• 36 stoere brandweermannen op zeiltocht met de Summertime

  brandweermannen-summertime-700X300

  De vrijwillige brandweer van gemeente Monsterland besloot hun tweejaarlijkse uitstapje óp het water door te brengen, in plaats van het als blusmiddel te gebruiken. Met 36 mannen, variërend in leeftijd van eind twintig tot zeventig plus, scheepten ze op een zonnige vrijdag in september in op de Summertime. Uiteraard wel pas nadat ze voor adequate vervanging op de kazerne hadden gezorgd, want veiligheid en verantwoordelijkheid staat bij deze hulpverleners voorop.

 • Welke activiteiten zijn mogelijk op een bruiloft bij NAUPAR?

  cocktail-700x300-Blog

  De activiteiten en mogelijkheden die u kunt plannen voor uw huwelijksceremonie en -feest in de avond zijn eindeloos. Hoeveel u wilt plannen op de dag zelf is geheel aan u. Of u nu een traditionele of moderne trouwerij wilt, onze schepen bieden voldoende ruimtevoor alle thema’s.

 • Routesuggestie: Stavoren, de oudste Elfstedenstad van Friesland

  Stavoren-700X300

  Het is de oudste stad van Friesland en wordt door het IJsselmeer aan drie kanten omsloten door water: Stavoren De stad heeft een rijke en intrigerende geschiedenis en is tegenwoordig vooral een mooi authentiek stadje met een fijne haven, lekkere restaurantjes, cafés en een gezellige winkelstraat. We zetten de leukste bezienswaardigheden voor u op een rij.

 • Naar de Marker Wadden dankzij winactie HISWA Welkom op het Water

  MW-Kroon-0309-01-700X300

  Een dagje op het water staat garant voor plezier. En dat plezier willen we bij NAUPAR graag delen. Daarom deden we mee aan de Welkom op het Water winactie van de HISWA, waarbij een jong gezin een dagje op het water bij ons kon winnen. De familie Kroon won deze actie en ging met de Abel Tasman een dagje op Expeditie naar de Marker Wadden in het Markermeer.

 • Een persoonlijk thema maakt uw bruiloft nog leuker

  STM-stel-Titanic-700X300

  Heeft u plannen om in het huwelijksbootje te stappen? Gefeliciteerd! Dan kan de voorpret nu beginnen: het plannen van de mooiste dag van uw leven. Laat u niet afschrikken door een lange to-do-list. Plannen is net als lopen naar het altaar, het gaat stap voor stap. Een tip willen we u alvast meegeven voor de invulling van deze bijzondere dag. Kies een bruiloftsthema. Het is leuk, inspireert, maakt van uw dag een geheel en het geeft uw huwelijksdag een persoonlijke touch.

 • Girls scoutgroep beleeft een ontspannen week aan boord van de tjalk Zorg met Vlijt

  Zorg-met-Vlijt-Pfadfinderinnen

  Al zesentwintig jaar vaart de Duitse Girls scoutgroep St. Georg uit het bisdom Trier met de schepen van NAUPAR. Natuurlijk hangt het van de groepsgrootte af met welk schip ze varen. Maar als het even kan, stappen ze het liefste aan boord bij schipper Jonas van de Zorg met Vlijt. Ze gaan al heel wat jaren terug en kennen de schipper nog van de tijd dat hij als maat mee voer op de Tjalk.

 • Eén vuurtoren, twee steden

  Vuurtoren-Terschelling-700x300

  Het is moeilijk te geloven, maar Kampen en Terschelling hebben meer overeenkomsten dan alleen de Nederlandse vlag. Al 695 jaar geleden was er een sterke band tussen de oude Hanzestad en het op een na grootste bewoonde eiland van Nederland. De oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris op West-Terschelling, is daar nog steeds het bewijs van.

 • Barkentijn Summertime – een zeilend pretpark voor jeugdgroepen

  Barkentine-Summertime

  Als er drieëndertig jongeren en zeven begeleiders met de fiets klaar staan voor de Laurentiuskerk in Haltern aan zee, kan het maar een ding betekenen: ze gaan op zeilkamp. Sinds 1996 fietst er elk jaar wel een jeugdgroep, uit het stadje tussen Munster en Essen, naar Lelystad. Met maar liefst 192 kilometer in de benen, gaan ze daarna een week zeilen met de hele groep. Zelfs voor de begeleiders is het een vertrouwd nummer. Zij hebben allemaal wel een keer meegevaren in hun jeugd. Maar niet alles is bekend terrein, elke vaartocht is verschillend.