• Tips voor organiseren uitje met familie of groep vrienden op een schip

  Tips voor organiseren uitje met de familie of groep vrienden
  Ben jij de gelukkige die een uitje met de familie of een groep vrienden mag organiseren? Dan kun je vast wel wat hulp gebruiken. Met deze handige tips en apps organiseer je in een handomdraai een leuke dagtocht met de familie, een weekendje weg met opa en oma en de kleinkinderen of een zwerftocht over het IJsselmeer en de Waddenzee met een groep vrienden. Dus prik samen een datum en laat de voorpret maar beginnen.
 • Nieuws I Vanaf 1 juli is de zeilende loungeclub te boeken via NAUPAR I Soeverein

  Soeverein zeilende loungeclub
  Vanaf 1 juli gaat de volledig gerenoveerde Soeverein weer in de vaart. De nieuwe eigenaar van de Soeverein wilde voorkomen dat niet alleen het bijzondere schip, maar ook de traditie om met een groep op een traditioneel zeilschip Nederland te ontdekken uit het beeld verdwijnt. Corona was een zware tijd voor de Hollandse zeilvloot, maar als iets ons deze tijd heeft geleerd, is dat de behoefte om samen te zijn op een duurzame manier alleen maar is toegenomen. “Hoe mooi is het dan dat je dit kunt doen op een schip in een uitermate relaxte setting”, vertelt Pouwel Slurink, directeur van NAUPAR.
 • Event organiseren I Met deze 6 tips wordt het een succesvol event op een traditioneel zeilschip

  6 Tipps, wie Sie ein erfolgreiches Event organisieren

  Een event organiseren is een hoop werk en een aantal factoren kunnen het event maken of breken. Wij hebben ruime ervaring in het organiseren van events op onze schepen en denken graag met jullie mee om er een succes van te maken. Daarnaast kunnen we jullie een aantal praktische ‘regeldingen’ uit handen nemen. In deze blog zetten we zes tips op een rij gezet, die jullie helpen bij het organiseren van een succesvol event.

 • Marker Wadden Expeditie I 6 tips voor een expeditie met kinderen

  marker wadden expeditie met kinderen
  Tijdens de expeditie naar de Marker Wadden is er van alles te beleven op een traditioneel schip van NAUPAR. Zo kunnen kinderen meehelpen met het hijsen van de zeilen, legt de matroos van alles uit over het schip en kan de schipper altijd wel een extra handje gebruiken bij het stuurwiel. “Maar is er ook genoeg te doen voor kinderen op de Marker Wadden?” krijgen we vaak als vraag. Ja hoor, ook op het eiland zijn hele leuke dingen te beleven met kinderen. Lees onze zes tips voor een bezoek aan de Marker Wadden met kinderen.
 • Bachelorette Party I 6 ideeën voor een vrijgezellenfeest met je vriendinnen

  Vrijgezellenfeest
  Zijn jullie verloofd of gaat je beste vriendin, zus of tante trouwen en wil je haar verrassen met een origineel vrijgezellenfeest? Zoek niet verder. Een vrijgezellenfeest op een traditioneel zeilschip is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar is waarschijnlijk wel een van de leukste locaties om samen een feestje te vieren. Naast gezellig samen zeilen, borrelen en eten, hebben jullie het hele schip voor jezelf en kunnen jullie wel een heel speciaal feestje aan boord organiseren voor de bride to be. Dus trommel de meidengroep op, prik een datum en plan de meest memorabele vrijgezellenparty met ideeën uit deze blog.
 • Tripsuggestie I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden

  Tripsuggestie I 5 bestemmingen buiten de gebaande paden
  Even behoefte om lekker uit te waaien? Een beetje quality-time, maar jullie willen liever niet te ver reizen en eens wat anders? Ga de natuur in. Met een schip zeil je naar de meest bijzondere en afgelegen plekjes rond het IJsselmeer en de Friese meren. Of je gaat lekker uitwaaien, fietsen en wandelen op een van de Waddeneilanden. Lekker dichtbij, niet te druk en je krijgt nog voldoende vitamine-D ook. Wij zetten de vijf leukste tips voor een weekendje weg of (korte) vakantie in Nederland op een rij.
 • Marker Wadden I Dit kun je er allemaal doen I Bekijk de video

  activiteiten Marker Wadden

  Niet ver van Lelystad liggen de Marker Wadden. Een bijzonder natuurgebied met zeven verschillende eilanden, die nog niet zo lang geleden met slib, zand en klei uit het Markermeer zijn aangelegd. Het is bijzonder om te zien hoe snel de natuur zich ontwikkelt op deze eilanden. Elke keer als we op expeditie gaan naar het hoofdeiland ontdekken we iets nieuws. Een bijzondere vogel die is neergestreken. Een nieuw pioniersplantje. Een vlinderroute. En wist je dat je op het eiland met mooi weer ook heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen? Bekijk onze video of lees meer over de verschillende activiteiten op de Marker Wadden.

 • Zo veel keuze, hoe kies ik het juiste schip?

  Welk schip moet ik kiezen
  Wil je een op stap met vrienden, familie of collega’s, maar heb je geen idee voor welk schip je moet kiezen? Met deze vijf stappen heb je geen last van keuzestress en wordt het alleen maar makkelijker om het juiste schip voor je weekendje weg, familie- of vriendenuitje of jubileum te vinden.
 • Tripsuggestie I De 4 leukste weekendjes weg in Nederland

  4 leukste weekendjes weg

  Nederland is een dichtbevolkt landje en soms heb je gewoon de behoefte om je op te laden. Even weg van de drukte en lekker uitwaaien tijdens een weekendje weg. Met een comfortabel traditioneel schip zeil je in een weekend al naar een afgelegen plek midden in de natuur, de Waddeneilanden, Taka Tuka eiland of een gezellige havenstad. Wij zetten alvast de leukste weekendjes weg op een rij.

 • Tripsuggestie I Slow travel met een schip I De voordelen

  Voordelen van slow travel met een schip
  Stap deze keer niet op het vliegtuig naar een verre bestemming, maar doe het dit jaar eens anders. Kies voor een bestemming dichtbij, verklein je footprint en ga voor een mooi avontuur om de hoek. Niets zo relaxed als je laten voortstuwen door de wind, terwijl je je longen vol zuigt met frisse lucht en geniet van het weidse uitzicht over het water, de kabbelde golven en het ruisen van de wind. Natuurvriendelijk, én als je er voor kiest om lekker uit te waaien in Nederland, ondersteun je ook nog eens de lokale ondernemers en de bruine vloot. Die kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Lees in deze blog nog meer voordelen van slow travel met een schip.