• Huwelijkstradities op een zeilschip

  marker-bruidschoenen-700X300

  Versierde klompen als huwelijksaanzoek, de bruid over de drempel dragen of een cent in de linkerschoen. Bent u op zoek naar een unieke of leuke traditie voor uw bruiloft? Wij zetten er een paar voor u op een rij.

 • NAUPAR maakt de winnaars Tophost 2018 bekend

  Tophost-2018-700X300

  NAUPAR heeft de Tophost 2018 voor de meest gastvrije schippers in de charterbranche bekend gemaakt. Hoewel het kwaliteitsniveau van alle schippers binnen NAUPAR erg hoog ligt, scoorden uiteindelijk de schippers van de traditionele schepen Ambiance, Allure, Eenhoorn, Res Nova, Sudwester en Summertime nét iets hoger dan de rest. 

 • Hoe maakt u de perfecte zonsondergangsfoto op een schip

  Sunset-Wadden-Linde

  Vindt u de zonsondergang ook het meest magische moment van de dag en wilt u deze ook graag vastleggen op de gevoelige plaat? Wij krijgen niet genoeg van foto’s met zonsondergangen gemaakt tijdens een sunset cruiseop een van onze zeilschepen. Maar er ontstaan niet alleen mooie foto’s op een schip.

 • Met driemast schoener Grietje op zeilkamp

  Blog-Rietlanden-op-Grietje-01-700X300

  In juni vond het jaarlijkse zeilkamp van de Rietlanden uit Lelystad plaats. 25 tweedejaarsleerlingen gingen, samen met twee begeleiders, in Bataviastad aan boord van de Grietje. Om even de stress en drukte van het afgelopen schooljaar achter zich te laten.

 • 36 stoere brandweermannen op zeiltocht met de Summertime

  brandweermannen-summertime-700X300

  De vrijwillige brandweer van gemeente Monsterland besloot hun tweejaarlijkse uitstapje óp het water door te brengen, in plaats van het als blusmiddel te gebruiken. Met 36 mannen, variërend in leeftijd van eind twintig tot zeventig plus, scheepten ze op een zonnige vrijdag in september in op de Summertime. Uiteraard wel pas nadat ze voor adequate vervanging op de kazerne hadden gezorgd, want veiligheid en verantwoordelijkheid staat bij deze hulpverleners voorop.

 • Welke activiteiten zijn mogelijk op een bruiloft bij NAUPAR?

  cocktail-700x300-Blog

  De activiteiten en mogelijkheden die u kunt plannen voor uw huwelijksceremonie en -feest in de avond zijn eindeloos. Hoeveel u wilt plannen op de dag zelf is geheel aan u. Of u nu een traditionele of moderne trouwerij wilt, onze schepen bieden voldoende ruimtevoor alle thema’s.

 • Routesuggestie: Stavoren, de oudste Elfstedenstad van Friesland

  Stavoren-700X300

  Het is de oudste stad van Friesland en wordt door het IJsselmeer aan drie kanten omsloten door water: Stavoren De stad heeft een rijke en intrigerende geschiedenis en is tegenwoordig vooral een mooi authentiek stadje met een fijne haven, lekkere restaurantjes, cafés en een gezellige winkelstraat. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor u op een rij.