• Routesuggestie: Ontdek Lelystad, de hoofdstad van de provincie Flevoland

  Blog Routesuggestie Lelystad

  Zodra u Lelystad nadert wordt u begroet door de "Hurkende Man", het 26 meter hoge beeld en de icoon van Lelystad. Deze stad is niet alleen de hoofstad van de provincie Flevoland, maar ook de thuishaven van de zeilschepen van NAUPAR. Veel zeiltochten naar het IJsselmeer en Markermeer beginnen of eindigen in Lelystad. Maar deze jonge gemeente is ook een bezoekje waard tijdens uw vaartocht. Wij hebben de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

 • Tophost Jan Willem: ‘Kruip in de huid van je gasten.’

  Tophost Jan Willem

  Sinds januari 2017 is de goed onderhouden klipper Eenhoorn eigendom van schipper Jan Willem Zandstra. En hoewel hij dus nog maar (relatief) kort schipper op zijn eigen schip is, heeft hij toch al de Tophost 2018-titel binnengehaald. Wat doet deze schipper zo goed, dat zijn gasten het verblijf aan boord van de Eenhoorn zo hoog waarderen?

 • Maak kennis met Henri van Dijk, schipper van de Pouwel Jonas

  Henri van Dijk, schipper van de Pouwel Jonas

  Al gelijk aan het begin van ons gesprek blijkt schipper Henri een betrokken ondernemer te zijn, die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft staan. Voordat we toekomen aan zijn schip, hebben we het eerst uitgebreid over zijn visie op ondernemerschap en milieu.

 • Must Visits Amsterdam

  Must Visits in Amsterdam

  Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en een van de mooiste steden van Europa. Een bijzondere stad, waar alles praktisch op loopafstand ligt. Met kleine huisjes die lijken op peperkoekhuizen, fietsers waar je ook kijkt, kanalen, coffeeshops en een veelheid aan musea en andere bezienswaardigheden. Maar wat moet u zien als u aanlegt in Amsterdam met ons NAUPAR schip? Wij zetten de  Top 5 Must Visits voor uw verblijf in Amsterdam op een rij

 • Even voorstellen: Willi, schipper van Sudwester en Tophost van 2018

  Willi, Skipper der Sudwester und Tophost des Jahres 2018

  Zoals veel schippers heeft ook Willi ‘altijd gezeild’. Als jongetje woonde hij bij het water en zeilen is hem met de paplepel ingegoten. Het was dan ook zijn droom om ooit, als hij groot was, te gaan varen op de grote vaart. Maar omstandigheden veranderen en uiteindelijk werd het niet de grote vaart, maar een studie Small Business & Retail Management in Leeuwarden. 

 • Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Wat te doen op een regenachtige dag in Amsterdam

  Regent het tijdens uw zeiltrip in Nederland? Maak een tussenstop in de hoofdstad Amsterdam. Daar valt genoeg te beleven, zelfs tijdens een regenachtige dag. Amsterdam heeft meer dan 50 musea, een paar fantastische foodhallen waar u zonder last te hebben van de regen kunt genieten van het lekkerste eten of u duikt in een van de vele overdekte rondvaartboten voor ontdekkingstocht langs de grachten. Genoeg alternatieven! Wij zetten er een paar voor u op een rij.

 • Even voorstellen: Maarten van Nieuwland, schipper op de tjalk Res Nova

  Even voorstellen: Maarten van Nieuwland, schipper op de tjalk Res Nova

  Maarten is de bevlogen schipper van de Res Nova. Hij vaart al jaren op deze stoere Groninger tjalk, spreekt maar liefst vijf talen en is dol op zeilen. Nog leuker vindt hij het contact met de mensen tijdens zijn zeilzwerftochten met vriendengroepen, verenigingen, familie en verschillende jeugdgroepen op het IJsselmeer, Markermeer en de Waddenzee. 

 • Even voorstellen: Lucas Knol, de schipper van de tjalk Pelikaan

  Even voorstellen: Lucas Knol, de schipper van de tjalk Pelikaan

  Lucas Knol, de eigenaar en schipper van de Pelikaan, is ‘op het water geboren’. Niet letterlijk natuurlijk; zijn ouders hadden een jacht en hebben hem van jongs af aan mee het water op genomen. Elke vrije dag was het gezin Knol op het water te vinden. De Vinkeveense plassen waren in eerste instantie favoriet. Later zeilden ze vooral op de Loosdrechtse plassen, het Markermeer, het IJsselmeer en de Friese meren.

 • Vogelspotten met de Abel Tasman op de Marker Wadden

  Vogelspotten met de Abel Tasman op de Marker Wadden

  Ook gek op vogels kijken en benieuwd welke vogels dit jaar hun weg vinden naar de Marker Wadden? Vaar met de driemaster Abel Tasman vanuit Lelystad naar het hoofdeiland en ontdek welke vogels er dit seizoen broeden. Vergeet vooral uw verrekijker niet!

 • Een volledig biologisch diner; aan boord van de Abel Tasman regelen ze het!

  Ein komplett biologisches Abendessen

  Hoeveel dieetwensen kunnen ze voor een bedrijfsuitje op een schip van NAUPAR in één maaltijd vervullen? Heel veel! De medewerkers van Vitalis, een bedrijf in biologische zaden, hebben ontdekt dat de enthousiaste koks op de driemaster Abel Tasman hun handen niet omdraaien voor een volledige biologische maaltijd met vegetariërs, veganisten en mensen met notenallergie.