• Marker Wadden expeditie: Net als moerasandijvie pionieren we op de nieuwe eilanden

  Blog Marker Wadden Expeditie moerasandijvie
  In het Markermeer ligt een bijzondere groep eilanden: De Marker Wadden. Gebouwd door mensenhanden en zo groot als de binnenstad van Amsterdam. In het begin lagen er alleen hopen zand. Inmiddels liggen er twee wandelpaden waarlangs een strand, vogelhutten en een uitkijktoren zijn gebouwd. Daarnaast neemt de natuur de eilanden langzaam over. Moerasandijvie is een van de 127 pioniersplanten die op deze nieuwe eilandenarchipel groeit. Waarschijnlijk overgewaaid vanuit de Oostvaardersplassen. Dat en meer ontdekten we tijdens de expeditie met de Abel Tasman naar de Marker Wadden. Het bleek een bijzondere ontdekkingsreis!
 • Klantverhaal: Sambaband Almondegas zeilt met de Boekanier naar Fjoertoer op Terschelling

  Blog Sambaband Almondegas
  Twintig vrienden, die elkaar al jaren kennen, samen op de klipper Boekanier op weg naar Terschelling. Dat staat natuurlijk garant voor een hoop plezier. Zeker als die twintig mannen samen sambaband Almondegas vormen, die voor ritmische, zonnige Braziliaanse muziek zorgt op de meest uiteenlopende events. Dit keer ging de reis dus naar Terschelling, waar de band de deelnemers van de Fjoertoer bij de finish verraste met hun opzwepende slagwerk. Het was een swingend en feestelijk onthaal, dat de vermoeide wandelaars zeker konden gebruiken.
 • Zeilen met schipper Sander en de Medusa: uitdagend en dynamisch

  Blog Skipper Sander von der Medusa

  Zoals wel meer schippers in de vloot is ook Sander Hospers, schipper van de Medusa, toevallig in het vak gerold. Hij deed de lerarenopleiding werktuigbouwkunde, maar daarin vond hij te weinig uitdaging en dynamiek. En dus gooide hij het roer om: hij hing een briefje op het prikbord bij (toen nog) rederij Hanzestad in Kampen, om zichzelf als matroos aan te bieden.Het bleek een gouden greep te zijn. Sander voer ruim drie jaar als maat op verschillende schepen. Eerst alleen vanuit Kampen, later vanuit Zwartsluis en uiteindelijk nog twee seizoenen vanuit Zoutkamp. Daar vandaan voeren ze langs de hele Noord-Duitse Waddenkust, tot aan Polen. 
   

 • 5 tips voor het maken van de beste zonsopgang foto’s

  sunrise pic blog

  Zodra de zon boven de horizon uitkomt begint er een kleurenspel in de lucht. Een prachtig gezicht, maar ook een magisch moment om vast te leggen op een van onze schepen. Natuurlijk is de zonsopgang ook te vinden in een van de vele pittoreske havens rond het IJsselmeer. Lees hier een aantal tips om het perfecte zonsopgangsplaatje te maken.

 • 5 Instagrammable plekken in Amsterdam

  Blog Instagramable Amsterdam

  Pittoreske grachten, een hippe culturele scene, verschillende leuke musea, bars, rooftops, restaurants. Amsterdam is zo fotogeniek. En het leuke is dat alles gemakkelijk te voet te bereiken is. Wij zetten de 5 beste "#instagrammable" fotoplekken in Amsterdam voor u op een rij. Wedden dat het een leuke dag wordt?

 • Tripsuggestie: Ontdek Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

  Blog Routesuggestie Lelystad

  Zodra u Lelystad nadert wordt u begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens uw vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

 • Tophost Jan Willem: ‘Kruip in de huid van je gasten.’

  Tophost Jan Willem

  Sinds januari 2017 is de goed onderhouden klipper Eenhoorn eigendom van schipper Jan Willem Zandstra. En hoewel hij dus nog maar (relatief) kort schipper op zijn eigen schip is, heeft hij toch al de Tophost 2018-titel binnengehaald. Wat doet deze schipper zo goed, dat zijn gasten het verblijf aan boord van de Eenhoorn zo hoog waarderen?

 • Maak kennis met Henri van Dijk, schipper van de Pouwel Jonas

  Henri van Dijk, schipper van de Pouwel Jonas

  Al gelijk aan het begin van ons gesprek blijkt schipper Henri een betrokken ondernemer te zijn, die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft staan. Voordat we toekomen aan zijn schip, hebben we het eerst uitgebreid over zijn visie op ondernemerschap en milieu.

 • Must Visits Amsterdam

  Must Visits in Amsterdam

  Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een van de mooiste steden van Europa. Een bijzondere stad, waar alles praktisch op loopafstand ligt. Met kleine huisjes die lijken op peperkoekhuizen, fietsers waar je ook kijkt, kanalen, coffeeshops en een veelheid aan musea en andere bezienswaardigheden. Maar wat moet u zien als u aanlegt in Amsterdam met ons NAUPAR schip? Wij zetten de  Top 5 Must Visits voor uw verblijf in Amsterdam op een rij

 • Even voorstellen: Willi, schipper van Sudwester en Tophost van 2018

  Willi, Skipper der Sudwester und Tophost des Jahres 2018

  Zoals veel schippers heeft ook Willi ‘altijd gezeild’. Als jongetje woonde hij bij het water en zeilen is hem met de paplepel ingegoten. Het was dan ook zijn droom om ooit, als hij groot was, te gaan varen op de grote vaart. Maar omstandigheden veranderen en uiteindelijk werd het niet de grote vaart, maar een studie Small Business & Retail Management in Leeuwarden.