• Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen collega’s

  Blog Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen col

  Bent u op zoek naar een uniek bedrijfsuitje? Wat dacht u van een imposante driemaster als locatie? Actief meehelpen met het zeilen, een adrenaline boost tijdens een RIB-tocht of lekker uitwaaien en ontspannen met uw collega’s op het achterdek. De keuze is aan u.  Tijdens de vaartocht is er voldoende ruimte voor ontspanning, inspanning en teambuilding. De schipper betrekt uw collega’s actief bij het reilen en zeilen op het schip en verbindt door middel van activiteiten mensen met elkaar. Een schip is de ideale setting om dichter tot elkaar te komen, u heeft u echt tijd voor elkaar. Alle ingrediënten voor een geslaagd bedrijfsuitje zijn aanwezig.
   
   

 • Routesuggestie: ontdek historisch Hoorn

  Blog Routesuggestie ontdek historisch Hoorn

  Pal aan het Markermeer ligt Hoorn, een plaats met een rijke historie die teruggaat tot 716. Volgens de legendes stichtte Hornus, de stiefzoon van koning Radboud, het plaatsje in West-Friesland, aan de toenmalige Zuiderzee en noemde het naar zichzelf. Hoorn is echt zo’n plaatsje waar de rijke historie van af straalt. De invloeden van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) zijn overduidelijk aanwezig. Het geeft het stadje met ruim 70.000 inwoners een bijzondere sfeer. Wanneer u de haven in vaart, merkt u het meteen.
   

 • Damesgroep Isalania verkiest al 26 jaar een schip boven een hotelvoor weekendje weg

  Blog - Damesgroep Isalania verkiest al 26 jaar een schip boven een hotelvoor weekendje weg

  Al 26 jaar huren de Soroptimisten-vrouwen van de afdeling Zwolle en Kampen ieder jaar een weekend een schip van NAUPAR. Dit jaar was dat de klipper Antoinette.De dames van club Isalania Zwolle Kampen zetten zich als Soroptimist in voor de belangen van vrouwen en kinderen over de hele wereld. Dat doen ze onder meer door ieder jaar de Female Fashion Fair te organiseren: verkoop van modieuze dameskleding in een pop-up store. De opbrengst van de Fair gaat naar een project dat de club steunt.

 • Met de Abel Tasman naar de Marker Wadden, een nieuw stukje Nederland in het Markermeer

  Blog Met de Abel Tasman naar de Marker Wadden, een nieuw stukje Nederland in het Markermeer

  Samen met Natuurmonumenten organiseerde NAUPAR een bijzonder zeilcruise naar de Marker Wadden. Dit nieuwe natuurgebied in wording ligt in het Markermeer, halverwege Lelystad en Enkhuizen. Tijdens deze bijzondere vaartocht op de driemaster Abel Tasman maakte een grote groep ‘ontdekkers’ als eerste kennis met het hoofdeiland en gaf een boswachter van Natuurmonumenten tekst en uitleg over het bijzondere project.

 • Teambuilding tijdens een gemeenschappelijke zeiltocht met collega's

  Blog Teambuilding tijdens een gemeenschappelijke zeiltocht met collega's

  “Onze directeur is een fervent zeiler en wilde ons ook eens kennis laten maken met het zeilen, vertelt Irina Heer, als we haar vragen hoe dit bijzondere bedrijfsuitje tot stand gekomen is. En zo snoven de collega’s van het ingenieursbureau B-I-B uit Bonn niet alleen frisse wind op, maar maakten ze ook nog eens kennis met de basis van het zeilen tijdens een gezamenlijk weekendje weg op het IJsselmeer. Voor de meesten was het de eerste keer aan boord van een zeilschip.

 • Reistip: Batavialand, een van de watericonen langs het Markermeer

  Blog Reistip: Batavialand, een van de watericonen langs het Markermeer

  Bij de naam Batavia in combinatie met Lelystad denkt u wellicht als eerste aan het winkelwalhalla Bataviastad, maar op een steenworp afstand ervan ligt daar Batavialand. Deze prachtige plek in Nederlands jongste provincie neemt u mee op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. U leert over de prehistorie in Flevoland tot aan de waterbeheersing van de toekomst. Het is de plek om intensief te ervaren waar de Nederlanders wereldwijd om bekend staan, hun relatie met het water. Batavialand biedt een rijk aanbod aan activiteiten; u kunt het museum, het Cornelis Lelycentrum en de werf bezoeken.
   
   

 • Dweilorkest viert tienjarig jubileum op schip van NAUPAR

  Blog Dweilorkest viert tienjarig jubileum op schip van NAUPAR

  Het Helmondse dweilorkest Navenant vierde haar tienjarige jubileum in stijl, op de topzeilschoener Grietje. Het hele orkest scheepte in de haven van Enkhuizen vrolijk in. Zonder hun instrumenten, dat wel: ‘we kwamen met de trein, dus al onze instrumenten meenemen was wat te veel van het goede, maar we hadden wel een keyboard mee. Konden we toch nog muziek maken!’ Want een weekendje weg of niet, bij een dweilorkest hoort toch muziek.

 • Routesuggestie: Terschelling, altijd een goede keuze

  Denk voor een echte eilandervaring eens aan het prachtige Terschelling. Vanuit het goed bereikbare Harlingen vaart u het Nederlandse Waddeneiland met zo’n 40 kilometer strand tegemoet. Wat voor weer u ook treft: vakantiegevoel is op dit eiland gegarandeerd. Of u nu voor een weekend, midweek of zelfs meerdere weken gaat, met het gezin, familie en/ of vrienden, er is altijd en voor iedereen genoeg te doen.

 • Romantisch trouwen op een van de grootste driemasters van Nederland

  Romantisch trouwen op een van de grootste driemasters van Nederland

  Verliefd en inmiddels ook verloofd, oftewel hoog tijd voor de voorbereidingen van de grote dag van jullie leven. Deze bijzondere dag verdient een evenzo unieke trouwlocatie. Wat dacht u van trouwen midden op het water? Op de schepen van NAUPAR kunt u elkaar onder volle zeilen officieel het ja-woord geven. Niet zulke zeebenen? U hoeft niet uit te varen om toch de nautische sfeer tot in detail te beleven. Beleef uw trouwceremonie en -feest in een van de zestien havens, zonder uit te varen en bespaar met dank aan de stilligkorting.

 • Zwitserse studenten op architectuur-reis door Nederland

  Zwitserse studenten op architectuur-reis door Nederland

  Dat de schepen van NAUPAR voor de meest uiteenlopende doeleinden verhuurd worden, bleek een paar weken geleden maar weer: een aantal Zwitserse studenten scheepten, samen met hun docenten, in op het ‘t Wapen fan Fryslân. Het schip was hun onderkomen én vervoersmiddel, tijdens de studiereis die langs een aantal architectonische Nederlandse hoogstandjes ging.