Verzekeringen


Verzekeringen

Om te voorkomen dat u tegen vervelende (financiële) consequenties aanloopt bij tegenslag of ziekte, waardoor uw vaartocht niet kan doorgaan, of om u te verzekeren tegen materiële schade of letselschade tijdens de vaartocht, adviseren wij u altijd een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten voor uw vaartocht. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden.

Verzekeren dagtocht

Voor uw dagtocht adviseren wij u, indien u geen verzekering heeft via uw eigen verzekeringsinstantie, de evenementenverzekering van No Risk.

Verzekeren meerdaagse vaartocht

Via NAUPAR heeft u de mogelijkheid om bij a.s.r., dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen, een verzekering af te sluiten voor uw groepsreis op een schip. U heeft de mogelijkheid om de volgende verzekeringen af te sluiten:

Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Waarom een verzekering afsluiten?

  Om te voorkomen dat u tegen vervelende (financiële) consequenties aanloopt bij tegenslag of ziekte, waardoor uw vaartocht niet kan doorgaan, of om u te verzekeren tegen materiële schade of letselschade tijdens de vaartocht, adviseren wij u altijd een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten voor uw vaartocht.
 • Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

  Een annuleringsverzekering beschermt de deelnemers van uw vaartocht tegen een financiële tegenvaller als de vaartocht door onvoorziene omstandigheden zoals ernstige ziekte, ongeval of overlijden niet kan doorgaan of als uw vaartocht wordt afgebroken vanwege een onvoorziene gebeurtenis.
 • Waarom een reisverzekering afsluiten?

  In aanvulling op de annuleringsverzekering raden wij u ook een reisverzekering aan. Bij deze verzekering zijn alle deelnemers standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte tijdens de vaartocht. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, groepsbagage als groepsproviand, meegenomen (les)materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd.
 • Heeft NAUPAR een verzekering voor dagtochten?

  NAUPAR heeft geen reis-of annuleringsverzekering voor dagtochten. Wij adviseren u deze af te sluiten via uw eigen verzekeringsinstantie. 
 • Heeft NAUPAR een verzekering voor meerdaagse tochten?

  Om te voorkomen dat u tegen vervelende (financiële) consequenties aanloopt bij tegenslag of ziekte, waardoor uw vaartocht niet kan doorgaan, of om u te verzekeren tegen materiële schade of letselschade tijdens de vaartocht, adviseren wij u altijd een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten voor uw vaartocht met een groep. Deze kunt u via NAUPAR bij a.s.r. verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen, afsluiten. Meer informatie over de verzekeringen kunt u lezen op de servicepagina verzekeringen.
 • Biedt NAUPAR ook een Zittenblijversverzekering aan?

  Indien u heeft gekozen voor een AllRisk Annuleringsverzekering en de situatie is onvoorzien en buiten uw schuld, dan zijn deelnemers die voor de vaartocht ‘blijven zitten’ verzekerd. De dekking geldt tevens als een (school)herexamen onverwachts binnen de verzekerde reistijd valt of als het herexamen is gepland binnen 14 dagen na de laatste dag van de reis.
 • Ik heb meerdere schepen geboekt met één groep, kunnen we dan één verzekering voor de gehele groep afsluiten?

  De verzekering is voor één schip en daarbij voor hooguit het maximaal aantal personen dat op het schip past.
 • Welke kosten zijn van toepassing voor de totale arrangementsprijs?

  Standaard is de offerte voor de annuleringsverzekering gebaseerd op de huurprijs van het schip. Wilt u naast de scheepshuur ook catering, het busvervoer en eventuele andere extra services meeverzekeren dan kunnen we u daarvoor een aangepaste offerte sturen. Deze kunt u aanvragen via [email protected]
 • Ik heb een bus geboekt; kan deze worden meeverzekerd?

  U kunt de bus ook meeverzekeren bij uw annuleringsverzekering. Indien u dit bij de aanvraag opgeeft nemen we deze wens mee in de offerte. Voor het berekenen van de kosten, telt u de huurprijs van de bus op bij de totale huursom.
 • Hoe kan ik een schade melden / declareren voor mijn reisverzekering?

  U kunt uw schadegeval reisverzekering melden / declareren via het digitale schadeformulier op de website van a.s.r. verzekeringen. Of uw download het schadefornulier voor reisverzekeringen, vult deze zo volledig mogelijk in en mail deze naar a.s.r. verzekeringen.
 • Ik heb catering/boodschappen besteld, maar het schip mag wegens te harde wind niet uitvaren.

  We besluiten om het schip toch op te gaan om van de catering gebruik te maken. Krijg ik in dit geval wel geld retour voor de huur van het schip? U krijgt per dag dat er niet gevaren kan worden 70% van de dagprijs vergoed.
 • Waarom a.s.r. verzekeringen?

  a.s.r. verzekeringen is de specialist in reis- en recreatieverzekeringen. Via a.s.r. bent u, tegen een scherpe premie, uitstekend verzekerd.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.