De Marker Wadden: een nieuwe bestemming in het Markermeer

Op zoek naar een bijzondere bestemming voor uw dagtocht, weekendje weg met familie of vrienden of een bedrijfsuitje met uw collega’s? Dan zijn de Marker Wadden echt wat voor u.

Dit unieke natuur-herstelproject in het Markermeer bestaat uit vijf nieuwe eilanden. Boven en onder water ontwikkelt zich langzaam een nieuw natuurgebied. En u kunt het hoofdeiland van dit nieuwe natuurparadijs voor vogels, vissen én mensen nu met een schip van NAUPAR bezoeken.

Marker Wadden bezoeken per schip

De Marker Wadden zijn alleen bereikbaar met een schip. Het ligt zo’n 4 mijl van Lelystad, 11 mijl van Hoorn en 7 mijl van Enkhuizen en wij varen u graag naar deze prachtige nieuwe bestemming.

Op het hoofdeiland is genoeg is genoeg te beleven voor jong en oud. Via de wandelpaden komt u langs een strand, diverse vogelhutten en een twaalf meter hoge uitkijktoren met prachtig uitzicht op het Markermeer. Een van de vogelhutten is zelfs op waterniveau geplaatst, zodat u door een raam onder water kunt kijken.

Arrangementen Marker Wadden

Bekijk alle
 • Midweek Markermeer groep Midweek Markermeer zeilen hijsen Midweek Markermeer schip Midweek Markermeer strand Midweek Markermeer
  Eigen schip
  Educatie, teambuilding en herinneringen voor leven tijdens afwisselende vaartocht.
  Jeugduitje
  Marker Wadden
  Schooluitje
  ...
  Alle labels: Jeugduitje, Marker Wadden, Schooluitje

  Pin Markermeer
  Tijdstip Midweek
 • Weekend zeilen Markermeer Weekend zeilen Markermeer Hoorn haven Weekend zeilen Markermeer Hoorn Roode steen kaasmarkt Weekend zeilen Markermeer Hoorn Westfries museum Weekend zeilen Markermeer kaart lezen
  Eigen schip
  Verwonder je op de Marker Wadden, eet verse vis in Volendam en geniet!
  Bedrijfsuitje
  Familieuitje
  Marker Wadden
  Vriendenuitje
  Vrijgezellenfeest
  ...
  Alle labels: Bedrijfsuitje, Familieuitje, Marker Wadden, Vriendenuitje, Vrijgezellenfeest

  Pin Markermeer
  Tijdstip Weekend
 • Dagtocht Marker Wadden vogelhut Dagtocht Marker Wadden oorlam Dagtocht Marker Wadden zeilen Dagtocht Marker Wadden zeilen Dagtocht Marker Wadden steltloper
  Eigen schip
  De nieuwe eilandenarchipel is een waar natuurparadijs in het Markermeer.
  Bedrijfsuitje
  Familieuitje
  Marker Wadden
  Personeelsfeest
  Relatie-event
  Teambuilding
  Vriendenuitje
  Vrijgezellenfeest
  ...
  Alle labels: Bedrijfsuitje, Familieuitje, Marker Wadden, Personeelsfeest, Relatie-event, Teambuilding, Vriendenuitje, Vrijgezellenfeest

  Pin Markermeer
  Tijdstip Dagtocht
 • Een uitstekende service voor vertrek en een zeer vriendelijke en ontspannen team van NAUPAR aan boord.

  Anoniem

Marker Wadden

De Marker Wadden: een unieke eilandengroep

De Marker Wadden zijn een paradijs voor wandelaars, vogelspotters en ontdekkers. Deze nieuwe vaarbestemming van NAUPAR bestaat uit totaal vijf eilanden en maakt samen met de Oostvaardersplassen, een stuk van het Markermeer en de Lepelaarplassen onderdeel uit van het Nationaal Park ‘Nieuw Land’. U kunt alleen het hoofdeiland bezoeken, de andere vier eilanden zijn bestemd voor de vogels en natuur. Onze schepen varen er graag voor u heen.

Wat valt er te doen op de Marker Wadden

De eilanden zijn in de eerste instantie bedoeld voor natuurherstel, maar er is ook voldoende ruimte voor recreatie. Terwijl u het hoofdeiland bezoekt blijft het schip liggen in de natuurhaven. Daar is een kleine nederzetting emt natuurhuisjes en het bezoekerscentrum, waar  eilandwachters van Natuurmonumenten u meer kunnen vertellen over de laatste ontwikkelingen, vogels en planten op de Marker Wadden.

In totaal telt het hoofdeiland van Marker Wadden 12 kilometer aan wandelpaden. Er zijn twee wandelroutes uitgestippeld van 2,5 tot 6 km. Via schelpenpaden en houten flonders loopt u langs diverse vogelhutten, het recreatiestrand en de steltloper, een 12 meter hoge uitkijktoren, waarop u over het Markermeer kunt uitkijken en bij helder weer zelfs Almere en Amsterdam kunt zien.

Vogels spotten op de Marker Wadden

Visdieven, kokmeeuwen, bergeenden, plevieren, lepelaars, kluten … ruim 100 verschillende vogelsoorten hebben de Marker Wadden inmiddels ontdekt en maar liefst zeventien daarvan hebben ook op de Marker Wadden gebroed het afgelopen seizoen. Daarnaast zijn er op het hoofdeiland van Marker Wadden in de eerste zomer maar liefst 127 verschillende soorten planten geteld, zoals moerasandijvie, perzikkruid, zachte witbol en rode klaver Riet en lisdodde. De natuur ontwikkelt zich snel op de Marker Wadden en er ontstaat al een waar paradijs voor vogelspotters en natuurliefhebbers. Vergeet vooral uw verrekijker niet!

Over de Marker Wadden

In 2012 begon Natuurmonumenten met plannen van de aanleg van dit nieuwe natuurgebied in het noordoostelijke deel van het Markermeer. De afgelopen twintig jaar heeft de flora en fauna in het Markermeer flink geleden, onder andere door de aanleg van de Houtribdijk en de dikke laag slib die daardoor op de bodem van het Markermeer bleef liggen.

Het grootschalige project is in 2016 van start gegaan en het voornaamste doel van deze kunstmatig aangelegde eilandengroep is het herstellen van de natuur door waterplanten, schelpdieren, vissen en vogels weer de ruimte geven in de natuurlijke ondiepten en oevers die door dit project ontstaan. De natuureilanden bestaan uit zand, klei en slib dat uit het Markermeer is opgegraven.

Het project is een  initiatief van  Natuurmonumenten, Rijkswaterstaat en baggeraar Boskalis. De eilandengroep is met een gezamenlijke oppervlakte van wel 1200 voetbalvelden groot een van de grootste natuur-herstelprojecten in West Europa.

Gerelateerde pagina's

Dagje zeilen I Dagje zeilen Lelystad I Dagje weg I All-inclusive arrangementenBedrijfsuitje schip I Bedrijfsuitje zeilen I Bedrijfsuitje Lelystad I Personeelsuitje I Hollandsche zeilvloot I Bruine vloot