• Familieweekend I Een schip is de ideale groepsaccommodatie

  Een schip is de ideale groepsaccommodatie voor een familieweekend

  Ook zo'n zin in een weekendje weg met de familie? Een schip is de ideale accommodatie voor grote groepen. Waarom? Het is afwisselend, je hebt alle tijd voor elkaar, er is voor iedereen wel wat leuks te doen aan boord en je hoeft maar een keer je tas uit te pakken. Hoe handig is dat? Maar hoe kun je nu de andere familieleden overtuigen dat je deze keer het familie uitstapje op een schip wilt houden? Wij geven je vijf redenen waarmee je andere kunt overtuigen. Wedden dat het je lukt en dat het een onvergetelijk weekend wordt!

 • Waddenzee I Droogvallen op het wad met jeugdgroep hoe gaat dat?

  Droogvallen met een schip wat is dat?

  Tussen de Waddeneilanden en het vasteland van Noord-Nederland ligt de Waddenzee. Een uniek vaargebied met getijdewater dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Een van de leukste activiteiten en hoogtepunten van menig vaartocht met jongeren op het Wad is ‘droogvallen’. Ken je deze term al? We leggen je graag uit hoe het werkt.

 • Jeugduitje op een zeilschip I Met deze leuke activiteiten maak je er een afwisselend en uniek uitje van

  Activiteiten aan boord voor scholen en jeugdgroepen
  Of je nu een uitje voor een brugklaskamp, een schoolkamp, werkweek of een vakantie voor een groep jongeren wilt organiseren, zeilen op een traditioneel zeilschip is voor alle groepen een uniek én afwisselend uitje. De meeste jongeren hebben geen of weinig zeilervaring en zeker niet op zo’n groot, authentiek zeilschip. Dus dat is alvast een nieuwe ervaring voor ze. Bovendien is er altijd wel iets leuks te doen als er even niet meegeholpen hoeft te worden bij het zeilen. Met deze activiteiten creëren jullie een leuk afwisselend programma aan boord, waarbij jongeren genieten, ontspannen en tussendoor ook nog heel veel leren. Leuk toch?
 • Dagindeling I Hoe ziet een dag aan boord van een schip er uit met een groep jongeren

  Dagindeling aan boord van een schip jongerengroep
  Benieuwd hoe een dag aan boord van een zeilschip er uit ziet? Geen vaartocht is hetzelfde en plannen zijn geschreven in het zand bij laag water. Oftewel, ze kunnen elke dag veranderen omdat het weer en de wind jullie uiteindelijke route bepalen. Dat maakt het zeilen ook zo avontuurlijk, afwisselend en leuk. In deze blog beschrijven we hoe een gemiddelde dag aan boord van een traditioneel zeilschip met een groep jongeren er uit kan zien. 
 • Vijf jaar pionieren op de Marker Wadden in het Markermeer

  Vijf jaar Marker Wadden
  Wat in 2016 begon met het opspuiten van één eilandje, is uitgegroeid tot een heuse archipel met maar liefst zeven eilanden. Dit nieuwe natuur- en recreatiegebied in het Markermeer is gebouwd door mensenhanden en uniek in de wereld. In 2016 gingen we voor het eerst met een schip op expeditie naar de Marker Wadden. Inmiddels bestaan de Marker Wadden vijf jaar en nog steeds spotten we iets nieuws als we op expeditie gaan. Benieuwd hoe deze prachtige bestemming in het Markermeer zich heeft ontwikkeld in de afgelopen vijf jaar?
 • Zeilen over het IJsselmeer om een nieuwe koers in je leven te bepalen

  Duitse hospice vereniging Neuwied aan bord
  De Duitse Hospicevereniging Neuwied bracht met vijftien mensen een lang weekend door op het traditionele zeilschip Pouwel Jonas. Vanuit Lelystad vertrokken ze: een paar gezinnen en een team van rouwbegeleiders. Het doel van deze bijzondere reis was om de gezinnen te helpen het verlies van een ouder te verwerken en ze te helpen om letterlijk een nieuwe koers te uit te zetten.
 • Vriendenuitje I Met een zeilschip beleef je Nederland op een bijzondere manier

  Klantverhaal Dronevideo Wad Droogvallen Taka Tuka eiland
  Samen met een groep vrienden en collega’s stapte Alexander Straka in Enkhuizen aan boord van de Pelikaan. Een bewuste keuze, omdat de meeste al eerder een zeiltocht hadden gemaakt en ze het als heel leuk hebben ervaren. Ze zeilden op de tjalk een afwisselende route die verrassend lang was en maakten onderweg prachtige dronebeelden op een vrijwel verlaten Wad en Taka Tuka eiland.
 • Challenge I Plasticvrije tips voor aan boord

  Plasticvrije tips voor aan boord
  Dagelijks maken we gemiddeld zo’n zeven plastic verpakkingen open. Alleen al in Amerika worden er meer dan 30 miljoen plastic waterflesjes per minuut gekocht en elke minuut worden er wereldwijd meer dan een miljoen plastic tasjes gebruikt, voor gemiddeld 12 minuten. Het is dus tijd voor actie. Lukt het jou om minder plastic afval te produceren?
 • Teambuilding: Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen collega’s

  Blog Hijs samen de zeilen en versterk de onderlinge relatie tussen col

  Ben je op zoek naar een uniek bedrijfsuitje? Wat dacht je van een imposante driemaster als locatie? Actief meehelpen met het zeilen, lekker uitwaaien en ontspannen met de collega’s op het achterdek. Het kan allemaal. Tijdens de vaartocht is er voldoende ruimte voor ontspanning, inspanning en teambuilding. De schipper betrekt iedereen actief bij het reilen en zeilen op het schip en verbindt door middel van activiteiten mensen met elkaar. Een schip is de ideale setting om dichter tot elkaar te komen en jullie hebben echt de tijd voor elkaar. Alle ingrediënten voor een geslaagd bedrijfsuitje zijn aanwezig.
   
   

 • Zeilen op de Waddenzee | Een week lang leren, ontdekken en groeien

  Zeilen op de Waddenzee | een week lang leren, ontdekken en groeien

  22 studenten en 6 docenten van 8 verschillende hbo’s en universiteiten uit het hele land scheepten samen in op de Utopia, onder de bezielende leiding van schipper Henri en zijn maat John. Doel van de reis: een week lang zeilen over de Waddenzee en heel veel leren over jezelf, de Waddenzee en de eilanden.