Dagtocht Marker Wadden

Wilt u met een uw eigen groep groter dan 10 personen de eilandengroep Marker Wadden bezoeken? Dan is dit het perfecte arrangement voor u.

Dagtocht Marker Wadden Expeditie voor een groep

Tijdens de compleet verzorgde dagtocht naar de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer, vaart u op een traditioneel zeilschip exclusief met uw groep naar het hoofdeiland van de Marker Wadden. Eenmaal aangekomen in de natuurhaven, heeft u twee uur de tijd om samen met de groep dit natuurparadijs te ontdekken en een rondwandeling te maken over het nieuwe stukje Nederland. Hoe uniek is dat?

Waarom deze zeilcruise naar de Marker Wadden

 • Een avontuurlijk groepsuitje op een traditioneel zeilschip.
 • Een bezoek aan de nieuwe eilandenarchipel in het Markermeer.
 • Ontspanning, plezier en genoeg tijd om lekker bij te praten.

Wat valt er te beleven tijdens de vaartocht naar de Marker Wadden

Terwijl u aan dek uitgebreid bij praat met uw familie, vrienden of collega’s en geniet van een hapje en een drankje, vaart u over het Markermeer naar de eilanden. Vanaf het schip heeft u uitzicht over het prachtige Markermeer. Liefhebbers van een beetje actie, kunnen actief meehelpen bij het hijsen van de zeilen en achter het roer staan bij de kapitein. De schipper laat u graag zien hoe u het schip op koers houdt naar de Marker Wadden.

Wat valt er te zien op de Marker Wadden

Op het hoofdeiland van de Marker Wadden kunt u heerlijk uitwaaien op het strand of wandelen over de vele wandel- en vlonderpaden langs de prille natuur. Er zijn drie wandelroutes, met een totale lengte van 12 kilometer. Tijdens het wandelen komt u o.a. langs vogelobservatiehutten, het Noordstrand, moerassen en de Steltloper, een 12 meter hoge uitkijktoren met een uniek uitzicht over het Markermeer. In de haven is een eilandpaviljoen en een informatiecentrum van Natuurmonumenten, waar u meer informatie kunt vinden over de nieuwe eilandengroep en de laatste ontwikkelingen.

Gebiedsbijdrage Natuurmonumenten

Voor de Marker Wadden wordt entree gevraagd. De prijs* is afhankelijk van het aantal gasten.

 • groep tot 12 personen  € 75,00
 • groep tot 25 personen  € 150,00
 • groep tot 50 personen  € 300,00
 • groep tot 75 personen  € 450,00

*De prijs van de gebiedsbijdrage is gebasseerd op 2023.
Sinds 2022 is er een limiet van maximaal 75 personen.

Gids Natuurmonumenten (optioneel)

Wilt u wat meer weten over het ontstaan van de Marker Wadden en de planten en dieren die er inmiddels leven? Ga op excursie met een gids van Natuurmonumenten. De tarieven* voor groepen zijn: 

 • groep tot 12 personen € 85,00
 • groep tot 25 personen € 175,00
 • groep tot 50 personen € 350,00
 • groep tot 75 personen € 525,00

*De tarieven voor een gids van Natuurmonumenten zijn gebasseerd op 2023.
We kunnen de gids tot uiterlijk een maand voor uw vaartocht reserveren bij Natuurmonumenten (helaas kunnen we hier geen optie op nemen).

Lekker eten & drinken maakt uw dagtocht compleet

Van een hartelijk welkomstdrankje tot een smakelijke lunch, verrukkelijke borrelhapjes, een uitgebreid buffet, BBQ of Walking Dinner, inclusief vegetarische opties. Op onze dagtochtschepen zijn de mogelijkheden eindeloos. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Leuke activiteiten op het schip

Ook tijdens de zeiltocht kunt u van alles organiseren. Wat dacht u van een gezellige pubquiz, een leerzame barista- of cocktailworkshop, een ervaren palingroker, een Photobooth voor het maken van leuke herinneringen of een swingende band/DJ om de muzikale sfeer aan boord te versterken?

Is de dagtocht naar de Marker Wadden voor iedereen leuk

De dagtocht naar de Marker Wadden is bijzonder geschikt voor een personeelsuitje of een bedrijfsfeest. Maar de vaartocht leent zich ook uitstekend voor een dagje uit met de familie of een groep vrienden als u met meer dan 10 personen bent. De schepen van NAUPAR bieden plaats aan kleine en grote groepen en zijn voorzien van alle comfort.

