• Deze damesgroep kan niet buiten hun jaarlijkse zeilreis

  Blog -Seit über 20 Jahren zusammen auf Tour: „Immer wieder ein wunderbares Erlebnis

  Ruim twintig jaar gaat de damesgroep van de Düsseldorfse gemeentewerken al met een zeilschip van NAUPAR op pad. En deze traditie verveelt nog steeds niet! Sterker nog ze kunnen niet meer buiten de jaarlijkse zeilreis! Het water lokt elk jaar weer en zelfs na al die jaren is elke reis nog steeds een bijzondere belevenis.

 • Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Blog - Vijf leuke bestemmingen aan het Markermeer

  Het Markermeer is een van de vele prachtige vaargebieden die Nederland rijk is. Het Markermeer wordt pas sinds 1975 zo genoemd. Daarvoor was het bekend als het zuidwestelijke deel van het IJsselmeer. Door de aanleg van de Houtribdijk, die Enkhuizen met Lelystad verbindt, ontstond een afgesloten meer van zo’n 700 km2: het Markermeer. Het Markermeer krijgt sinds de ontwikkeling van de Marker Wadden steeds meer bekendheid. Voor de schepen van NAUPAR is het al sinds het begin een aantrekkelijk vaargebied. U kunt er niet alleen heerlijk zeilen maar ook hele leuke bestemmingen direct aan het water bezoeken. Welke? Daarover vertellen wij u graag in deze blog.

 • Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

  Blog - Unsere 5 Lieblingsstrände am IJsselmeer

  Denk aan een strandvakantie en het gros van de mensen dwaalt af naar verre landen. Blijven we in Europa dan komen de Franse Rivièra, de Spaanse kust en het prachtige Ibiza als de meest voor de hand liggende opties voorbij. Maar wat dacht u van onze eigen stranden? Wij worden helemaal enthousiast van de vele leuke strandjes op loopafstand van de ligplaatsen die u kunt aandoen tijdens uw zeilvakantie met NAUPAR. U treft onze vijf favorieten in Stavoren, Lemmer, Urk, Andijk en op het Vogeleiland bij De Kreupel.

 • Verrassing geslaagd: een vrijgezellenfeest via een omweg

  Blog - Überraschung gelungen: Junggesellentour auf Umwegen

  Nadat hij door zijn broer gebombardeerd werd als ‘best man’, heeft Roman Schroder er lang over nagedacht hoe hij het perfecte vrijgezellenfeest voor zijn Duitse broer kon organiseren. “Ik heb eerst veel ideeën verzameld”, verteld Roman enthousiast, “maar uiteindelijk kwam de bruid met het winnende idee: een vaartocht op het IJsselmeer in Holland.”  Om de bruidegom op het verkeerde been te zetten, bedacht hij een afleidingsmanoeuvre waarmee de verrassing nog groter zou worden en de bruidegom deze in de verste verte niet zou zien aankomen. 

 • Friesland: de verborgen parel van Europa

  Blog - Friesland: de verborgen parel van Europa

  Het verbaast ons niets dat Lonely Planet Friesland heeft verkozen tot nummer drie van de tien ‘Best in Europe’ plekken van 2018. Nog nooit eerder eindigde een Nederlandse bestemming zo hoog op deze toonaangevende lijst. Al jaren behoort Friesland tot de favoriete vaargebieden van onze gezelschappen. Via het IJsselmeer meren de schepen van NAUPAR moeiteloos aan bij typisch Friese plaatsen als Harlingen, Workum, Stavoren of het idyllische Hindeloopen. U kunt ook de Friese Meren op, waarbij Sloten, Sneek en een bezoek aan de Culturele Hoofdstad Leeuwarden binnen handbereik liggen. Tijdens een meerdaagse vaartocht kunt u varen over het IJsselmeer, de Friese Meren en een bezoek aan de Wadden met elkaar combineren. Wij denken graag met u mee over de meest passende reis voor u en uw gezelschap. Hieronder alvast wat tips en ideeën.

 • Even voorstellen: Joop en zijn klipper de Boekanier

  Blog - Auf der Boekanier gibt es immer was zu erleben

  Joop is de trotse eigenaar van de Boekanier. Met zijn 33 meter lange klipper, doet hij er alles aan om het zijn gasten naar de zin te maken. Hij is ooit begonnen met zestien kwadraadjes en heeft inmiddels jarenlange ervaring als schipper, in binnen- en buitenland. De thuishaven van de Boekanier is Makkum. Vandaar uit varen ze zo naar het IJsselmeer of de Waddenzee, het favoriete vaargebied van Joop. Waarom? Lees vooral verder.

 • Bijzonder Arrangement: Beleef een onvergetelijk weekend op Texel

  Blog - Besonderes Arrangement: erleben Sie ein unvergessliches Wochenende auf Texel

  Op zoek naar dat vakantiegevoel, er even helemaal tussenuit, weg uit de dagelijkse sleur, met familie en/of vrienden, maar is de zomervakantie nog te ver weg? Dat gevoel van lekker willen uitwaaien kennen wij maar al te goed. Het inspireerde ons team om een heerlijk weekendje weg naar Texel samen te stellen. En dat voor slechts 125,- euro p.p.! In deze blogpost leest u meer over wat Texel zo leuk maakt en sluiten we af met onze eigen vijf favorieten van dit prachtige Waddeneiland.

 • Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem

  Blog - Magische momenten bij een kampvuur op de zeebodem

  Al zesentwintig jaar gaat de reisgroep Tee & Ambiente uit Duitsland tijdens het Pinksterweekend met elkaar op stap. Maar zo bijzonder als deze keer hebben ze het nog niet eerder meegemaakt. Dit jaar kwam alles samen tijdens de vaartocht op de Tsjerk Hiddens naar de Waddenzee. Met als absolute hoogtepunt het droogvallen van het schip op de zeebodem.

 • Tripsuggestie: Vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen

  Blog - Ausflugsvorschlag: 5 tolle Museen für Kinder, die Sie mit dem Schiff erreichen können

  Vertier en educatie in een, dat klinkt als een ideale dag uit met de kinderen. Helemaal als u dat kunt combineren met een zeiltocht over het IJsselmeer, Markermeer en/ of de Wadden. In deze blog delen wij informatie over vijf leuke musea voor kinderen, waar u met de boot kunt komen. Bij de selectie ervan stond beleving bovenaan ons lijstje. Uiteraard zijn deze plaatsen te bezoeken tijdens een vaartocht of weekendje weg met NAUPAR.

 • Even voorstellen: Luca Spano, de schipper van de Hester

  Voorstellen Luca Spano, de schipper van de Hester

  Als jochie van zeven stond hij achter het roer van de viermast Barkentijn Summertime. Hij had de avond van zijn leven. Nu, dertien jaar later, is hij eigenaar en schipper van de veertig meter lange Klipper Hester en de jongste chartervaartschipper van Nederland. Wij zijn trots op deze jonge ondernemer, met zijn aanstekelijke passie voor zeilen, die hij op een leuke manier weet over te brengen op een groep. Daarnaast bouwt hij tijdens zijn tochten altijd voldoende ruimte in voor fun. Hij probeert zoveel mogelijk varen en spelen te combineren, zodat elke tocht een onvergetelijke ervaring wordt voor onze gasten.