Verzekerd op reis

Bij NAUPAR heeft u de mogelijkheid om voor meerdaagse vaartochten met een groep een aanvullende reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende verzekeringen, hoe u deze afsluit en waar u eventueel een annulering of schade kunt melden met een link naar de brochure en schadeformulieren.

Verzekeringen

Toelichting op verzekeringen

Om te voorkomen dat u tegen vervelende (financiële) consequenties aanloopt bij tegenslag of ziekte, waardoor uw vaartocht niet kan doorgaan, of om u te verzekeren tegen materiële schade of letselschade tijdens de vaartocht, adviseren wij u altijd een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten voor uw vaartocht. Hieronder beschrijven we de verschillende mogelijkheden.

Verzekeren dagtocht of meevaartocht

Indien u geen doorlopende reisverzekering heeft adviseren wij u zelf een annulerings- en/of reisverzekering af te sluiten via uw eigen verzekeringsinstantie. Voor uw feest, bruiloft of jubileum raden we de speciale feestverzekering van Ditzo aan.

Verzekeren meerdaagse vaartocht

Via NAUPAR heeft u de mogelijkheid om bij De Europeesche verzekeringen, dé specialist in reis- en recreatieverzekeringen, een verzekering af te sluiten voor uw groepsreis op een schip. U heeft de mogelijkheid om de volgende verzekeringen af te sluiten:

  • Annuleringsverzekering
  • Reisverzekering

Hieronder leest u meer over de verzekeringen, hoe u deze afsluit en waar u eventueel een annulering of schade kunt melden en een link naar de brochure en schadeformulieren.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering beschermt de deelnemers van uw vaartocht tegen een financiële tegenvaller als de vaartocht door onvoorziene omstandigheden zoals ernstige ziekte, ongeval of overlijden niet kan doorgaan of als uw vaartocht wordt afgebroken vanwege een onvoorziene gebeurtenis.

U kunt bij de annuleringsverzekering kiezen uit de volgende dekking:

  • Annulering: Alle reisgenoten van de persoon die een reis boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis. Door de aanvullende Clausule Beaufort, die u standaard bij de annuleringsverzekering krijgt aangeboden, bent u ook verzekerd als u niet kunt uitvaren bij harde storm.
  • Allrisk Annulering: Bij de Allrisk Annulering kunt u ook annuleren vanwege een andere reden dan ziekte, een ongeval of overlijden. Deze reden moet dan wel vanwege onvoorziene omstandigheden en buiten uw schuld zijn.

Lees meer in de brochure annuleringsverzekering van de Europeesche verzekeringen als u precies wilt weten waar u uit kunt kiezen en onder welke omstandigheden u verzekerd bent.

Kosten annuleringsverzekering

De totaalpremie bedraagt slechts 6,5% van de reissom (huursom schip plus extra services) exclusief € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting per schip.

Voor een extra premie van 1,5% kan de All Risk-dekking worden gekozen. Hiermee zijn alle aantoonbaar onvoorziene omstandigheden gedekt. Indien u hierin geïnteresseerd bent, kunnen we daar een aanbod voor toesturen.

Afsluiten en betalen annuleringsverzekering

Het verzekeringsvoorstel wordt meegestuurd met de opdrachtbevestiging. Voor het afsluiten van de verzekeringspolis hebben we naast betaling ook een deelnemerslijst nodig. De deelnemerslijst kunt u zelf opmaken (in Word of Excel) en wij hebben de volgende informatie van elke verzekerde deelnemer nodig: voornaam, achternaam en geboortedatum. Daarna kunt u de deelnemerslijst mailen naar [email protected]

Op het moment dat wij uw betaling en deelnemerslijst hebben ontvangen, krijgt u van ons uw verzekeringspolis. Let op: zonder complete deelnemerslijst is het niet mogelijk de verzekering af te sluiten. De deelnemerslijst kunt u na afsluiting eventueel nog aanpassen.

Het is belangrijk dat u uw annuleringsverzekering direct afsluit bij boeking van uw reis om gebruik te kunnen maken van de volledige dekking.

De annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten als u in België, Nederland of Duitsland woont. Let op: ook uw gasten dienen in een van deze drie landen te wonen. Voor andere landen en gasten die uit een ander land komen, raden we u aan om contact op te nemen met uw lokale verzekeringsinstantie.

Uw schade melden / declareren

Wilt u (gedeeltelijk) annuleren of heeft u de vaartocht voortijdig moeten afbreken? Download het Schadeformulier annulering van de Europeesche Verzekeringen, vul het formulier zo volledig mogelijk in en dien het online in via Reisschade Europeesche verzekeringen of stuur het (ondertekend) op naar:
Europeesche verzekeringen
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Vergeet niet (een kopie van) uw polis en deelnemerslijst mee te sturen.

Na minimaal 2 weken ontvangt u een bevestigingsmail van Europeesche verzekeringen, zodra zij uw schadeformulier hebben ontvangen.

De schadeafhandeling duurt ongeveer 6 weken.

Reisverzekering

In aanvulling op de annuleringsverzekering raden wij u ook een reisverzekering aan. Bij deze verzekering zijn alle deelnemers standaard verzekerd van directe, persoonlijke hulp bij pech, ongeval of ziekte tijdens de vaartocht. Daarnaast zijn geneeskundige kosten, ongevallen en aansprakelijkheid meeverzekerd. Ook verlies van bagage, groepsbagage als groepsproviand, meegenomen (les)materiaal en apparatuur en schade als gevolg van bijzondere sporten, zijn meeverzekerd.

Voor de reisverzekering kunt u kiezen uit een Basis, Comfort of Optimale dekking.

Meer over de dekking, voorwaarden en wat verzekerd is bij welke dekking leest u in de brochure Reisverzekering van de Europeesche verzekeringen.

Premie en aanvragen polis

De premie van de reisverzekering bedraagt vanaf € 0,92 per persoon, per dag plus € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting, afhankelijk van de door u gekozen dekking.

Wenst u een reisverzekering?

Vraag een polis aan via [email protected]

Gaat er iets mis tijdens uw vaartocht en bent u verzekerd?

U kunt 24 uur per dag bellen met de Europeesche Hulplijn via telefoonnummer +31 20 651 57 77

Uw schade indienen / declareren

Voor het melden van een schadegeval reisverzekering download u het Schadeformulier reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen.
Deze kunt u na het invullen online bij de Europeesche verzekeringen indienen of ondertekend versturen naar:
Europeesche Verzekeringen
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

Verzekering schepen

Alle schepen bij NAUPAR zijn standaard all-risk verzekerd en de bemanning is WA verzekerd jegens opvarenden.