnenstad, virtueel rondlopen in het Batavia van 1627, de replica van het oude VOC-schip De Halve Maen bekijken of een van de vele openluchtspektakels bezoeken. Het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én u komt gelijk aan in hartje centrum. Van daaruit kunt u de volgende hoogtepunten meepakken:

 • Klantverhaal: Mantelzorgers genieten samen van de Marker Wadden

  Marker Wadden
  Vanuit Lelystad en Hoorn zeilt u met de Abel Tasman in een paar uur naar de Marker Wadden en weer terug. En dat is zeker de moeite waard, want deze nieuwe Nederlandse eilanden zijn nog volop in ontwikkeling en dat is bijzonder om te zien! Dat ondervonden Jacob en zijn vrouw ook. Als mantelzorgers van hun gehandicapte zoon kunnen zij er over het algemeen niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten ze in op de driemaster Abel Tasman.
 • Klantverhaal: Verjaardagsfeest op de driemaster Willem Barentsz

  Blog verjaardagsfeest Willem Barentsz
  Een klant die u zelf opbelt om te vragen waar hij een review kan achterlaten, omdat hij zó tevreden is over de geleverde service. De meeste ondernemers kunnen over dit scenario alleen maar dromen, maar NAUPAR en schipper Jeroen - van de Willem Barentsz - deden hun werk zo goed, dat het droomscenario waarheid werd. 


   
 • Klantverhaal I naar de Marker Wadden, een leuk uitje voor het hele gezin

  Blog Marker Wadden uitje
  Als u op zoek bent naar een uniek, leerzaam en leuk uitje, dan is een zeiltocht naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan onze klant Henriëtte beamen, want die scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn vijf nieuwe eilanden in het Markermeer. Ze zijn aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling lijkt ruim gehaald te worden. Er zijn al vele (zeldzame) vogelsoorten gespot en ook bijzondere plantjes doen er hun intrede. Moerasandijvie, bijvoorbeeld.
 • Driemaster Abel Tasman vaart nu ook vanuit Hoorn naar de Marker Wadden

  Blog Marker Wadden Expeditie Hoorn
  Lelystad, 2 mei 2019 – NAUPAR heeft er een nieuwe vaarbestemming vanuit Hoorn bij: De Marker Wadden, de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Op vrijdag 31 mei vaart de driemaster Abel Tasman voor de eerste keer vanuit de oude VOC-stad Hoorn richting het hoofdeiland. Een bijzondere bestemming en een prachtig natuurparadijs voor ontdekkers, wandelaars en vogelspotters. 
   
 • Marker Wadden expeditie: Net als moerasandijvie pionieren we op de nieuwe eilanden

  Blog Marker Wadden Expeditie moerasandijvie
  In het Markermeer ligt een bijzondere groep eilanden: De Marker Wadden. Gebouwd door mensenhanden en zo groot als de binnenstad van Amsterdam. In het begin lagen er alleen hopen zand. Inmiddels liggen er twee wandelpaden waarlangs een strand, vogelhutten en een uitkijktoren zijn gebouwd. Daarnaast neemt de natuur de eilanden langzaam over. Moerasandijvie is een van de 127 pioniersplanten die op deze nieuwe eilandenarchipel groeit. Waarschijnlijk overgewaaid vanuit de Oostvaardersplassen. Dat en meer ontdekten we tijdens de expeditie met de Abel Tasman naar de Marker Wadden. Het bleek een bijzondere ontdekkingsreis!
 • Klantverhaal: Sambaband Almondegas zeilt met de Boekanier naar Fjoertoer op Terschelling

  Blog Sambaband Almondegas
  Twintig vrienden, die elkaar al jaren kennen, samen op de klipper Boekanier op weg naar Terschelling. Dat staat natuurlijk garant voor een hoop plezier. Zeker als die twintig mannen samen sambaband Almondegas vormen, die voor ritmische, zonnige Braziliaanse muziek zorgt op de meest uiteenlopende events. Dit keer ging de reis dus naar Terschelling, waar de band de deelnemers van de Fjoertoer bij de finish verraste met hun opzwepende slagwerk. Het was een swingend en feestelijk onthaal, dat de vermoeide wandelaars zeker konden gebruiken.
 • Zeilen met schipper Sander en de Medusa: uitdagend en dynamisch

  Blog Skipper Sander von der Medusa

  Zoals wel meer schippers in de vloot is ook Sander Hospers, schipper van de Medusa, toevallig in het vak gerold. Hij deed de lerarenopleiding werktuigbouwkunde, maar daarin vond hij te weinig uitdaging en dynamiek. En dus gooide hij het roer om: hij hing een briefje op het prikbord bij (toen nog) rederij Hanzestad in Kampen, om zichzelf als matroos aan te bieden.Het bleek een gouden greep te zijn. Sander voer ruim drie jaar als maat op verschillende schepen. Eerst alleen vanuit Kampen, later vanuit Zwartsluis en uiteindelijk nog twee seizoenen vanuit Zoutkamp. Daar vandaan voeren ze langs de hele Noord-Duitse Waddenkust, tot aan Polen.