Marker Wadden: een unieke eilandengroep

De eilandengroep Marker Wadden ligt in het Markermeer. Het doel van deze archipel is het creëren van nieuw leven in het desbetreffende gebied. Vogels, vissen en mensen; iedereen heeft er profijt van. Het natuurparadijs bestaat uit oevers gemaakt van zand, klei en slib uit het Markermeer. Een uniek project!

Zomer van 2018

Vanaf de opening van Marker Wadden varen de schepen van NAUPAR richting de Marker Wadden. Momenteel is het project nog in volle gang; de oevers worden aangelegd, de waterplanten en vissen komen terug en ook bedreigde vogelsoorten ‘krijgen lucht’ van het nieuwe paradijs. Een geweldig project die iedere natuurliefhebber moet volgen.

Traditionele zeilschepen met slaapaccommodatie

Bekijk alle

Arrangementen en programmasuggesties

Bekijk alle

Marker Wadden

De Marker Wadden: over het project

Op initiatief van de vereniging Natuurmonumenten ging het project Marker Wadden in 2016 van start. Er werden vijf eilanden aangelegd van een totaaloppervlakte van 750 hectare. Een goede start van de archipel die uiteindelijk 10.000 hectare zal omvatten. Het is dan ook niet voor niets één van de grootste natuurherstelprojecten van West-Europa! Het doel? De natuur in het gebied weer doen opleven.

Vogelrijkdom verbeteren is de ambitie!

De Marker Wadden moet de vogelrijkdom in en rondom het Markermeer gaan verbeteren. Natuurmonumenten hoopt dan ook dat bijzondere vogelsoorten hier komen broeden. Al langere tijd overwinteren trekvogels in en rondom het Markermeer en juist voor hen zal het nieuwe paradijs een wereld van verschil zijn. Ook wordt er verwacht dat er vele (zeldzame) vissoorten het gebied zullen betrekken, wat weer van essentieel belang is voor de visetende vogels.

Activiteiten voor bezoekers

De Marker Wadden is sinds de zomer van 2018 open. Ook de schepen van NAUPAR zetten koers naar dit unieke gebied. Mét gasten aan boord. Zij genieten op de Marker Wadden van de rust en ruimte. Van een mooi zandstrand en een 10 kilometer lang wandelpad tot speelgelegenheid voor de kinderen; overal wordt aan gedacht. Een perfecte combinatie van rustgebieden voor vogels en natuurbeleving voor bezoekers!

Vaar mee naar de Marker Wadden 

De Abel Tasman zet vanaf Lelystad koers naar de Marker Wadden. Ga mee op expeditie naar de Marker Wadden en ontdek het innovatieprogramma van dichtbij. Ook kunt u een van onze schepen exclusief boeken. Vraag hiervoor een offerte aan. 

Gerelateerde pagina's

Varen IJsselmeer
Varen in Kop van Overijssel
Varen op de Friese meren
Varen op IJ Amsterdam
Varen Waddenzee