• Bedrijfsuitje I Varen op een traditionele driemaster

  Bedrijfsuitje traditioneel zeilschip
  Mag jij het jaarlijkse bedrijfsuitje organiseren? Leuk! Maar waar gaan jullie heen en wat gaan jullie doen? Niet iedereen houd van spannende activiteiten of wil een hele dag met zijn collega’s op stap. Dilemma’s en vragen die oppoppen als je aan de organisatie begint. Wij helpen je graag bij de organisatie. De ingrediënten voor een onvergetelijk bedrijfsuitje op een schip zijn: gezellig samen zijn, ontspanning en voor de liefhebbers ook een beetje inspanning en avontuur. En dat allemaal terwijl je wordt getrakteerd op lekker eten & drinken met unieke vergezichten. Wedden dat iedereen na afloop enthousiast is?
 • Tip van NAUPAR I De voordelen van zeilen in het voorjaar

  Voordelen zeilen in het voorjaar
  Heerlijk! De zon en blauwe voorjaarslucht laten zich steeds vaker zien en het is elke dag een beetje langer licht. De eerste lammetjes worden geboren en zijn te volgen op een webcam in Texel. En het duurt niet lang meer tot we ook de tulpenvelden kunnen bewonderen. Altijd als de lente in aantocht is, begint het bij ons te kriebelen. Het klusseizoen zit er op en de schepen zijn klaar voor het nieuwe vaarseizoen. Wist je dat het voorjaar de ideale tijd is voor een mini-break op een schip? We vertellen je hieronder graag waarom.
 • Routesuggestie I Lekker uitwaaien op Texel, Vlieland en Terschelling

  Uitwaaien en genieten op de Waddenzee
  Op zoek naar een leuke bestemming in eigen land waar je de drukte kunt vermijden? Zet koers naar een van de Waddeneilanden of hop van eiland naar eiland en zoekt de rust en ruimte op. De Waddeneilanden zijn verassend mooi, lekker dichtbij en bieden voldoende ruimte om te voet of fiets ongestoord te genieten van het weidse en gevarieerde landschap. Als je langer op een eiland blijft liggen en de zeiltocht afwisselt met bijvoorbeeld een dagje fietsen of wandelen merk je al snel hoe verschillend de eilanden van elkaar zijn. 
 • Deze vuurtorens in Nederland kun je beklimmen

  Vuurtorens in Nederland die je kunt beklimmen
  Weleens een vuurtoren beklommen? In Nederland hebben we meer dan 50 vuurtorens, waarvan er nog 30 actief zijn. Zo staat de oudste vuurtoren op Terschelling, de langste is -hoe kan het ook anders- de Lange Jan bij Den Helder en de kleinste vuurtoren staat op de hoogste duin van Vlieland. Vroeger speelde vuurtorens een belangrijke rol voor de scheepvaart. Door de moderne communicatiemiddelen zijn de meeste nu overbodig. Gelukkig hebben ze de prachtige historische bouwwerken laten staan en is het licht bij de meeste nog actief. Wij hebben uitgezocht welke je ook kunt bezoeken tijdens een vaartocht op de Waddenzee of het IJsselmeer. Benieuwd welke dat zijn?
 • De meest gelezen blogs van het afgelopen jaar

  Best gelezen blogs afgelopen jaar

  Op zoek naar inspiratie voor een leuk uitje voor volgend jaar? Kom alvast in de stemming met de meest gelezen blogs van het afgelopen jaar. We hadden een heerlijk vaarseizoen, met mooie verhalen van gasten en de Soeverein die compleet gerenoveerd werd. Ook komend jaar beloofd een mooi vaarseizoen te worden, met de lancering van de Plasticsoep Expeditie, een nieuw arrangement voor bedrijven en scholen en natuurlijk SAIL Den Helder waar ook de start van de Tall Ships Race plaats vindt. Een prachtig nautisch spektakel met windjammers en opleidingsschepen van over de hele wereld. Wij hebben er zin in. Wat staat er op jouw bucketlist voor het komende vaarseizoen?

 • Uit de kombuis I Eten & drinken rond het IJsselmeer I Hoornse Broeder

  Hoorn is niet alleen een mooie bestemming, maar ze hebben er ook een heerlijke specialiteit: Hoornse Broeder. Deze West-Friese lekkernij is een rijke variant op de bekende krentenmik uit Enkhuizen, met een verrukkelijke toevoeging van kaneel, bruine suiker en romige roomboter in het hart van het brood. Je kunt de Hoornse Broeder natuurlijk overal kopen in Hoorn, maar hoe leuk is het om deze aan boord van het schip te maken? Verras jij je gezelschap met een zelfgebakken Hoornse Broeder tijdens een gezellige zeiltocht naar deze sfeervolle havenstad aan het Markermeer?

 • Verhoog de teamspirit en verminder stress met een bedrijfsuitje op een traditioneel zeilschip

  Bedrijfsuitje stress verminderen en teamspirit verhogen

  Het organiseren van een bedrijfsuitje kan een uitdaging zijn, vooral als het doel is om de stress onder werknemers te verminderen en een betere werksituatie op kantoor te creëren. Een zeiltocht op een traditioneel zeilschip kan echter de perfecte oplossing zijn. In dit artikel benoemen we vijf redenen waarom deze avontuurlijke activiteit werknemers inspireert, ontspant en hen dichter bij elkaar brengt.

 • NAUPAR legt uit: Wat is een Tallship

  NAUPAR legt uit Wat is een Tallship
  Tijdens SAIL 2025 zijn ze weer te bewonderen: de Tallships. Enorme zeereuzen die hun oorsprong vinden in het tijdperk van ontdekkingsreizen en handel op zee. Van oudsher werden ze gebruikt voor langeafstandsvaart, maar tegenwoordig zijn het vooral opleidingsschepen en zijn ze te zien tijdens nautische events en natuurlijk de Tallships race. Maar wat is nou eigenlijk een Tallship en waaraan kun je ze herkennen. NAUPAR legt het uit.
 • Een gastenboek mag tijdens jullie bruiloft op het water niet ontbreken

  Een nautisch gastenboek mag tijdens de bruiloft niet ontbreken
  Een onvergetelijk gastenboek mag absoluut niet ontbreken op jullie bruiloft op het water. Maar hoe kun je dit bijzondere moment van schrijven nog specialer maken en er misschien zelfs een nautische draai aangeven? In deze blog delen we enkele suggesties die een extra touch geven aan jullie gastenboek en gemakkelijk uitvoerbaar zijn op een schip.