• Tip van NAUPAR: Onze 5 favoriete stranden rond het IJsselmeer

  Strand IJsselmeer Lemmer

  Heeft u het ook zo warm? Vraag de schipper aan te leggen of te ankeren bij een van de vele strandjes en neem een verfrissende duik in het grootste zoetwatermeer van Nederland. Ook fijn als er kinderen mee op reis gaan. Wist u dat de meeste strandjes kindvriendelijk zijn en op loopafstand liggen van de havens? Wij zetten onze vijf favoriete strandjes rond het IJsselmeer voor u op een rij.

 • Klantverhaal: Jubileumfeest op de Stedemaeght

  Blog Post Customer story igepa
  Sinds tien jaar zijn ze in Nederland gevestigd: Igepa, de van oorsprong Duitse groothandel in papier, (grootformaat) printers, banner- en plaatmateriaal, verpakkingsmaterialen en innovatieve producten op het gebied van visuele communicatie. 

  Zo’n tienjarig jubileum is natuurlijk een feestje waard, dus zochten ze naar een bijzondere feestlocatie, met genoeg ruimte voor alle medewerkers én met mogelijkheden voor een aantal activiteiten. Via NAUPAR vonden ze hun droomlocatie: de Stedemaeght: een prachtig, statig schip waarvan iedereen gelijk onder de indruk is. Zo ook de directeur van Igepa. Toen hij deze imposante driemaster zag, was hij meteen verkocht en wist hij dat hij een locatie met wauw-factor gevonden had. Precies wat ze zochten voor een feest in stijl! 
   
 • Tripsuggestie: Vier redenen waarom Texel op je bucketlist moet

  Blog Texel bucketlist

  Texel is een van onze favoriete bestemmingen. Waarom? Door de tocht over het Wad bent u er even helemaal tussenuit. En er valt voor iedereen wel iets leuks te beleven als u de vaartocht wilt afwisselen met een activiteit op het eiland. Zo heeft Texel maar liefst zeven dorpen met elk een eigen karakter. U kunt er geweldig wandelen, fietsen, naar het strand of een museum, en genieten van een kopje koffie bij een van de gezellige strandtenten. Winkelen in Den Burg kan ook, of een lekker visje eten in de haven van Oudeschild en daarna een Skuumkoppe drinken op een van de vele terrasjes. Nog niet overtuigd?

 • Klantverhaal: Zeiltocht en BBQ op de Willem Barentsz

  Blog bedrifsuitje BOMA op de Willem Barentsz
  Met uw team of het hele bedrijf een dag(deel) varen is altijd een goed idee. Dat vonden de mannen en vrouwen van BOMA ook en dus boekten zij voor hun jaarlijkse bedrijfsuitje de Willem Barentsz. Deze majestueuze topzeilschoener leende zich prima voor het 45-koppige gezelschap. Vrijwel alle medewerkers van het bedrijf waren mee: van de salesafdeling tot de technische dienst, de chauffeurs en de magazijnmedewerkers. Een uiteenlopend gezelschap dat een hele leuke dag heeft gehad.
 • Een milieuvriendelijk alternatief voor stedentrips: een schoolreis op een traditioneel schip

  Blog milieuvriendelijk schooluitje

  De jongere generatie is erg milieubewust en veel jongeren willen geen korte afstanden meer afleggen met het vliegtuig. Een schoolreisje op een traditioneel zeilschip is daarom het perfecte alternatief. Tijdens een zeiltrip komen pedagogische aspecten, educatie en fun mooi bij elkaar. Daarnaast kunt u tijdens de trip aandacht schenken aan thema’s zoals de ecologische voetafdruk, duurzaamheid en de impact van leven op een milieuvriendelijke manier. En dat is nog niet alles, er zijn nog meer redenen om te kiezen voor een schoolreisje op een schip.

 • Routesuggestie: Ontdek Hoorn in de tijd van de Gouden Eeuw

  Schip uit de gouden eeuw varend in Hoorn

  Hoorn is altijd leuk om te bezoeken. Deze historische stad aan het Markermeer heeft genoeg te bieden voor jong en oud. En deze zomer is een bezoek extra leuk, want Hoorn is “De stad van de Gouden Eeuw” en dat vieren ze met heel veel leuke activiteiten. U kunt bijvoorbeeld een stadswandeling maken langs de historische gebouwen in de binnenstad, virtueel rondlopen in het Batavia van 1627, de replica van het oude VOC-schip De Halve Maen bekijken of een van de vele openluchtspektakels bezoeken. Het allerleukste is natuurlijk om naar Hoorn te gaan met een authentiek zeilschip; dat past mooi in het VOC-thema én u komt gelijk aan in hartje centrum. Van daaruit kunt u de volgende hoogtepunten meepakken:

 • Marker Wadden: samen genieten

  Marker Wadden
  Vanuit Lelystad en Hoorn zeilt u met de Abel Tasman in een paar uur naar de Marker Wadden en weer terug. En dat is zeker de moeite waard, want deze nieuwe Nederlandse eilanden zijn nog volop in ontwikkeling en dat is bijzonder om te zien! Dat ondervonden Jacob en zijn vrouw ook. Als mantelzorgers van hun gehandicapte zoon kunnen zij er over het algemeen niet makkelijk een dagje tussenuit. Toch was het ze gelukt om het zo te organiseren dat ze samen een dagje weg konden. Vanuit Brabant reden ze naar Lelystad en scheepten ze in op de driemaster Abel Tasman.
 • Klantverhaal: Verjaardagsfeest op de driemaster Willem Barentsz

  Blog verjaardagsfeest Willem Barentsz
  Een klant die u zelf opbelt om te vragen waar hij een review kan achterlaten, omdat hij zó tevreden is over de geleverde service. De meeste ondernemers kunnen over dit scenario alleen maar dromen, maar NAUPAR en schipper Jeroen - van de Willem Barentsz - deden hun werk zo goed, dat het droomscenario waarheid werd. 


   
 • Klantverhaal: Zeilen naar de Marker Wadden: een leuk (gezins)uitje!

  Blog Marker Wadden uitje
  Als u op zoek bent naar een uniek, leerzaam en leuk uitje, dan is een zeiltocht naar de Marker Wadden een absolute aanrader. Dat kan onze klant Henriëtte beamen, want die scheepte in op de Abel Tasman en had een topmiddag! De Marker Wadden zijn vijf nieuwe eilanden in het Markermeer. Ze zijn aangelegd om de flora en fauna in het gebied een flinke boost te geven en die doelstelling lijkt ruim gehaald te worden. Er zijn al vele (zeldzame) vogelsoorten gespot en ook bijzondere plantjes doen er hun intrede. Moerasandijvie, bijvoorbeeld.
 • Driemaster Abel Tasman vaart nu ook vanuit Hoorn naar de Marker Wadden

  Blog Marker Wadden Expeditie Hoorn
  Lelystad, 2 mei 2019 – NAUPAR heeft er een nieuwe vaarbestemming vanuit Hoorn bij: De Marker Wadden, de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer. Op vrijdag 31 mei vaart de driemaster Abel Tasman voor de eerste keer vanuit de oude VOC-stad Hoorn richting het hoofdeiland. Een bijzondere bestemming en een prachtig natuurparadijs voor ontdekkers, wandelaars en vogelspotters.