Verzekeringen


Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering beschermt de deelnemers van uw vaartocht tegen een financiële tegenvaller als de vaartocht door onvoorziene omstandigheden zoals ernstige ziekte, ongeval of overlijden niet kan doorgaan of als uw vaartocht wordt afgebroken vanwege een onvoorziene gebeurtenis.

U kunt bij de annuleringsverzekering kiezen uit de volgende dekking:

 • Annulering: Alle reisgenoten van de persoon die een reis boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis. Door de aanvullende Clausule Beaufort, die u standaard bij de annuleringsverzekering krijgt aangeboden, bent u ook verzekerd als u niet kunt uitvaren bij harde storm.
 • Allrisk Annulering: Bij de Allrisk Annulering kunt u ook annuleren vanwege een andere reden dan ziekte, een ongeval of overlijden. Deze reden moet dan wel vanwege onvoorziene omstandigheden en buiten uw schuld zijn.

Lees meer in de brochure annuleringsverzekering van a.s.r. als u precies wilt weten waar u uit kunt kiezen en onder welke omstandigheden u verzekerd bent.

Kosten annuleringsverzekering

De totaalpremie bedraagt slechts 6,5% van de reissom (huursom schip plus extra services) exclusief € 3,50 poliskosten en 21% assurantiebelasting per schip.

Voor een extra premie van 1,5% kan de All Risk-dekking worden gekozen. Hiermee zijn alle aantoonbaar onvoorziene omstandigheden gedekt. Indien u hierin geïnteresseerd bent, kunnen we daar een aanbod voor toesturen.

Afsluiten en betalen annuleringsverzekering

Het verzekeringsvoorstel wordt meegestuurd met de opdrachtbevestiging. Voor het afsluiten van de verzekeringspolis hebben we naast betaling ook een deelnemerslijst nodig. De deelnemerslijst kunt u zelf opmaken (in Word of Excel) en wij hebben de volgende informatie van elke verzekerde deelnemer nodig: voornaam, achternaam en geboortedatum. Daarna kunt u de deelnemerslijst mailen naar [email protected].

Op het moment dat wij uw betaling en deelnemerslijst hebben ontvangen, krijgt u van ons uw verzekeringspolis. Let op: zonder complete deelnemerslijst is het niet mogelijk de verzekering af te sluiten. De deelnemerslijst kunt u na afsluiting eventueel nog aanpassen.

Het is belangrijk dat u uw annuleringsverzekering direct afsluit bij boeking van uw reis om gebruik te kunnen maken van de volledige dekking.

De annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten als u in België, Nederland of Duitsland woont. Let op: ook uw gasten dienen in een van deze drie landen te wonen. Voor andere landen en gasten die uit een ander land komen, raden we u aan om contact op te nemen met uw lokale verzekeringsinstantie.

Naar service & contact

Vraag en antwoord

 • Krijg ik mijn geld terug als de reis niet door kan gaan buiten mijn schuld om?

  Als u door ziekte (van u of iemand van uw reisgezelschap) of om een andere reden de reis niet meer kan laten doorgaan, dan kunt u de kosten verhalen op uw annuleringsverzekering. Het hangt af van de voorwaarden van uw verzekering hoeveel u terugkrijgt en onder welke voorwaarden. Als u geen annuleringsverzekering heeft, krijgt u geen geld terug.   
 • Wie zijn er verzekerd bij een annuleringsverzekering?

  Met een annuleringsverzekering zijn alle deelnemers van de vaartocht uitstekend beschermd. Alle reisgenoten van de persoon die de vaartocht boekt of heeft geboekt is met deze verzekering gedekt tegen de kosten van annulering, zowel vóór als tijdens de reis.
 • Bieden jullie ook een annuleringsverzekering die coronagevallen afdekt?

  Alleen voor klanten die voor de All-Risk dekking van de annuleringsverzekering hebben gekozen en de verzekering voor 27 februari 2020 hebben afgesloten is dit gedekt.
 • Een willekeurig iemand uit de groep is ziek, krijgt deze persoon individueel zijn geld terug?

