• Jonathan en zijn viermaster Summertime - een onverslaanbaar team

  Jonathan-schipper-Summertime700X300

  Met een ondeugende glimlach en de zon in het gezicht staat hij achter het stuurwiel: Jonathan, de schipper van de 67 meter lange barkentijn Summertime. Genietend van de wind in de zeilen, terwijl het schip van 450 ton gracieus door het water glijdt. Een droomjob waarvan hij zes jaar geleden nooit verwacht had dat deze zou uitkomen.

 • Romantisch trouwen op het water

  Liefdesknoop-aan-deur-ingezoomd700X300

  Een verliefde zeeman zond de vrouw van zijn dromen een stukje vislijn met daarin losjes geknoopt de liefdesknoop. Moest ze niets van hem hebben, dan zond ze de knoop onaangetast retour. Maar was de liefde wederzijds, dan trok ze de knoop stevig aan en konden de huwelijksplannen beginnen. Bent u ook zo romantisch als deze zeeman? Verras uw gasten en kies de meest romantische setting voor uw bruiloft: een driemaster en geef elkaar onder volle zeilen te midden van familie en vrienden het ja-woord.

 • Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

  Blog - Nieuw arrangement: Expeditie Marker Wadden

  Vanaf september gaat het hoofdeiland van de Marker Wadden officieel open voor publiek en biedt NAUPAR u een uniek arrangement: de Expeditie Marker Wadden. De nieuwe eilanden zijn alleen bereikbaar met een schip, er gaat nog geen veerdienst. Met dit arrangement kunt u toch als een van de eersten deze unieke eilanden in het Markermeer ontdekken. 

 • Een droombruiloft op het open water

  Blog - Eine Traumhochzeit auf dem offenen Meer

  Eén groot feest op het water, dat was volgens Markus en Matthias de bruiloft van hun dromen. En dat werd het! Hun bruiloft op de Abel Tasman werd er eentje uit een sprookjesboek. Daarnaast deden ze met deze unieke bruiloft mee aan het Duitse televisie programma ‘Vier bruiloften en een droomreis’ en maakt het kersverse paar ook nog eens een grote kans om een droomreis te winnen naar Mauritius. “Wij zijn grote ‘cruise-fans’, gek op het water en het was onze droom om op een schip te trouwen” vertelt Matthias uitgelaten. Wij wilden dit zo graag dat we zelfs naar Nederland zijn uitgeweken, omdat daar overal water is en veel meer keuze. 

 • Routesuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Blog - Tripsuggestie: Ontdek Medemblik aan het IJsselmeer

  Tijdens een vaartocht over het IJsselmeer is Medemblik echt een aanrader. Het is een van de oudste stadjes aan het IJsselmeer en biedt naast een pittoresk centrum met gezellige restaurantjes en cafés, ook een aantal leuke musea. Zoals Kasteel Radboud, een burcht uit de 13e eeuw, enhetBakkerijmuseum met lekkernijen uit vervlogen tijden.Maar ookhet Nederlands Stoommuseum, waar kinderen in het interactieve stoomlabzelf kunnen ontdekken hoe stoom werkt. Genoeg afwisseling en leuke activiteiten voor jong en oud, tijdens een trip over het IJsselmeer. En het mooie is, ze liggen allemaal op steenworp afstand van de gezellige en goed beschutte haven. Wij zetten de leukste activiteiten in Medemblik voor u op een rij.

 • Zeil mee op de Klipper Avondrood en ontdek de mooiste plekjes

  Zeil mee op de Klipper Avondrood en ontdek de mooiste plekjes

  Rob is de schipper van de Klipper Avondrood. Hij heeft veel ervaring met groepen en zeilt deze zomer voor de 21ste keer. “En vervelen doet het nog steeds niet” vertelt hij ons enthousiast, als we hem vragen hoe dat is. Hij vaart al jaren op het IJsselmeer en de Wadden en weet waar hij moet zijn voor een goede zwempartij of een bijzondere avond ankeren midden in de natuur, terwijl de telefoontjes ‘uit’ gaan. ''Ik heb een ontzettend mooie baan'', legt hij enthousiast uit,'' de vrijheid is natuurlijk heerlijk. Ik duik elke ochtend om 7 uur in het water om mezelf fit te houden'', legt hij uit. Maar het meest bijzondere aan het varen met groepen vindt hij het toch wel als gasten met een brede grijns van boord stappen na een geslaagde vaartocht. “Het is zo gaaf om dit gevoel aan gasten te kunnen doorgeven!"

 • Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Ontdek de 11 mooiste fonteinen van Friesland

  Geïnspireerd op de wereldberoemde schaatstocht hebben de inwoners van Friesland een nieuwe Elfstedentocht in het leven geroepen: een tocht langs 11 van de meest bijzondere fonteinen van de verborgen parel van Nederland. Deze tocht vergt geen barre temperaturen onder nul, it giet oan, wanneer u maar wilt.

 • De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

  De Willem Barentsz vaart al tien jaar heen en weer

  In 2008 hield de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen ermee op. Daarmee was de verbinding tussen de IJsselmeerstadjes ineens verdwenen. Een groot gemis voor alle toeristen, dagjesmensen en iedereen die om wat voor reden dan ook tussen Enkhuizen en Urk heen en weer pendelde. De schipper van topzeilschoener Willem Barentsz zag een mooie kans en startte zelf een veerdienst. Deze zomer zeilt de Willem Barentsz voor de tiende keer heen en weer tussen Enkhuizen en Urk. De dagtocht is een perfect (gezins)uitje en unieke kans om een keer mee te zeilen op een authentiek zeilschip. Maar als u een enkele reis boekt kunt u de tocht ook heel goed combineren met een fietstocht, want u kunt uw fiets meenemen aan boord!

 • 25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend!

  25-jarig jubileum gevierd op de Avanti: een topweekend!

  Het eerste weekend van juni zeilde de Klipper Avanti over het IJsselmeer met de medewerkers van Home Society, een groothandel in woonaccessoires, aan boord. Zij vierden op het schip het 25-jarig jubileum van hun bedrijf. En dat beviel heel erg goed. Lekker eten, zeilen, genieten van het zonnetje, leuk gezelschap; alle ingrediënten voor een paar geslaagde dagen waren aanwezig.

 • Deze damesgroep kan niet buiten hun jaarlijkse zeilreis

  Blog -Seit über 20 Jahren zusammen auf Tour: „Immer wieder ein wunderbares Erlebnis

  Ruim twintig jaar gaat de damesgroep van de Düsseldorfse gemeentewerken al met een zeilschip van NAUPAR op pad. En deze traditie verveelt nog steeds niet! Sterker nog ze kunnen niet meer buiten de jaarlijkse zeilreis! Het water lokt elk jaar weer en zelfs na al die jaren is elke reis nog steeds een bijzondere belevenis.