Wat is de duur van de dagtocht naar de Marker Wadden

U kunt de dagtocht naar de Marker Wadden boeken vanaf zes uur en naar wens per uur uitbreiden. Dit is inclusief de twee uur die u door brengt op het hoofdeiland van de Marker Wadden.

Programma dagtocht naar de Marker Wadden voor groepen

Bij het online boeken bepaalt u hoe de dagtocht er uit gaat zien. Of het nu gaat om de aanvangstijd, de duur van de tocht of de invulling van de catering. Om u een indruk te geven van de dagtocht, beschrijven we hieronder globaal het programma aan boord:

 • De schipper en zijn bemanning verwelkomen u aan boord van het traditionele zeilschip.
 • Er staat een welkomstdrankje voor iedereen klaar.
 • Na een welkomstwoord en uitleg verlaat het schip de haven.
 • Op het open water worden de zeilen gehesen en mag iedereen meehelpen die dat leuk vindt.
 • Tijdens een hapje en een drankje geniet u van elkaars gezelschap en het uitzicht, ondertussen vaart het schip rustig verder naar de Marker Wadden.
 • Na de aankomst in de natuurhaven van de Marker Wadden heeft u twee uur de tijd om het eiland, de wandelpaden, het strand, de vogelhutten en de 12,5 meter hoge uitkijktoren te ontdekken. 
 • Na de ontdekkingstocht komt u terug aan boord en vaart u terug naar de haven.

Opstaphaven
Edam
Enkhuizen
Hoorn
Lelystad Bataviahaven
Monnickendam
Muiden
Urk
Volendam

Algemeen

Minimum aantal deelnemers
12

Dit is een arrangement voor een besloten groep op een privé geboekt schip. De prijs voor een dagtocht is afhankelijk van het door u gekozen schip, de duur en de (optionele) verzorging en/of eten en drinken. Om u toch een indicatie te geven, beschrijven we hieronder een aantal voorbeelden.

Indicatieprijzen voor het schip

De tabel geeft u een idee van de prijzen voor een dagtocht op een schip. De indicatieprijzen zijn per persoon bij een volle bezetting van het schip:

Aantal personen 4 uur Prijs p.p. 6 uur Prijs p.p. 8 uur Prijs p.p.
25 € 1.500,00 - € 1.700,00 € 60,00 - € 70,00 € 1.700,00 - € 1.900,00 € 70,00 - € 80,00  € 2.500,00 - € 2.700,00 € 100,00 - € 110,00
50 € 1.750,00 - € 2.000,00 € 30,00 - € 40,00 € 1.900,00 - € 2.200,00 € 35,00 - € 45,00 € 2.800,00 - € 3.000,00 € 56,00 - € 60,00
75 € 2.100,00 - € 2.300,00 € 25,00 - € 30,00 € 2.300,00 - € 2.500,00 € 30,00 - € 35,00 € 3.100,00 - € 3.300,00 € 40,00 - € 45,00

Deze indicatieprijzen zijn exclusief catering en excursies en incl. BTW.

Indicatieprijzen voor eten en drinken

Cateringafname is verplicht op de meeste dagtochtschepen. U hoeft nog niet direct te bestellen, maar neem gerust een kijkje in ons uitgebreide Foodbook om alvast een indruk te krijgen.

Er zijn ook een aantal schepen waar u zelf kunt zorgen voor het eten en drinken. Welke schepen dit zijn kunt u vinden in de specificaties van het betreffende schip.

Excursies en activiteiten

Voor de Marker Wadden wordt entree gevraagd. De prijs is afhankelijk van het aantal gasten. Sinds 2022 is er een limiet van maximaal 75 personen.

Het dagtocht arrangement is inclusief:

 • de huur van het schip, schipper en bemanning
 • brandstof (max. 1 uur per dag)
 • haven-, brug-, sluis- en loodsgelden
 • toeristenbelasting

Het dagtocht arrangement is exclusief:

 • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld de aanlegkosten bij de Marker Wadden, een gebiedsbijdrage, eventuele gids en overvaarkosten bij vertrek uit een alternatieve haven.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem tijdens kantooruren contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag.

Of boek direct online het schip

Ga naar het schepenoverzicht en geef aan hoe lang u wilt varen en wanneer u wilt opstappen. U krijgt daarna een overzicht van alle beschikbare schepen en de prijzen en kunt direct het schip van uw keuze boeken. In het opmerkingenveld kunt u aangeven welke excursie en/of activiteit u bij uw vaartocht wilt boeken. De catering kunt u later aan ons doorgeven via een e-mail.