  In geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval letsel kan een willekeurig iemand uit de groep geld terugkrijgen, mits deze persoon heeft mee betaald aan de huursom en dus daadwerkelijk financiële schade ondervindt van de annulering.
 • Als de schipper de reis moet annuleren, krijg ik dan mijn geld terug?

  Als de schipper de reis moet annuleren, krijgt u over het algemeen uw geld terug. U vindt hierover meer informatie bij insolventie (de schipper kan niet meer aan zijn of haar financiële verplichtingen voldoen). Mocht dit het geval zijn, dan staat uw geld veilig, want dat staat nooit gelijk bij de schipper op de rekening, maar op een zogenaamde ‘derdenrekening’. Moet de schipper annuleren vanwege de weersomstandigheden, dan zal de schipper eerst een andere datum met u overeen proberen te komen. Als dat niet lukt, kunt u ook bij uw annuleringsverzekering terecht.
 • Moeten voor de annuleringsverzekering de namen van iedere deelnemer van de groep doorgegeven te worden?

  Voor het afsluiten van de verzekeringspolis hebben we naast betaling ook een complete deelnemerslijst nodig. Van elke deelnemer hebben we de volgende informatie nodig: voornaam, achternaam en geboortedatum. De deelnemerslijst kunt u zelf opmaken (in Word of Excel) en mailen naar [email protected]. Op het moment dat wij uw betaling en deelnemerslijst hebben ontvangen, krijgt u van ons uw verzekeringspolis. Let op: zonder complete deelnemerslijst is het niet mogelijk de verzekering af te sluiten. De deelnemerslijst kunt u na afsluiting eventueel nog aanpassen. Het is belangrijk dat u uw annuleringsverzekering direct afsluit bij boeking van uw reis om gebruik te kunnen maken van de volledige dekking.
 • Ik heb een bus geboekt; kan deze worden meeverzekerd?

  U kunt de bus ook meeverzekeren bij uw annuleringsverzekering. Indien u dit bij de aanvraag opgeeft nemen we deze wens mee in de offerte. Voor het berekenen van de kosten, telt u de huurprijs van de bus op bij de totale huursom.
 • Wie kan de annuleringsverzekering afsluiten?

  De annuleringsverzekering kan alleen worden afgesloten als u in België, Nederland of Duitsland woont. Let op: ook uw gasten dienen in een van deze drie landen te wonen. Voor andere landen en gasten die uit een ander land komen, raden we u aan om contact op te nemen met uw lokale verzekeringsinstantie.
 • De organisator van de reis wordt ziek. Kan de groep in zijn geheel annuleren?

  Ja, annuleert een van de reisgenoten de reis vanwege een van de in de voorwaarden genoemde redenen, worden de annuleringskosten voor alle reisgenoten vergoedt.
 • Een familielid van iemand in de groep wordt ziek. De groep heeft een groepsverzekering voor annulering afgesloten. Kan de gehele groep annuleren?

  Niet de hele groep kan annuleren. Degene van wie familie in 1e of 2e graad overlijdt, ernstig ziek wordt of door ernstig ongeval letsel oploopt kan annuleren. Hij/zij krijgt dan zijn/haar gedeelte van de huursom vergoed, mits hij/zij ook persoonlijk mee betaald heeft aan de huursom.
 • Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

  Een annuleringsverzekering beschermt de deelnemers van uw vaartocht tegen een financiële tegenvaller als de vaartocht door onvoorziene omstandigheden zoals ernstige ziekte, ongeval of overlijden niet kan doorgaan of als uw vaartocht wordt afgebroken vanwege een onvoorziene gebeurtenis.

Chat

Via de chatknop rechtsonder kunt u tijdens kantooruren chatten met een medewerker.

Contactformulier

Leg uw vraag of opmerking voor via het contactformulier.

E-mailadres

U kunt ons bereiken via ons e-mailadres [email protected] en voor bestaande boekingen via [email protected]. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Met een groep jongeren zeilen in Nederland of op Plastic Soup Expeditie? Vraag de gratis inspiratiegids aan.